25 / 04 / 2024

Akşan Yapı İzmir'e 2 kilometrelik kasaba kuruyor!

Akşan Yapı İzmir'e 2 kilometrelik kasaba kuruyor!

İzmirli projelerden biri olan 35. Sokak, gerçekten de kentin kimliğine farklılık katan çalışmalardan biri. Akşan Yapı'nın tasarımı olan proje, iki kilometrelik yol üzerinde gerçekten de bir sokak kimliğiyle hayata geçirildi



İzmirli projelerden biri olan 35. Sokak, gerçekten de kentin kimliğine farklılık katan çalışmalardan biri. Akşan Yapı'nın tasarımı olan proje, iki kilometrelik yol üzerinde gerçekten de bir sokak kimliğiyle hayata geçirildi. Apartman bloğu ve kır evini buluşturan bir tipolojiye de sahip olan proje, Ege kasabaları gibi batıya bakan yamaçlara serilmiş durumda.

Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, proje hakkında şöyle konuştu: 35. Sokak projesindeki mimari anlayış ve tasarımı tercih etmemizin birçok nedeni var aslında. Bunları ilki, İzmir'in deprem sorununa çözüm üretmesi ile güvenli konut ihtiyacını karşılamasını, komşuluk ilişkilerini koruyarak müstakil bir hayat sumasını, ülkemizin ve sektörümüzün ilklerini üretmesini, çevreyle dost olmasını ve tüm sosyal aktivitelerin yapılabileceği bir yaşam alanı olmasını amaçladık. Kent ile kırın buluştuğu bir alanda apartman bloğu ile kır evini buluşturan bir tipoloji geliştirdik. İki kilometrelik tek bir sokak boyunca müstakiliyet ile sosyal yaşamı iç içe kurgulayan bir yerleşim stratejisi uyguladık. Arazinin hareketli coğrafi yapısının da yardımıyla, altı ev tipi çeşitli farklılıklarla tekrar ederken, aralarına boşluklar, kahveler, kitaplıklar ve başka sosyal mekanlar oluşturuldu. Sokak ve aradaki avlular, hiçbir noktada birbirinin tekrar etmezken her seferinde toprak ve manzara ile özgün ilişkiler kurmasına özen gösterildi.


Geri Dön