25 / 04 / 2024

Aksaray OSB'de üç yeni yatırımcıya yer tahsisi!

Aksaray OSB'de üç yeni yatırımcıya yer tahsisi!

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu toplantısı Vali Şeref Ataklı başkanlığında gerçekleştirilirken, Aksaray’da yatırım yapmak için parsel taleplerinin değerlendirildiği toplantıda 3 yeni yatırımcıya 52 bin metrekare parsel tahsisi yapıldı...




Aksaray Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu toplantısı Vali Şeref Ataklı başkanlığında gerçekleştirilirken, Aksaray’da yatırım yapmak için parsel taleplerinin değerlendirildiği toplantıda 3 yeni yatırımcıya 52 bin metrekare parsel tahsisi yapıldı.


Valilik'te düzenlenen toplantıya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, üyeler İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ve OSB Müdürü İsmet Çağlar katıldı. Vali Şeref Ataklı toplantı sonrası yaptığı açıklamada Aksaray’ın yatırımcıların aradığı bütün özellikleri taşıdığını söyledi. Aksaray’ın ulaşım kolaylığı, yatırım teşvikleri ve yatırımcılara sağlanan kolaylıkları gibi yatırımcıların aradığı önemli avantajlara sahip olduğunu belirten Vali Ataklı, “Aksaray OSB’ye yatırımlar devam ederken yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızın da ilgisi ve OSB’mizi ziyaretleri devam ediyor. Biz artan yatırım taleplerini karşılamak için 798 hektarlık OSB alanının 550 hektar daha genişletilmesi kararını aldık. Bu konuda çalışmalar titizlikte sürdürülmektedir. Yaptığımız toplantıda yatırım yapmak isteyen 3 yeni yatırımcımıza 52 bin metrekare yer tahsisi yaptık. 110 kişinin daha istihdam edilmesi öngörülüyor. Hep birlikte Aksaray’ın ve OSB’nin gelişmesi, insanların refah seviyelerinin arttırılması için gayret gösteriyoruz” dedi.


OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, Aksaray’ın yatırım ve istihdamın teşviki kanunu ile sanayi yatırımları açısından çok iyi konuma geldiğini söyledi. Ulusal ve uluslararası yatırımcıların Aksaray’ı yatırım üssü olarak seçtiğini ifade eden Yazgı, Aksaray'da yatırım yapmak isteyen bütün yatırımcıların her zaman yanında olduklarını belirtti. Yazgı, “Üretim yapan, istihdam oluşturan yatırımcılarımızın her zaman destekçisiyiz. Karşılaştıkları sorunları yerel yönetimler ve OSB Yönetim Kurulu olarak çözmeye hazırız. Biz şehrimizin ve ülkemizin gelişip kalkınmasını, vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamasını arzu ediyoruz. Sanayide, tarımda, turizmde, eğitimde, sağlıkta ve diğer alanlarda daha yaşanılabilir bir Aksaray için hep beraber çalışmalıyız, çalışıyoruz” şeklinde konuştu.



Son Dakika


Geri Dön