24 / 04 / 2024

Aksaray'da yapı sektörüne mesleki yeterlilik belgesi verilecek!

Aksaray'da yapı sektörüne mesleki yeterlilik belgesi verilecek!

Aksaray'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yapı sektöründe çalışan meslek alanlarının, mesleki niteliklerinin geliştirilmesi için Aksaray'da yeterlilik belgesi verilecek.



Aksaray'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yapı sektöründe çalışan meslek alanlarının, mesleki niteliklerinin geliştirilmesi için Aksaray'da yeterlilik belgesi verilecek. Tehlikeli ve çok tehlikeli işleri kapsayan mesleki yeterlilik belgesi başta inşaat sektörü ve otomotiv elektromekanikçisi olmak üzere toplam 40 mesleği kapsıyor. 


BAŞVURULAR YIL SONUNA KADAR 


Aksaray Çevre ve Şehircilik il Müdürü Hüsnü Yıldız, yeterlilik belgesi için başvuruların 4 Nisan 2016 tarihinde başladığını ve 31 Aralık 2016'ya kadar devam edeceğini belirtti. Yıldız, "Yaşanabilecek iş kazalarının önüne geçmek için mesleki yeterlilik belgesi çok önemli, Aksaray'da mesleki yeterlilik belgesi için şuana kadar yaklaşık 250 kişi başvura bulundu. 20 kişilik gruplarla eğitim verebilecek, iş güvenliği riski açısından bilgilendirme eğitimi yapılacak. Eğitimin amacı iş kazalarını önleyebilmek, olası durumlarda ne gibi önlemler alınacağını öğretebilmektir. Kursa katılan kişilerin her hangi bir masrafı olmayacaktır. Yeterlilik belgesi için TC kimlik numaraları ile Çevre ve Şehircilik il Müdürlüklerine başvuru da bulunabilirler. Tehlikeli ve çok tehlikeli grubuna giren meslekte çalışan fakat mesleki yeterlilik belgesi olmayanlara kişi başı 500 TL para cezası kesilecek" dedi. 



Günboyu


Geri Dön