20 / 04 / 2024

Aksaray eski terminaldeki dönüşüm ne zaman bitecek?

Aksaray eski terminaldeki dönüşüm ne zaman bitecek?

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kentsel dönüşüm alanı kapsamına alınan Eski Terminal bölgesindeki inşaat çalışmalarını inceledi. Yazgı, çalışmaların etaplar halinde süratle sürdüğünü belirtti.



Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kentsel dönüşüm alanı kapsamına alınan Eski Terminal bölgesindeki inşaat çalışmalarını inceledi. Başkan Yazgı, çalışmaların etaplar halinde süratle sürdüğünü belirterek 1.5-2 yıl gibi bir süre projenin tamamlanacağını açıkladı Eski Terminal Ticaret ve İş Merkezi inşaatının dönüşüm projesinin birinci kısmında inşaat hızlı bir şekilde sürüyor. İhale şartnamesinde verilen süre içinde çalışmaların sonlandırılması hedefleniyor. Başkan Haluk Şahin Yazgı, çalışmalarda gelinen noktayı incelemek üzere inşaatın yerleşkesini ziyaret etti ve çalışma hakkında bilgiler aldı. 

Başkan Yazgı, çalışma bölgesinde yaptığı açıklamada, "Şuanda ilk kısmın tabiiye betonu atılıyor.

Bundan sonra çalışmalar etap etap tamamlanacak. Alt taraftaki kısmı 8 parçadan dilatasyon (genişletme) şeklinde oluşturuldu. 


Bu çalışmanın daha kolay ve daha pratik olması, hem de işin daha süratli şekilde bitmesi için tasarlanmıştır. Aynı zamanda burada kullanılan malzemelerin hepsi birinci sınıf, tam kaliteli" dedi. 


Anadolu'da Bugün



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Aksaray Belediye Başkam Haluk Şahin Yazgı, kentsel dönüşüm alanı kapsamına alınan Eski Terminal bölgesindeki inşaat çalışmalarım inceledi. Başkan Yazgı, çalışmaların etaplar halinde süratle sürdüğünü belirterek 1.5 - 2 yıl gibi bir süre projenin tamamlanacağını açıkladı. Eski terminal Ticaret ve İş Merkezi İnşaatının dönüşüm projesinin birinci kısmında inşaat hızlı bir şekilde sürüyor, ihale şartnamesinde verilen süre içinde çalışmaları sonlandırılması hedefleniyor. 


Başkan Yazgı, çalışmalarda gelinen noktayı incelemek üzere inşaatın yerleşkesini ziyaret etti ve çalışma hakkında bilgiler aldı. Başkan Yazgı, çalışma bölgesinde yaptığı açıklamada "Şuanda ilk kısmın tabliye betonu atılıyor. Bundan sonra çalışmalar etap etap tamamlanacak. Alt taraftaki kısım 8 parçadan dilatasyon (genişletme) şeklinde oluşturuldu. Bu çalışmanın daha kolay ve daha pratik olmasını hem de daha işin süratli şekilde bitmesi için tasarlanmıştır. Aynı zamanda burada kullanılan malzemelerin hepsi birinci sınıf. Tam kaliteli. Şuanda atılan beton viskobeton diye tabir edilen içerisine suyun sızdırılmadığı bir beton. Koruyucu özelliği ve mukavemeti üst düzeyde bir yapı malzemesinden oluşuyor" dedi. 


Önümüzdeki süreçte inşaat alanında ikinci kısmı çalışmaların başlayacağını işaret eden Başkan, " Tabliye betonları atıldıktan sonra ikinci etap ihalemizi yapıp 8 bloktan oluşan üst kısmı inşa edeceğiz. Hedefimiz 1,5 - 2 yıl içerisinde halkımıza yepyeni bir çarşı merkezi oluşturmayı gerçekleştirmek. Şuanda çalışmalar gayretli ve hummalı bir şekilde devam ediyor. Taahhüt edilen yamanda işler tamamlanıyor emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


Anayurt


Geri Dön