19 / 04 / 2024

Akseki'deki 800 yıllık mahalle turistlerin gözdesi oldu!

Akseki'deki 800 yıllık mahalle turistlerin gözdesi oldu!

Akseki’ye bağlı 800 yıllık Sarıhacılar Mahallesi, bu yıl yerli ve yabancı 20 bin turist tarafından ziyaret edildi. Turistler en çok tarihi cami, düğmeli evler ve İpek Yolu’na ilgi gösteriyor..



Akseki’ye bağlı 800 yıllık Sarıhacılar Mahallesi, bu yıl yerli ve yabancı 20 bin turist tarafından ziyaret edildi. Turistler en çok tarihi cami, düğmeli evler ve İpek Yolu’na ilgi gösteriyor

Antalya’nın Akseki ilçesinin Sarıhacılar Mahallesi, her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor. Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, 800 yıllık geçmişi olan mahallede aslına uygun restore edilen Osmanlı mimarisi evler ile tarihi İpek Yolu’nun ilgi topladığını bildirdi. Bu yıl Sarıhacılar Mahallesi’ni 8 bin yabancı, 12 bin 500 yerli turistin ziyaret ettiğini anlatan Uysal, yabancı turistler arasında ilk sıraları Alman, Fransız ve Hollandalıların aldığını kaydetti.


Müze son aşamada

Turistlerin tarihi cami, düğmeli evler ve İpek Yolu’na büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Uysal, şöyle konuştu: “Yerli girişimcilerden turizmci Mustafa Kavasoğlu tarafından köy pansiyonculuğu yapılmak üzere iki evin restorasyonu tamamlamak üzere. Ayrıca müze yapımını da son aşamasına getirdi. Girişimciler şu an üç evi restore ediyor. Tarihi evlerden biri müze olacak. Böylece bölgemiz, alternatif turizmden hak ettiği payı alacak.”


AA


Geri Dön