19 / 04 / 2024

AKS Grup İstanbul'da 5 yılda 10 bin konut inşa edecek!

AKS Grup İstanbul'da 5 yılda 10 bin konut inşa edecek!

Trabzonlu AKS Grup'un Başkanı Emre Aksoy, İstanbul Büyükçekmece'deki 'AKS City' evlerinden ilk alanlara şu ana kadar yüzde 25 kazandırdıklarını söyledi. Aksoy, "İstanbul'da 5 yılda 10 bin konut inşa edeceğiz" dedi.



Trabzon'un büyük inşaat şirketlerinden AKS Grup, İstanbul'da da iddialı. 2007'den bu yana Trabzon'da 10 bin konut üreten şirket, bu başarısını İstanbul'a taşıma hedefinde. AKS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aksoy, "İstanbul'da 5 yılda 10 bin konut inşa edeceğiz" dedi. Şirket, kente ilk adımını ise Büyükçekmece ve Beylikdüzü projeleriyle yaptı. 


AKS City, Büyükçekmece Güzelce'de yer alıyor. Emre Aksoy, 8 blokta 144 konuttan oluşan AKS City'nin yüzde 80'ini sattıklarını belirtti. Bu rakamın yüzde 70'in i ise yabancüarm oluşturduğunun altını çizdi. AKS Grup'un Beylikdüzü projesi Focus İstanbul ise 5 blokta 272 konuttan oluşuyor. Emre Aksoy, Focus İstanbul'un yüzde 80'ini yıl sonuna kadar satacaklarını belirtti. 


Şirketin Focus İstanbul Evleri'nin önemli bir özelliği var. Projede Türkiye'de ilk kez doğalgaz ya da benzeri bir enerji kullanılmadan sadece hava ile ısıtma ve soğutma imkanı sağlanacak. 


SIFIRDAN BAŞLAYIP PATRON OLDU 


Emre Aksoy, sıfırdan başlayıp genç yaşında patronluğa yükseldi. 1981 doğumlu işadamı, ticaret hayatına Trabzon'da gıda sektörüyle başladı. 2007'de Trabzon'da kendi şirketi AKS Grup İnşaat'ı kurdu. 


EVLERİN % 95'İ ARAPLARA 


Karadeniz'e ciddi Arap ilgisi olduğunun altını çizen Emre Aksoy, "Son 2.5 yıldır Trabzon'daki konutlarımın yüzde 95'ini Araplara sattım. Ağırlıklı Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'dan alım oldu" diye konuştu. 


AKS CITY'DEN ALAN KAZANDI 


Emre Aksoy, Büyükçekmece'deki AKS City Evleri'nden ilk alanların şu ana kadar yüzde 25 kazandığını söyledi. Evlerin 2017 olan teslim tarihine kadar en az yüzde 35 daha primleneceğini belirtti. 


YENİ PROJELER 2017'DE GELECEK 


Emre Aksoy, 2017'de 3 kentsel dönüşüm projesine başlayacaklarını belirtti. Biri Bağdat Caddesi'nde diğer ikisi Çengelköy'de yer alıyor. Aksoy, İstanbul'un her tarafına AKS imzasını atacaklarını söyledi. 




Posta


Geri Dön