27 / 04 / 2024

Akşan Yapı, İzmir 35. Sokak konut projesine imza attı!

Akşan Yapı, İzmir 35. Sokak konut projesine imza attı!

Ödüllü mimar Mehmet Kütükçüoğlu'nun imzası ile dörtte üçü yeşil alanlardan oluşan ve enerji tasarrufunun ön planda tutulduğu 35. Sokak konut projesi, 150 milyon dolar harcanarak gerçek



2005 yılından beri Edirne Enez,  Ankara  İncek,  İzmir  Kemalpaşa'da 350 konuttan oluşan 8 ayrı projeyi üyelere teslim eden, son olarak Ankara İncek'te Ankaville ve Muğla Göcek'te Terrace Life projelerini yaşama geçiren Akşan Yapı, İzmir Ulukent'te yeni bir konut projesine daha imza attı. Ulusal mimarlık ödüllü mimar Mehmet Kütükçüoğlu'nun imzası ile dörtte üçü yeşil alanlardan oluşan ve enerji tasarrufunun ön planda tutulduğu 35. Sokak, 150 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilecek.

MÜSTAKİL LÜKS DEĞİL
Çevreye duyarlı bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, "Bu konuda o kadar ileri gittik ki, duş ve lavabo sularını tekrar alıp rezervuara gönderiyoruz. Isıtmada da güneş enerjisinden yararlanıyoruz" diye konuştu. 35. Sokak'ın 24 ayda teslim edileceğini de belirten Şimşek, "Projede müstakil konutun lüks olmadığını ispatlamaya çalışıyoruz. Villa kavramı lüks değil bir ihtiyaç ve herkesin hakkı. Örf, adet ve yaşam tarzı olarak toprağa yakın, tabiata dokunur az katlı yapılar inşa etmeye devam edeceğiz. Villa, konak, yalı isimleri elit ve lüks yaşamı simgeler oldu. Bizim buna karşı bir duruşumuz var. İnsani bir ihtiyaca çözüm üretiyoruz. Az katlı yapı ile elitizme hizmet vermiyoruz. Müstakil konutu ihtiyaç olarak görüyoruz" dedi.

DEPREME DAYANIKLI
Temelleri, İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Fikri Şimşek tarafından 1970 yılında atılan firma, 1984 yılında Akşan Yapı adını aldı. 1999 depreminin kendileri için dönüm noktası olduğunu belirten Melih Şimşek, "Yapı endüstrisinde güvenli, ekonomik ve çevre dostu bir sistem olarak tercih edilen hafif çelik yapı sistemi ile inşaata yöneldik. Mühendis olarak depremin yıkıcı etkilerine çare arıyoruz" diye konuştu.

Akşan Yapı'nın 2001-2010 yılları arası finansal verilerine göre 60 kat büyüdüğünü de sözlerine ekleyen Şimşek, 2011 ve 2012 yıllarını sektörde çıkış yılları olarak kabul ettiklerini belirtti. Anlaşması tamamlanan toplam 180 milyon dolar büyüklüğünde yeni projelere kısa sürede başlanacağını vurgulayan Şimşek, "Hedefimiz gelecek yıldan itibaren yılda 150 metrekarelik 5 bin konut üretmek" dedi.
YeniAsır

Basında yer alan diğer haberler:

Anadolu insanını paket evle tanıştıracak
Arsanızın üzerine katalogdan seçtiğiniz evi kuran Akşan Yapı, bu yöntemi tüm Türkiye’ye yaymak üzere kolları sıvadı
Akşan Yapı ABD’de yaygın olarak kullanılan paket ev sistemini Anadolu’ya yaymak üzere harekete geçti. Katalogdan seçilip var olan arsanın üzerine ev inşa etmenin ABD’de çok yaygın olduğunu söyleyen Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, “ABD’de her yıl milyonlarca adet hazır ev satılıyor. Türkiye’de de bu sistemi yerleştirmek istiyoruz” dedi.
Akşan Grup bünyesinde faaliyet gösteren Akkon Hafif Çelik Yapı Sistemleri Fabrikası’nın hazır evin yanı sıra otel, hastane, okul gibi yaşam alanları üretmek içinde kurulduğunu söyleyen Şimşek, Çerkezköy’de bulunan fabrikalarında yılda 150 metrekarelik 5 bin konut yapılabildiğini söyledi.
Her yıl 50 bin ev yapmaya talip
Çelik yapı sistemi üreticileri olarak Türkiye’deki konut pazarının yüzde 10’unu hedeflediklerini belirten Şimşek, “Türkiye’de yılda 500 bin konut üretiliyor. Bu pazarın yüzde 10’una sahip olmak için Anadolu şehirlerinde de sesimizi duyurmamız lazım. Bu amaçla yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.
60 günde ev bitecek
Bu amaçla bir çeşit bayilik sistemi kuracaklarını ve mühendislik kökenli firmalarla çözüm ortaklığına gideceklerini ifade eden Şimşek, “Sistem önümüzdeki yıl ya da en geç 2012’de devreye girecek. Müşterinin katalogdan seçtiği ev, çözüm ortakları kanalıyla genel merkeze bildirilecek ve fabrikada üretime başlanacak. Daha sonra bu evler istenilen şehirlere ulaştırılacak ve yine çözüm ortaklarımız tarafından monte edilecek” dedi. 100 metrekarelik bir evin ortalama 70 bin liraya mal olacağını belirten Şimşek, evlerin 60 gün içinde oturulabilecek halde sahiplerine teslim edileceğini sözlerine ekledi. Ödeme konusunda bankalarla da ortak çalışma yapacaklarını dile getiren Şimşek, bunun ilk adımını attıklarını ve Halkbank’ la hafif çelik konut kredisi adı altında bir anlaşma yaptıklarını ve isteyenlerin buradan kredi kullanabileceğini anlattı. Katalogdan ev seçme sisteminin 2011’den sonra ilk etapta 20 ilde uygulanacağını ifade eden Şimşek şöyle devam etti:
“Bu iller arasında İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Gaziantep, Antalya, Samsun, Şanlıurfa ve Elazığ bulunuyor. Bu konuda son hazırlıkları yapıyoruz. Son yıllarda Anadolu şehirlerinden aldığımız talep bizi cesaretlendiriyor. Çelik yapı sistemleri konusunda Türkiye’de 10 yıllık bir deneyime sahibiz. Bugüne kadar 1.5 milyon metrekare konut, okul, otel ve hastaneden oluşan yaşam alanı ürettik.”


Geri Dön