20 / 04 / 2024

Aksaray'da 10.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Aksaray'da 10.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Aksaray Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Aratol Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. İmar durumu Akaryakıt ve LPG İkmal İstasyonu olarak belirlenen arsanın satış bedeli 10 milyon 740 bin 100 TL olarak belirlendi.



Aksaray Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Aratol Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. İmar durumu Akaryakıt ve LPG İkmal İstasyonu olarak belirlenen arsanın satış bedeli 10 milyon 740 bin 100 TL olarak belirlendi.


TAŞINMAZ SATILACAKTIR


Aksaray Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünden:

 

SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLAR

Sıra No:1

Taşınmaz No:***********

Mahalle/Köyü:Aratol

Cinsi:Arsa

Ada:

Parsel:1711

Yüzölçümü m2:7.671,46

Hazine Hissesi Yüzölçümü m2:Tam

İmar Durumu:Bakım Akaryakıt ve LPG İkmal İstasyonu

Tahmini Satış Bedeli:10.740.100,00

Geçici Teminat:2.685.025,00

İhalenin Tarih Saati: 03.01.2017 14:30


 

1 - Aksaray İlinde bulunan ve yukarıda gerekli bilgileri verilen Hazineye ait taşınmaz 2886 sayılı Yasanın 37. maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile hizasında yazılı gün ve saatte Aksaray Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünde satış ihalesi yapılacaktır.

2 - Kapalı teklif usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte (3. madde belirtilen belgeler) ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır.

Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılır.

Teklifler ilanda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında komisyon başkanlığına verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir.

Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

Dış zarfların açılması ile İç zarfların açılması ve son tekliflerin alınma işlemi 2886 sayılı Kanunun 39 ve 40. maddelerine göre yapılacaktır.

3 - İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;

a) Geçici teminatın yatırıldığına dair Makbuzun; (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları (Banka Teminat Mektubunun verilmesi halinde Teminat Mektubunun Geçici, Süresiz, Limit içi olması ve teyit yazısının da ibrazı gerekir.) Hazine Müsteşarlığınca İhraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler.

b) Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi,

c) Tebligat için Türkiye ‘de adres göstermeleri

d) Gerçek kişilerin T.C Kimlik numarasını bildirmeleri ile nüfus cüzdanı suretini vermeleri, tüzel kişilerin vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

e) Özel Hukuk tüzel kişilerinin, İdare merkezlerinin bulunduğu yer Mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu, Ticaret ve Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik, adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi ihale saatine kadar vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri,

4 - Hazine taşınmazlarının satışı KDV' den muaf olup, satış tarihini takip eden yıldan itibaren Beş (5) yıl süreyle emlak vergisine tabi değildir.

5 - Geçici teminat bedeli, Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik uyarınca, tahmin edilen bedelin %25-30 oranında alınmaktadır.

6 - İhale dosyası ve şartnamesi mesai saatleri içerisinde Milli Emlak Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebilir.

7 - Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 D.İ.K. 37.maddesine uygun olarak hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır

8 - Satılacak taşınmazların ihale bedeli peşin ödenebileceği gibi, talep üzerine ihale bedelinin 1/4'ü peşin, kalan kısmına kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda, üçer aylık dilimler halinde 8 taksit yapılabilecektir. (Belediye ve mücavir alan içinde 5.000,00.TL, dışında ise 1.000,00.-TL yi geçtiği takdirde taksit yapılır)

9 - Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

10 - İhale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr, Defterdarlığımız http://www.aksaraydefterdarligi.gov.tr adresinden öğrenilebilir.

İlan olunur.

 


Geri Dön