20 / 04 / 2024

Akşan Yapı çelik paket ev projesini başlatıyor!

Akşan Yapı çelik paket ev projesini başlatıyor!

1999"daki depremden sonra çelik ev yapmak için harekete geçen Akşan Yapı ˜çelik paket ev" projesini başlatıyor. Akşan Yapı Başkanı Melih şžimşek œABD"de çok yaygın olan paket ev ya da hazır ev sistemini, Anadolu"ya yaymayı hedefliyoruz



1999"daki depremden sonra çelik ev yapmak için harekete geçen Akşan Yapı ˜çelik paket ev" projesini başlatıyor. Akşan Yapı Başkanı Melih şžimşek œABD"de çok yaygın olan paket ev ya da hazır ev sistemini, Anadolu"ya yaymayı hedefliyoruz. Başlangıçta pazarın yüzde 10"una sahip olmak istiyoruz dedi. Sistemin 2011 ya da en geç 2012"de devreye gireceğini söyleyen şžimşek œMüşterinin katalogdan seçtiği ev, merkeze bildirilecek ve fabrikada üretime başlanacak. Daha sonra bu evler istenilen şehirlere ulaştırılacak ve yine çözüm ortaklarımız tarafından monte edilecek diye konuştu.
Star

Basında yer alan diğer haberler:

Sipariş müstakil ev 2 ayda hazır

çerkezköy fabrikasında yılda 3 bin adet 200 metrekarelik hafif çelikten prefabrike konut imal kapasitesine sahip Akşan Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Melih şžimşek, konut alıcılarını müstakil ev sahibi olmaya çağırdı.

şžirketin  İzmir  ve Ankara'da kendi arsasına inşa ettiği 776 konut da müstakil. 'Müstakil evde yaşamak herkesin hakkı.' diyen Melih şžimşek, prefabrike şirketlerinin birleşerek katalogdan beğenilen evi 60 günde teslim eder hale geleceğini söyledi. şžimşek, bu yolla yılda 500 bin adetlik Türkiye konut piyasasından yüzde 10 pay almayı hedeflediklerini kaydetti.

Bu sistemi 2012'de başlatmak istediklerini vurgulayan şžimşek, 'Müşterinin katalogdan seçtiği ev, çözüm ortakları kanalıyla genel merkeze bildirilecek ve fabrikada üretime başlanacak. Daha sonra bu evler istenilen şehirlere ulaştırılacak ve yine çözüm ortaklarımız tarafından monte edilecek. 100 metrekarelik bir ev ulaşılabilir bir fiyatla 60 gün içinde teslim edilecek.' diye konuştu. Firma, hafif çelik yapı sistemleriyle depreme dayanıklı konut, otel, hastane ve okul gibi yapılara da imza atıyor. şžirket, 2000 yılından beri hafif çelik yapı sistemiyle toplam 1,5 milyon metrekarenin üzerinde yapı inşa etti. Betonarme yapılara göre yüzde 13 ila 15 daha hafif olan bu tip mekanlar, depreme daha dayanıklı olmalarıyla öne çıkıyor. İnşası betonarmeye göre yüzde 10 ekonomik olan hafif çelik yapılar, üç kat daha hızlı yapılabiliyor.  

Zaman


Geri Dön