28 / 03 / 2024

Akşehir’de cadde düzenleme çalışmaları sürüyor!

Akşehir’de cadde düzenleme çalışmaları sürüyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde başlattığı yatırımlar kapsamında Akşehir’de ana cadde düzenleme çalışmasını sürdürüyor.



Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde başlattığı yatırımlar kapsamında Akşehir’de ana cadde düzenleme çalışmasını sürdürüyor.Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında tüm ilçelerde prestij caddeler kazandıracak olan Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın en büyük ilçelerinden olan Akşehir’de ana cadde düzenleme çalışmasını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya’nın tüm ilçelerinde başlattıkları yatırım atağının şehrin topyekün kalkınmasını sağlayacağını söyledi. 28 ilçe merkezindeki yollar için yapılan ihale tutarının 160 milyon lira olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, yeni mahalle olan köy yolları için yapılan ihale tutarının ise 100 milyon lira olduğunu dile getirdi.


AKŞEHİR’E YAKIŞAN CADDELER

Konya’nın en önemli ilçelerinden olan Akşehir genelinde 100 kilometreden fazla yol yapımı ve bakımı yapılacağını kaydeden Başkan Akyürek, şehir merkezinde 6 kilometre uzunluğunda ana cadde düzenlemesi yapılacağını vurguladı. Altyapısı yenilenen ve yapımı devam eden Sanayi Caddesi’nin asfaltı, refüjleri, bisiklet yolları, kaldırımları ile örnek olacağını ve Akşehir’e çok yakışacağını vurgulayan Başkan Akyürek, bunun dışında 24 Ağustos Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi’nin de düzenleneceğini ifade etti. Akşehir’e yapılacak ana cadde düzenlemeleri 7 milyon liraya mal olacak.


Hürriyet 


Geri Dön