26 / 04 / 2024

Aksaray'daki Paşa Hamamı restore edilecek!

Aksaray'daki Paşa Hamamı restore edilecek!

Aksaray'da yüzde 80'i tahrip olmuş durumdaki Osmanlı eseri Paşa Hamamı'nın restore edilerek, Zinciriye Medresesi ile birlikte Kapadokya turizmine kazandırılacağı bildirildi



Etlikler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Etlik, Zinciriye Medresesi (Taş Saray) yanında bulunan Paşa Hamamı'nın kadın ve erkek için ayrı bölümlere sahip olduğunu ve altı kubbeden oluştuğunu söyledi. Paşa Hamamı'nın restorasyonu ve işletilmesi için Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce ihale açıldığını belirten Etlik, şunları kaydetti: "Daha önce Zinciriye Medresesi'nde olduğu gibi Paşa Hamamı'nın da restorasyon ve işletilmesi ihalesine şirket olarak tek başımıza katıldık.  Medresenin restorasyonunu tamamlayıp, Taş Saray olarak işletmeye açmamızın ardından yanındaki Paşa Hamamı'nı da bu turistik işletmeye dahil etmek istedik. 40 yıllığına 'restore et-işlet-devret' modeliyle açılan Paşa Hamamı ihalesini şirketimiz almıştır. Hamamın yüzde 80'i tahrip olmuş durumdadır. Restorasyon çalışmasına en kısa zamanda başlayıp, işletmeye açacağız."

TARİHİ CANLANDIRMAK VE YAŞATMAK İSTİYORUZ
Aksaray'ın kültürel ve tarihi eserler bakımından zengin olduğunu vurgulayan Etlik, "Paşa Hamamı, Aksaray'daki tek Osmanlı eseridir. Ata yadigarı Selçuklu ve Osmanlı eserlerini canlandırmak ve yaşatmak istiyoruz" dedi. Restorasyonunu yaparak işletmeye açtıkları tarihi eserlerle Aksaray'ın turizme bakış açısını değiştirdiklerini ifade eden Etlik, şöyle konuştu: "Zinciriye Medresesi'nin ardından Paşa Hamamı ile tarihi eserlerimizi canlandırmanın onurunu yaşıyoruz. Bu iki yapıyı birleştirerek kompleks bir turistik tesis oluşturmak istiyoruz. Aksaray Belediyesi'nin hazırlattığı tarihi konaklar projesinde Zinciriye Medresesi, Paşa Hamamı ve konaklar (butik otel) ile Aksaray turizminde çığır açmak istiyoruz. Belediyeye bu konuda bir teklif sunduk. Cevabını bekliyoruz. Tarihi konakları da bu komplekse dahil ettiğimizde Kapadokya'ya gelen yerli ve yabancı turist için konaklayacağı, Türk hamamına gireceği ve tarihi Taş Saray'da Osmanlı mutfağının yemeklerini tadacağı kompleks bir turistik tesis oluşacak."
AA


Geri Dön