25 / 04 / 2024

Akropol Termal Mega Kent projesi 2013'te açılıyor!

 Akropol Termal Mega Kent projesi 2013'te açılıyor!

Akropol Termal Kent Yönetim Kurulu Üyesi İsa Kuru, Beypazarı’nda yapımına başladığı Akropol Termal Mega Kent projesini 2013 yılında ziyaretçileriyle buluşturmaya hazırlanıyor



Türkiye'nin en büyük dünyanın ise sayılı termal tesislerinden biri olan Akropol Termal Mega Kent'in ziyaretçileriyle buluşması için çok da fazla bir zaman kalmadı. İçerisinde 36 bin devre mülk, biri 5 yıldızlı diğeri de apart olmak üzere 2 adet otel, hastane, rehabilitasyon merkezi, 110 dönüm üzerine inşa edilecek bayanlar için ayrı ve karma olmak üzere 2 adet dev Aqua Park ve su oyunları merkezi, 36 bin metrekare üzerine inşa edilen sosyal tesisler ve alışveriş merkezi, sosyal tesisler içerisinde yer alacak bay, bayan ve karma olmak üzere 3 adet yarı olimpikten biraz daha büyük üstü açılıp kapanabilen havuzlar kompleksi, termal havuzlar, Türk Hamamları, Fin Hamamları, saunalar, SPA, spor merkezleri, vitamin barlar, çocuk kulüpleri, oyun ve eğlence salonları, bowling salonları ve buz pateni pisti, ayrıca futbol, basketbol ve voleybol sahaları, mini hayvanat bahçesi,luna park gibi daha aklınıza gelemeyecek sayısız hizmetin verileceği bu dev tesisin sahiplerinden Yönetim Kurulu Üyesi İsa Kuru bu büyük termal kent projeleri için oldukça heyecanlı...

Tesisin kurulmasıyla Beypazarı'na da büyük canlılık sağlayacağına inanan Kuru, projenin tam kapasite çalışmasıyla birlikte bölgede ikinci bir Beypazarı’nın oluşturulacak nüfusu da beraberinde getireceğini söyledi.


Akropol Termal Mega Kent ile Türkiye ve Avrupa'nın en büyük termal kent projesine imza atıyorsunuz... Biraz sizi ve kurumunuzu yakından tanıyabilir miyiz?


Biz;  Ankara  Kızılcıhamamlıyız. Uzun yıllara dayanan ticaret ve iş hayatımızda Türkiye’ nin farklı bölgelerinde çalışmalar gerçekleştirdik. Akropol Termal Mega Kent projemize kadar; özellikle turistik tesislerin dekorasyon ve mobilyalarının yapılması konusunda hizmet verdik. Bugüne kadar yaklaşık 50 otelin ihtiyaçlarına göre; hareketli, hareketsiz mobilya tasarımlarını, imalatlarını ve uygulamalarını yaptık.


1990 yılında hizmete açtığımız Akropol Hotel, bizim kendi yatırımımız olup, Antalya Alanya’da hizmet veriyor. Bugün Alanya’da gerek tesis özellikleri, gerekse hizmet kalitesiyle ayrıcalıklı bir otel olarak herkes tarafından bilinen bir işletme olmayı başardık. Bunu yanında inşaat sektöründe faaliyetler gösterdik. Fatih Sitesi gibi konut projelerinin yanında endüstriyel ve ticari amaçlar için kullanılabilecek çeşitli üst yapılar yaptık.


Bu denli büyük bir projeyi gerçekleştirmeye nasıl karar verdiniz?


Beypazarı Ankara’ya çok yakın ve tarihi değerlere sahip bir ilçemiz. Bizim Beypazarı’na böyle bir yatırım yapmamızın en büyük sebeplerinden birisi buradan çıkan şifalı termal su kaynağı... Termal suyumuzun analiz raporlarında da suyumuzun kaplıca için çok ideal olduğu sonucu ortaya çıktı. İlk açılan kuyumuzdan çıkarılan termal suyumuz 650 metre derinlikten çıkarılmıştır. Şu anda açılan kuyularımızın derinliği 900 metredir. Suyun sıcaklığı ise 55-60 derece olup saniyede 28 litre alınabilecek miktarda.


Akropol Termal Mega Kent projesi hayata geçtiği zaman hak sahiplerini nasıl bir yaşam bekliyor?


Akropol Termal Mega Kent projesini Ankara’nın ve Türkiye'nin en gözde ilçelerinden biri olan Beypazarı’nda yapıyoruz. 1 milyon 350 bin m2 (1.350 dönüm) alan üzerine kurduğumuz, 7 etaptan oluşan Akropol Termal Mega Kent, Türkiye ve Avrupa’nın en büyük termal kent projesidir. Projemiz konum olarak Ankara’ ya 98 km., Esenboğa Havalimanına 120 km. mesafede yer alıyor.


Projemizin her bir detayını büyük bir titizlikle oluşturduk. Farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek çeşitli alanları projemize dahil ettik. Türkiye’nin en büyük kongre merkezlerinden birini de içeren projede;


36 bin adet devre mülk, 500 odalı 1000 yataklı 5 yıldızlı otel, özel yüzme havuzlu ultralux villalar, hastane, rehabilitasyon merkezi, Aqua Park ve su oyunları merkezi, futbol, voleybol ve basketbol sahaları, mini hayvanat bahçesi, binicilik kulübü, bay, bayan ve karma olmak üzere 3 adet yüzme havuzu, Türk Hamamları, Fin Hamamları, Sağlık Üniteleri, Saunalar, Termal Havuzlar, Spor Merkezleri, SPA, oyun ve eğlence salonları, buz pateni pisti, bovvling, sinema ve tiyatro salonları olan 36 bin m2’lik sosyal tesisler ve alışveriş merkezi bulunuyor.


Proje tamamlandığında ek binalar ve sosyal tesisler arasındaki ulaşımın monoray ile sağlanacağı Akropol Termal Mega Kent'te termal su kaynağı da bölgesinde günlük 40 bin kişinin ihtiyacına cevap verecek.


Türkiye’nin önde gelen mimarları ile çalışan Akropol Termal Mega Kent; Beypazarı’nın kendine özgü mimarisinden esinlenerek inşa ediliyor ve projemizin ilk etabı 2013 Aralık Ayı itibariyle halkımızın hizmetine açılarak devre mülklerimiz hak sahiplerine teslim edilecektir. Projemizi uygun fiyat ve ödeme koşulları ile satışa sunuyoruz.


Sertifika ve gerekli izin belgelerine sahip olan termal suyumuz yaklaşık 12 önemli ana hastalığa şifa olacak niteliktedir. Özellikle, suyumuzun içeriğindeki Selenyumun kattığı değer de tartışılmaz derecededir.


Bu projenin bölgeye nasıl bir katkısı olacak?


Akropol Termal Mega Kent projemiz; hem Beypazarı ekonomisine hem de ülke ekonomisine önemli ve büyük ölçüde katkılar sağlayacaktır. 2013 Aralık ayı itibariyle bölge nüfusu da Akropol Termal Mega Kent sayesinde mevcut nüfusunun iki katma çıkmış olacak.


Projede Yok Yok!

Akropol Termal Mega Kent projesini oluştururken hangi unsurlara önem verdiniz?


Biz insanların yılın 12 ayında mutlu bir şekilde yaşayabilecekleri bir alan oluşturmak için uğraşıyoruz. Onların sıkıntı çekmeden huzurlu bir ortamda sevdikleri ile birlikte yaşamalarını istiyoruz. Bu yüzden gerek inşaat üretim sürecinde, gerekse kullanılan malzemenin seçimi konusunda son derece hassas davranıyoruz. En kaliteli malzemeyi en titiz işçilikle uygulayıp değerli müşterilerİBlizin hizmetine sunuyoruz.


Önümüzdeki dönemde planladığınız başka projeler var mı?


Öncelikle Akropol Termal Mega Kent’ i taahhüt ettiğimiz zamandan daha kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Burada yaşamın başlaması hem bölge ekonomisi hem de ülke ekonomisi açısından çok önemli. Proje ne kadar erken süreçte hayata geçerse bizler de o kadar çok insana iş imkânı sağlamış olacağız.


Bizler turizm ve akaryakıt sektöründe yatırımları bulunan ve yeni yatırımları da gerçekleştirme hedefinde olan bir kuruluşuz. Yeni yatırımlar gerçekleştirip ülkemiz ekonomisinde katma değer oluşturmayı amaçlıyoruz. Ayrıca; Başbakanımızın sağlık turizmi ve kaplıcaya verdiği destekten ötürü kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. 


Dev tesis içerisinde her zevke ve ihtiyaca uygun hizmet bulunabiliyor.

Türkiye'nin en büyük kongre merkezi

36 bin adet devre mülk

500 odalı 5 yıldızlı otel, Apart otel,

Özel yüzme havuzlu ultralux villalar,

Hastane ve rehabilitasyon merkezi,

Aquapark Su oyunları Merkezi, futbol, voleybol ve basketbol sahaları

Mini hayvanat bahçesi, binicilik kulübü,

Kadın, erkek ve karışık olmak üzere 3 adet yüzme havuzu,

Türk hamamı, Fin hamamı, Sağlık üniteleri, Sauna, termal havuzlar, spor merkezi, SPA,

Oyun ve eğlence salonları, buz pateni pisti, bovvling ve sinema salonları


İŞ & YAŞAM


Geri Dön