18 / 04 / 2024

Aksaray Yeni Sanayi Sitesi Mayıs'ta ihaleye çıkacak!

Aksaray Yeni Sanayi Sitesi Mayıs'ta ihaleye çıkacak!

Aksaray'da sanayi bölgesindeki kavak pazarında bulunan esnaflarla kahvaltı programı gerçekleşti. Buluşmada Aksaray Yeni Sanayi Sitesi'nin ilk etabının tamamlandığı belirtildi.



Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti ve meclis üyeleri ile birlikte sanayi bölgesindeki kavak pazarında bulunan esnaflarla kahvaltı programında bir araya geldi. 


"TOKİ, MAYIS-HAZİRAN'DA İHALEYE ÇIKACAK" 

Sanayi esnafını çok yakından ilgilendiren sanayi projesi ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Yazgı, projenin son durumu hakkında bilgiler vererek, "Esnaflarımız ilk etap için geldiler başvurularda bulundular. Şuan için ilk etap tamamen bitti. Vaziyet planlarını ve dağılımlarını yaptık. Bize esnaflarımız diyordu, 'blokların uzunluğunu 100 metre ya da 120 metrede tut ki çok çok uzun olmasın aralarda yerler olsun' dediler. Onu yaptık. Dükkanın ön tarafına bize biraz daha yer ver dediler. Biz bütün imkanları zorladık, bütün şartları zorladık. Böyle yapmakla büyük bir rahatlığı da sağlamış olduk. Yani buna da ekstra bir fiyat almadık.  TOKİ  Mayıs Haziran ayı gibi hemen ihaleye çıkacak, ihale sonuçlandığı andan itibaren de ilk temellerimizi atmaya başlayacağız. Sanayide bulunan esnaflarımızın büyük bir çoğunluğu inşaat sektöründen geçiniyor. 


"BURAYI BAMBAŞKA BİR ŞEHİR HALİNE GETİRİYORUZ" 

Kereste, çimento, demir, kapı, pencere inşaat sektöründen çok büyük artıları var, onlara çok büyük kazançları var. Burada mal sahiplerimiz kazanıyor. Esnafımız oraya gittiği için yeni inşaatlar yapıldığı için tekrar bir kazanç oluyor, yani iki ya da üç sefer kazanılıyor. İki sene sonra dükkanlarınıza geçtikten sonra kira öder gibi ödeyip kendi yerlerinizin sahibi olacaksınız" dedi. 


AKSARAY'DA TOKİ'NİN İKİNCİ VEYA ÜÇÜNCÜ DENEYİMİ 

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise, "Küçük sanayi sitelerini problemsiz yapan vilayet yok, ama Aksaray'da TOKİ'nin ikinci veya üçüncü deneyimi, ilk Bursa İnegöl'de yapmış. TOKİ başkanımız arkadaşımız. Kardeşimiz Şu an da onlar için de kendilerini ispat olacak. Çok iyi bir iş olacak. Temiz bir iş olacak" diye konuştu. 


65 MİLYONLUK ALTYAPIYI TOKİ YAPACAK 

Milletvekili Mustafa Serdengeçti de, "Sanayimizin sorunlarını hepimiz gördük. En uygun TOKİ idi. Her aşamasını takip ettik. Emin olabilirsiniz belediyenin bu işte hiçbir karı yok. Yeni yapılacak sanayi projesinin alt yapı çalışmalarını da TOKİ ye yaptırıyoruz. Maliyeti tam 65 milyonluk bir alt yapıyı TOKİ yapacak. TOKİ şu anda yapılacak olan etaptan kar elde etmeyecek" şeklinde konuştu.



Anadolu'da Bugün


Geri Dön