18 / 04 / 2024

Aksaray'da afet toplanma alanı imara mı açıldı?

Aksaray'da afet toplanma alanı imara mı açıldı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.Aksaray'da afet toplanma alanı imara mı açıldı?



İstanbul Aksaray'da bulunan ve "afet toplanma alanı" olarak kullanılan 8 bin metrekarelik arazinin otel, konut projeleri ve tarilıi bir caminin ihyası yapılmak üzere imara açıldığının basma yansıdığını hatırlatan Tanrıkulu, "Bu habere göre Vatan Caddesi üzerinde yer alan, bir kısmı otopark olarak kullanılan, bir kısmında da Migros bulunan arazinin hemen yanında Aytekiıı Kotil Parkı var. Fatih Belediye Meclisi, tarihi yarımada şuurları içerisinde kalan 8 bin metrekare büyüklüğündeki 50 parsel araziyi oy çokluğu ile kısmen konut ve ticaret alanına çevirdi. Metal Yapı Konut Anonim Şirketinin satın aldığı araziye 5 kat yüksekliğinde otel ve konut projesi yapılabilecek. Konumu itibariyle İstanbul'un en önemli ulaşım noktalarından biri olan Vatan Caddesi üzerinde bulunan arazide, Menderes döneminde yıkılan camilerden biri olan Simkeş Camii İhya Projesi de yer alıyor. Ancak yıkılan caminin yerine otel yapılacağı için, yeni inşa edilecek cami Aytekiıı Kotil Parkı'nm yanı olacak. 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün, projenin 1/5.000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1.000 ölçekli planm ana kararını bozucu, yoğunluğu artırıcı, emsal teşkil edici nitelikte okluğu yönünde görüş bildirmesine rağmen. alman kararla bölgeye otel ve konut projeleri yapılabilecek." dedi. 

Bu bağlamda Tanrıkulu. şu soruları sordu: "Bahsedilen bu afet toplanma alanı hangi toplumsal gerekçelerle imara açılmıştır? 

İlgili arazinin. Metal Yapı Konut Anonim Şirketine satıldığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa, bu satış ne kadarlık bir bedelle ve hangi usul kullanılarak yapıldı? 

İstanbul'da meydana geleceği uzmanlar tarafından söylenen büyük deprem gibi bir afet anında, bölgedeki insanların toplanacağı başka alternatif bir alan belirlendi mi? 

Belirlenmediyse. bölgede yaşayan vatandaşlar böyle bir durumda nerede toplanacak? 

Bu plan değişikliği için bölgede yaşayan vatandaşların görüşü alındı mı? 

Bahsedilen imar değişikliği, bölgenin yoğunluğunu nasıl etkileyecek? 

Bu konuda herhangi bir çalışma yapıldı mı?" 


Anadolu


Geri Dön