28 / 03 / 2024

Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezi hizmete açıldı!

Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezi hizmete açıldı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezi'nin açılışını yaptı.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezi'nin açılışı ve Canlı Hayvan Pazarı'nın temel atma törenine katıldı. 


 "Sanayiye önem vereceğiz, sanayiyi geliştireceğiz ama tarımı da birlikte geliştireceğiz"


Bakanlığın ürün ihtisas borsacılığını hayata geçirmek için çalışmalar yaptığını vurgulayan Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü: 


"Bununla ilgili yasal düzenlemeyi yaptık. İstişareler neticesinde karar verdik, Başbakanlığımıza gönderdik. İnşallah çok yakında bunu hayata geçirmiş olacağız. Birçok borsamızı da ürün ihtisas borsasına ortak ettik. Biz buralarda sadece bankaların olmasını, aracı kurumların olmasıno istemiyoruz. Borsalarımız da olsun, TOBB da olsun, bankalarımız da olsun ve işleyen bir yapı olsun. Çünkü biz dünyanın büyük sanayi ülkelerinin aynı zamanda en büyük tarım ülkeleri olduğunu biliyoruz. Tarımı hiçbir zaman geriye atamayız. Sanayiye önem vereceğiz, sanayiyi geliştireceğiz ama tarımı da birlikte geliştireceğiz. Hem tarıma dayalı sanayiyi, hem ticaretini gerçekleştireceğiz hem de buradaki niteliklerini ilerleteceğiz."


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise vatan savunmasında şehit olanları minnetle andıklarını vurgulayarak, "Türk iş dünyası olarak coğrafyamızda büyük operasyonlar yapan şanlı ordumuzun yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Allah tüm askerlerimizi muhafaza etsin, hepsini muvaffak eylesin." dedi.


"Türkiye işsizlikten şikayet ediyor Aksaray ise işe işçi bulamamaktan şikayet eder hale geldi"


Aksaray’ın çok önemli bir ticaret ve tarım merkezi olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: 


"Aksaray, çok önemli bir cazibe merkezi haline geliyor. Sadece tarımda değil sanayi de de önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Bundan 10 yıl önce, Organize Sanayi Bölgesinde 54 yatırımcı varken, bugün 250. 10 yıl önce 22 fabrika vardı bugün ise 150 fabrika var. İstihdam kat kat arttı. Türkiye işsizlikten şikayet ediyor, Aksaray ise işe işçi bulamamaktan şikayet eder hale geldi. Bu başarının altında iki gerçek var. Birincisi kentteki birlik beraberlik, diğeri ise yönetiminde gençlerin olması. İlin valisi, belediye başkanı hep genç. Başarı da bunun altında yatıyor." 


Konuşmaların ardından Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezi'nin açılışı ve Canlı Hayvan Pazarı'nın temel atma töreni yapıldı.


Programa, Aksaray Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve davetliler katıldı.


AA


Geri Dön