29 / 03 / 2024

Aksa Jeneratör, İSO 500’de 193. sıraya çıktı!

Aksa Jeneratör, İSO 500’de 193. sıraya çıktı!

İstanbul Sanayi Odası ''Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2014 yılı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Jeneratörde lider marka Aksa Jeneratör, İSO 500’de 193. sıraya çıkarak en fazla yükselen firmalar arasında yerini aldı.



Türkiye’nin lider jeneratör markası olan ve 160 ülkeye ihracat yapan Aksa Jeneratör, dünyanın önde gelen 5 jeneratör üretici firması arasında bulunuyor. Uluslararası pazardaki payını arttırmak için dünya çapında ihracat yaparak aktif pazarlama faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Aksa Jeneratör’ün hedefi dünyanın ilk 3 jeneratör markasından biri olmak.  Bu hedefe ulaşmak için kendini yeni pazarlarda en doğru şekilde konumlandırma stratejisi ile hareket eden Aksa Jeneratör, kriz ortamında süreçleri en iyi şekilde yöneterek yükseliş grafiğine ivme kazandırmaya devam ediyor.  Aksa Jeneratör yaptığı yatırımlar ve aktif pazarlama faaliyetleri ile büyürken çalışan ve müşteri memnuniyetine de büyük önem veriyor.  Aksa Jeneratör’ün ekip ruhuna ve insan kaynağına verdiği değer,  7 yıl gibi sektör rakamlarının çok üzerindeki yüksek ortalama çalışma süresi ile kendini gösteriyor. Sektörün en tecrübeli markası Aksa Jeneratör’ün yarattığı bu fark,  yüzde 100 müşteri memnuniyeti olarak geri dönüyor. 


Bir yılda 152 basamak yükseliş

2014 yılında yaklaşık 400 milyon dolar ciroya sahip olan Aksa Jeneratör, yılda 40 bin adet jeneratör üretim faaliyetinde bulunuyor. Aksa Jeneratör’ün her geçen gün yükselen başarı grafiği İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı,  Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları listesine de yansıdı. İSO’nun her yıl açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 2013 yılında 345. sırada olan Aksa Jeneratör, 2014 yılında 193. sıraya çıktı. Bir yıl içinde 152 basamak yükselerek rakiplerine fark atan Aksa Jeneratör, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasındaki yerini sağlamlaştırdı. 


Üretim kapasitesinin yüzde 50’sinden fazlasını ihraç eden Aksa Jeneratör, yeni yatırımları ve yeni pazarlarla pazardaki konumunu daha da güçlendirecek. Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, 500 sanayi kuruluşu arasında 193. sırada yer almaktan gurur duyduklarını belirterek “Dünyada ilk 5 jeneratör üreticisinden biri olarak bu konumumuzu her geçen gün daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz. İhracat pazarına hakim olmak için dünya ülkelerine aktif pazarlama yaparak, yeni pazarlarla da ilerliyoruz. Uzun yıllar sektör tecrübemiz ve müşteri memnuniyetine yönelik çalışmalarımızla yatırımlarımıza devam ederek önümüzdeki yıl konumumuzu daha fazla yükseltmek için durmadan çalışacağız” dedi.


Geri Dön