18 / 04 / 2024

Akseki Şehirlerarası Otobüs Terminali ve itfaiye istasyonu tamamlandı!

Akseki Şehirlerarası Otobüs Terminali ve itfaiye istasyonu tamamlandı!

Büyükşehir Belediyesi’nin Akseki’ye hizmet sağanağı sürüyor. Göreve gelir gelmez Akseki’nin 30 yıllık su sorununu çözen Başkan Türel’in 1 yıl önce temelini attığı Akseki Şehirlerarası Otobüs Terminali ve İtfaiye İstasyonu da tamamlandı.



Büyükşehir Belediyesi’nin Akseki’ye hizmet sağanağı sürüyor. Göreve gelir gelmez Akseki’nin 30 yıllık su sorununu çözen Başkan Türel’in 1 yıl önce temelini attığı Akseki Şehirlerarası Otobüs Terminali ve İtfaiye İstasyonu da tamamlandı. Son rötuşları yapılan tesisler Akseki’ye iyi gelecek


Büyükşehir Yasası ile birlikte 19 ilçeyi hizmet yağmuruna tutan Büyükşehir Belediyesi, Akseki’yi hasret kaldığı yatırımlarla buluşturmaya devam ediyor. Belediye basın merkezinden verilen bilgi de söz verdiği gibi Akseki’nin 30 yıllık su sorununu 5.5 ayda çözen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in geçtiğimiz yıl temelini attığı Akseki Şehirlerarası Otobüs Terminali ve İtfaiye İstasyonu inşaatları da tamamlandı. Daha önce hiç terminali olmayan ilçede yeni yatırımların heyecanı yaşanıyor. İlçe sakinleri, dört gözle tesislerin hizmete gireceği günü bekliyor.

 

Yeni otobüs terminale giriyor

 

3 trilyonluk bir yatırımla tamamlanan Akseki Şehirlerarası Otobüs Terminali, ilçeye kazandıracağı hareketliliğin yanı sıra ilçe ulaşımının daha sağlıklı gerçekleşmesine olanak sağlayacak. 8 bin 360 metrekare açık ve 1200 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 9 bin 560 metrekarelik alana sahip olan terminalde aynı zamanda 22 yatak kapasiteli bir otel, 5 dükkan,7 şehirlerarası ve ilçeler arası peron, yürüme alanları ve açık otopark alanı da bulunuyor. Modern terminal, Akseki’ye çok yakışacak.

 

Yangına müdahale gecikmeyecek

 

Otobüs Terminali’nin yanı sıra Akseki ve çevresine hizmet verecek itfaiye istasyonunun da inşaatında sona gelindi. 4 araç kapasiteli kapalı ve ısıtmalı garaj ve itfaiye personelinin rahat çalışma koşullarıyla yangın durumunda hızlı müdahale edebileceği bir tesis olarak Aksekililerin hizmetine girecek.

 

Hizmet yağmuru

 

Akseki’deki çalışmaları yakından takip eden Büyükşehir Belediyesi Akseki Koordinatörü İbrahim Özkan, gerçekleştirilen yatırımlarla Akseki’nin modern bir görünüme büründüğünü belirtti. Özkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak Akseki’mizde adeta bir hizmet yağmuru başlattık. Başkanımız Menderes Türel’e kazandırdığı yatırımlar için teşekkür ediyoruz. Yapımı tamamlanan Akseki otobüs terminali ve İtfaiye İstasyonu halkımızın rahatı ve güveni açısından çok önemliydi ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.


Antalya İleri


Geri Dön