25 / 04 / 2024

Aksaray Sultanhanı'na TOKİ müjdesi!

Aksaray Sultanhanı'na TOKİ müjdesi!

TOKİ, Aksaray Sultanhanı'na 157 konut inşa edilecek. Konutlar 2018 yılının Ağustos ayında hak sahiplerine teslim edilecek.



Aksaray'ın merkez Sultanhanı Belde Belediyesi tarafından  TOKİ  ile yapılan anlaşmayla 157 adet konut yapılacak.


Türkiye'nin en büyük beldesi olma özelliğini taşıyan ve tüm belde halkının halı tamirciliği ile geçimini sağladığı Sultanhanı beldesinde, belediye ile TOKİ arasmda yapılan anlaşmayla 157 adet TOKİ konutu yapılacak. Dar gelirli insanların ev sahibi olmasının amaçlandığı ve 2 +1 ve 3 +1 dairelerin yapılacağı Sultanhanı'nda çalışmalar önümüzdeki haftalarda başlayacak. 


Sultanhanı Belde Belediye Başkanı Fahri Solak, "Sultanhanı'nda ilk aşamada bir yer gösterdik ve kabul olmadı. Sonra belediyenin olan arsasını TOKİ ile anlaşarak devrettik. 


REFERANDUMDAN ÖNCE TEMEL ATILACAK 

Şu anda TOKİ 157 konut yapacak. 157 konutun müteahhit işini de Ankaralı bir firma almış. Onlarda geldiler ve önümüzdeki haftalarda temel atma çalışmaları başlayacak. Konutlarımız 2 artı 1 ve 3 artı 1 olarak yapılacak. Bunların 33 dairesi 3 artı 1, 124 dairesi de 2 artı 1 olarak yapılacak. 


2 artı 1 daireler dar gelirli vatandaşlarımız için, 3 artı 1 dairelerde durumu müsait olan vatandaşlar için yapılacak. Çalışmalar 10 güne kadar yapılacak. Referandumdan önce de temel atma töreni yaparız. Müteahhitle görüştüğümüz kadarıyla yapım işinin tamamlanması için 500 iş günü verildi. Yaklaşık 2018 yılının Ağustos ayında da vatandaşlara teslim edilecek" dedi.




Anadolu'da Bugün


Geri Dön