28 / 03 / 2024

Aksaray'da icradan 550 bin TL'ye satılık fabrika binası!

Aksaray'da icradan 550 bin TL'ye satılık fabrika binası!

Ortaköy İcra Müdürlüğü,  Aksaray İli, Ortaköy İlçesi, Yeni Mahallesi, Gökarkaç Mevkii, 189 ada, 10 parselde yer alan 5 bin 375 metrekare alanlı fabrika binası ve arsası vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



Ortaköy İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

ORTAKÖY İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2009/59 Tal.

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi evsafı

Tapu Kaydı: Aksaray İli, Ortaköy ilçesi, Yeni Mahallesi, Gökarkaç Mevkii, 189 ada, 10 parselde kayıtlı 5.375,48 m2 yüzölçümlü fabrika binası ve arsası vasıflı taşınmaz

İmar Durumu: Ortaköy Belediye Başkanlığı'nın 08.06.2009 tarihli yazı ekindeki taşınmazın olduğu yeri kapsayan 1/1000 ölçekli imar durumu belgesine göre ilgili parsel sanayi alanı olarak ayrılan yerde kalmaktadır.

Vaziyet Tespiti: Satışa konu taşınmaz tahminen 10-15 yıl önce inşa edilmiş olup süt ve süt ürünleri ile ilgili olarak kullanılmaktadır. Fabrika binası prefabrik olarak inşa edilmiş tesis binasıdır. Binanın ıslak zeminleri fayans ile kaplı yer döşemesi mozaikle kaplıdır. Fabrika binasına ek olarak 2008 yılında kapalı kaşar ünitesi ilave edilmiştir. Satışa konu taşınmazın çevresinde çeşitli sanayi kuruluşları mevcut olup Ortaköy-Kırşehir devlet yolu kenanndadır. Taşınmaz üzerinde 10-12 yaşlarında 10 adet kayısı, 2 adet elma ağacı bulunmaktadır. Taşınmazın tapu kaydında 16.10.2008 tarih 218 yevmiye numarası ile Aksaray il Tarım Müdürlüğü'nün izni olmadan 3 sene süre ile mülkiyet amacının değiştirilmemesi şerhi mevcuttur.

Kıymeti: Söz konusu taşınmazın toplam takdir edilen muhammen kıymeti 500.500,00 TL bedelle aşağıda belirtilen yer ve günlerde, saat 13.30-13.40 arasında satışa arz edilecektir.

Satış şžartları:
1- Satış 03.05.2011 günü 13.30-13.40 saatleri arasında Ortaköy icra Müdürlüğünde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 13.05.2011 günü aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, mevzuatın öngördüğü oranda KDV, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.
3-  ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- ihaleye katılıp da sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilsen sorumlu olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca, hiçbir hükme hacet kalmadan dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikli teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, iş bu satışın gazetede yayınlanan ilanı, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler ile tapuda adresleri olmayanlar için İİK.127. Maddesi gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere tebliğ ve ilan olunur.

7- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin Ortaköy icra Müdürlüğü'nün 2009/59 Tal. Sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İİK m. 126)
60
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön