28 / 03 / 2024

Akşehir Bölge Cezaevi'nin yapımı tamamlandı!

Akşehir Bölge Cezaevi'nin yapımı tamamlandı!

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Alanyurt köyü yakınlarındaki 22 bin 141 metrekare kapalı alana sahip olarak inşa edilerek tamamlanan Akşehir Bölge Cezaevi hizmete gireceği zaman için gün sayıyor..



KONYA'NIN Akşehir ilçesine bağlı Alanyurt köyü yakınlarındaki 100 bin metrekarelik alanda 22 bin 141 metrekare kapalı alana sahip olarak inşa edilerek tamamlanan Akşehir Bölge Cezaevi hizmete gireceği zaman için gün sayıyor. Akşehir Belediye Başkam Adülkadir Ogııl. yapımı tamamlanan cezaevini ve bölge cezaevine ve Kozağaç Toki Konutlarına ulaşımı kolaylaştıracak yeni yol inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Akşehir Belediyesi olarak hem bölge cezaevine hem de Kozagaç Toki konutlarına ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla bu yeni yolu açtıklarını söyleyen Başkan Oğul, "Bölgedeki küçük cezaevleri kapandıktan sonra bölgede büyük bir cezaevine ihtiyaç duyuldu. Akşehir'deki 100 bin metrekarelik alan üzerindeki bölge cezaevimizin inşaatı başlatılarak yapımı tamamlandı. 


Bu cezaevinde 24 adette gardiyanlara ait lojmanlar var. Bu modern cezaevi çok yakın zaman içerisinde hizmete girecek. Biz de Akşehir Belediyesi olarak Akşehir Yunak yolundan Akşehir Kozaağaç Toki'ye kadar olan 20 metre genişliğindeki yolun inşaat çalışmalarına başladık. İnşallah bu yolu açtığımızda da hem Toki'yi Akşehir'e kısa mesafeden bağlamış olacağız, hem de bölge cezaevimizin yolunu yapmış olacağız" diye konuştu. 


Anadolu Telgraf



Geri Dön