19 / 04 / 2024

Aksinne Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Aksinne Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Belediye Meclisinde Ağustos ayında aldıkları kararla Aksinne Mahallesi'ndeki yaklaşık 210 bin metrekarelik alan "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı" ilan edildi. Aksinne Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı...




MERAM Belediyesi tarafından "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı" ilan edilen Aksinne Mahallesinde teknik çalışmalar başladı. Belediye Meclisinde Ağustos ayında aldıkları kararla Aksinne Mahallesi'ndeki yaklaşık 210 bin metrekarelik alanın "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı" ilan edildiğini hatırlatan Başkan Toru. "İlçe merkezindeki bu bölgenin fiziksel durumunun ve çevre görüntüsünün iyileştirilmesi, kentsel yaşam standartlarının yükseltilmesi, her türlü teknik ve sosyal altyapıya sahip nitelikli yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla 5393 sayılı Belediye Kan unu'n un 73. maddesi gereğince bu karar alınmıştır. Bu kapsamda hak sahiplerinin gayrimenkullerinin değer tespitlerinin yapılması için arazide teknik çalışmalarımız başlamıştır. Ekiplerimiz tarafından bu bölgede teknik ölçümler, fotoğraflandırma ve diğer teknik çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürmektedir. Bu bölgede aynı zamanda planlama çalışmaları da devam etmektedir" diye konuştu. 


"AKSİNNE ÇAĞIN GELİŞİMİNİ YAKALAYACAK" 


Aksinne Mahallesinin Konya'nın en eski yerleşim alanlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Toru, "Merkezi konumu nedeniyle belirli süreçte bu mahallemiz göç almış ve neticede plansız, depreme dayanıksız» doğal alet risklerine karşı korunaksız bir şekilde yapılaşmış, sağlıklı ve yaşanabilir bir kentleşme sürecini yakalayamamıştır. Bölgedeki yapılar zaman içinde mülk sahiplerince terk edilmiş, terk edilen yapılar yıpranmış, dezavantajlı grupların bannma yerleri kiline gelmiştir. Bölgede yaşayan çevre sakinlerinin can ve mal güvenliğini tehdit eden unsurlar artmıştır. Kentsel standartlara uymayan bu çöküntü alanı sosyal, kültürel ve fiziki açıdan problem üreten alan haline gelmiştir. Yoğun ve çarpık yerleşme, yetersiz teknik ve sosyal alt yapı köhnemiş görüntüsüyle fenni, sosyal ekonomik ve fiziki anlamda günümüz standartlannın oldukça altında kalmıştır. Çözüm için kentsel dönüşüm karan gerekliydi ve bu karan alarak hızlı bir şekilde çalışmalara başladık" dedi. 


Anadolu Telgraf




Geri Dön