29 / 03 / 2024

Akşehir'de turizmin gelişimi için toplantı düzenlendi!

Akşehir'de turizmin gelişimi için toplantı düzenlendi!

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından, Akşehir'deki turizmin gelişmesi amacıyla bir istişare Akşehir Kaymakamlığı'nda birçok kişinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi.



Akşehir Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, II Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Osman Çorumlu, Akşehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan, Akşehir MYO Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kadir Öztaş, Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği yetkilileri, Akşehir'deki turizm belgeli otellerin yetkilileri, bazı restoran ve dinlenme tesisi yetkilileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir'de böyle bir toplantının yatıya katılan katılımcılarımızın çok değerli görüşlerini ve düşüncelerini almak istedik" dedi. 

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, toplantının Akşehir için hayırlı ve faydalı olmasını diledi. 

Başkan Akkaya, "Burada pratiğe yansıyacak, eylem planı oluşturacak somut öneriler ve uygulanabilir konuları ele alarak, bunları uygulamaya koyacağız. Bu sayede Akşehir'de gerilerde olan turizm gelirinin daha yükseğe çıkması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. 


Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, Akşehir'de turizm potansiyeli konusunda şaşkınlık yaşadığını belirterek, Akşehir'de turizm alt yapısı için birçok pılmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bu toplantının karşılıklı bilgilenme açısından ve potansiyellerin değerlendirilmesi için faydalı olacağını söyledi. MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman da, Akşehir'e özgü turizm değerlerini turizm ürününe dönüştürüp bunları turizm camiasına satıp gelir elde etmenin yollarını aramak için bu toplantının yapıldığını söyledi. 

II Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ise, toplantılara isminin son kısmında şehir olan ilçelerden başladıklarını belirterek, "Bu ilçelerimizi Konya'nın üç merkez ilçesinin dışında değerlendirirseniz, 28 ilçe arasında Akşehir turizm potansiyeli en yüksek ilçelerden biri. 


Akşehir'de bugüne kadar yapılan turizmi geliştirme ve düzenleme çalışmaları işi belli bir noktaya kadar getirdi. 


Akşehir'deki turizm değerlerimizi nasıl ziyaretçilerimizin ve turistlerin dikkatine sunabilir ve buradan şehre nasıl bir katma değer sağlayabiliriz konusunda toplanşeyin halledilmiş olduğunun altını çizdi. Çelik, "Akşehir gibi şehirden Türkiye'de kaç tane var bilemiyorum. Bugüne kadar Türkiye'nin 29 ilinde çalışma şansımız oldu. Birçok ilimizi ve ilçemizi dolaştık ama Akşehir'de çok şaşırdık ve çok da mutlu olduk. 

Tarihi eserlerin restorasyonu, restore edilen evler gibi birçok konu halledilmiş.  Akşehir'de turizm için ayrı bir hava var" diye konuştu. 


Nasreddin Hoca'nın şehrin tüm havasına işlediğini belirten Çelik, başka bir şehirde böyle bir değerin şehre bu kadar işlediğine tanık olmadığını ancak Akşehir'de Nasreddin Hoca'nın şehrin iliklerine kadar işlediğini söyledi. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik Akşehir'deki turizme ait değerlerin nasıl pazarlanacağı ve Akşehir'e nasıl daha fazla turist getirilebileceği ve bu değerleri nasıl pazarlayabilecekleri hakkında çalışma yapacaklarını kaydetti. 

Toplantı katılımcıların konu hakkındaki görüş ve fikirlerinin dinlenmesi ile devam etti. 

Takip


Geri Dön