27 / 04 / 2024

Aksaray'da konut sektörü canlandı!

Aksaray'da konut sektörü canlandı!

Son yıllarda Aksaray'ın dört bir yanında yükselen konutlar şehrin imajını değiştirirken, bir miktar parası olanlar dahi inşaat sektörüne yöneldi.



Aksaray'da inşaat sektöründeki talebin artmasından dolayı elinde bir miktar parası olan herkesin inşaat alanına yöneldi. İnşaat işine sonradan girenlerin sayısında artış olduğuna işaret edilerek, ev hayali kuranların çok dikkatli olması istendi. 

 

Konut imarı açısından birçok müsait arazisi bulunan Aksaray'da konut sektörü son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirdi. Çevre illere göre inşaat sektöründe büyük bir atılım gerçekleşirken, bununla birlikte herkesin inşaat sektörüne girmeye başlaması dikkat çekiyor. 


İnşaat sektöründe kendisini kanıtlamış kişilerden ev alınmasını öneren emlakçılar, "Bugün Aksaray'da siteler diken birçok firmanın kökeni sanayici, galerici veya başka meslekten. 


Birde başka illerden gelenler birkaç daire dikip güven kazanıyorlar. Daha sonra inşaata henüz başlanmadan arazi üzerinde sözde örnek dairemiz bu diyerek ev almak isteyenlerden yarı parasını alıyorlar. Özellikle bu durumlara çok dikkat edilmesi gerekiyor. 


Ev alacak kişiler çok iyi bildiği kişilerden ev alsınlar yada projelere ortak olsunlar. Aksaray'da evi sadece proje üzerinde görerek para veren birçok kişi dolandırıldı. Bunun yanında yap-sat firmalarındaki aşarı artış, sektörün dengelerini değiştirdi. Ayrıca hemen hemen her sektörü dolaylı olarak etkileyen siyaset emlak piyasasındaki dengeleri de değiştirdi. 


7 Haziran'dan önce yatırımcılarda bir tedirginlik havası oluştu. Bugün bu tedirginlik devam etmekte.Ev almak isteyen parasını elinde tutuyor veya altına yöneliyor" sözlerini kullandı. 




Ziya KOÇAK/Anadolu Ekspres Gazetesi 


Geri Dön