26 / 04 / 2024

Aksaray eski terminal alanında dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Aksaray eski terminal alanında dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.



3 etaptan oluşan projenin ilk etabında dükkânlar boşaltılıp yıkım işi gerçekleşmişti, kinci etap kapsamında hafriyat çalışmaları yapılmıştı. Yine bu kapsamda yer alan bölgesel otopark yapımında ise çalışmalarda sona gelindi.


 Otopark kısmının bir aya kadar tamamlanacağı belirtilirken, üst katta yapılacak 8 bloktan birincisinin de kaba inşasının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. 

Yetkililer, bir ay sonra otoparkın üst kısmında yapılacak olan mağaza, büro ve dükkânların ihalesinin yapılacağını kaydettiler. 


Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray'ı marka şehir yapmak için en önemli projelerin uygulamaya konulduğunu, bunlardan bir tanesinin de Eski Terminal Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu söyledi. 

Eski terminal kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları gece gündüz hızlı bir şekilde sürerken, ihale şartnamesinde verilen süre içinde çalışmaların sonlandırılması hedefleniyor. 




Haber Aksaray Güncel Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



01 Temmuz 2016 Cuma günü saat 10.30 da Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenecek toplantıda sanayi esnafları ve oda başkanlarıyla bir araya gelecek olan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, toplantıda; Aksaray Küçük Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda TOK ve Aksaray Belediyesi arasında yapılan protokol gereği sanayi dükkânlarının birim fiyatları ve başvuru şartlarını açıklayarak esnaflarla bu konuda istişare yapacak. 


Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenecek toplantıya Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ,Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray Ağaç İşleri Odası Başkanı Mesut Konuk, Aksaray Madeni Sanatkârlar Ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak ve çok sayıda sanayi esnafının katılması bekleniyor. 



Aksaray Güncel 




Geri Dön