19 / 04 / 2024

Akşan Yapı'nın 35. Sokak projesi Dünya Mimarlık Festivali'nde!

Akşan Yapı'nın 35. Sokak projesi Dünya Mimarlık Festivali'nde!

Akşan Yapı tarafından İzmir Karşıyaka çıkışında inşa edilen ve Teğet Mimarlık tarafından geliştirilen “35. Sokak ” projesi,  59 ülkeden 284 projenin yarışacağı ‘Dünya Mimarlık Festivali ”nde Türkiye 'yi temsil edecek



 

2008 yılında düzenlenmeye başlanan ve kısa sürede en prestijli mimarlık etkinlikleri arasına giren Dünya Mimarlık Festivali 'nde bu yıl 59 ülkeden 284 proje yarışacak. Ünlü İngiliz Architectural Review dergisi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen, dünya çapındaki en Prestijli mimarlık etkinliklerinden biri konumuna gelen Dünya Mimarlık Festivali 'nde bu yıl Türkiye 'den beş mimarlık ofisinin toplam 11 projesi finale kaldı.Bu 11 proje arasında  İzmir  'den tek finalist ise hafif çelik yapı sistemi ile inşa edilen 35. Sokak.


2-4 Kasım 2011 tarihleri arasında Barselona 'da düzenlenen festival, mimarlığın bölgesel niteliklerine vurgu yapmayı amaçlıyor. Festival kapsamında 16 farklı kategoride ödül veriliyor. 35. Sokak projesi, İzmir 'den  finale kalan tek proje olma özelliğini de taşıyor.

“35. Sokak alışkanlıkları değiştiriyor ”

İzmir halkının “Nasıl bir evde yaşamak istersiniz ” sorusuna verdikleri cevaplardan yola çıkarak oluşturulan ve Teğet Mimarlık tarafından geliştirilen 35. Sokak Projesi, toplam 2 bin kişinin yaşayabileceği 555 cumbalı ve bahçeli müstakil ev, sosyal tesisler, kreş, spor merkezleri, spa, fitness salonu, kütüphane, iki adet açık yarı olimpik yüzme havuzu, sauna, organik sebze ve meyve bahçeleri ve 24 saat güvenliği ile bir çok sosyal imkanı bir arada sunarak yaşam alışkanlıklarını baştan aşağı yeniliyor.


Türkiye 'nin BREEAM 'a başvuran ilk ve tek sürdürülebilir konut projesi olan 35. Sokak, yurtiçi ve yurtdışında hafif çelik yapı sistemi ile toplam 2 milyon metrekare yapı tecrübesine ulaşan Akşan Yapı tarafından inşa ediliyor. Türkiye 'nin ve sektörünün ilklerini üreten Akşan Yapı, tüm sosyal aktivitelerin gerçekleştirilebileceği, çevre dostu yaşam alanları sunmayı amaçladığı yeni konut projelerine İzmir 'in yanı sıra, Türkiye 'nin ilk çok katlı çelik konut projesini inşa edeceği Ankarada da lansmana hazırlanıyor.


 


Geri Dön