24 / 04 / 2024

Aksu Belediyesi İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Aksu Belediyesi İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Belediye Başkanı Halil Şahin, geride kalan bir yıllık hizmet döneminden bahsederek katkılarından dolayı herkese teşekkür etti. Başkan Şahin, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı da anarak büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.



Aksu Belediye Meclisi nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Halil Şahin meclise bir yılı değerlendirerek başladı. 1 yıllık süreçte meclisin uyum içinde çalıştığını ifade eden Başkan Şahin herkese teşekkür etti. İstanbul'da şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'a rahmet dileyen Başkan Şahin, bu olayın üzüntü verici olduğunu kaydederek şehit savcının ailesine de sabırlar diledi. Mecliste seçimler de gerçekleştirildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna Mehmet Sapmaz, Nedim Darıcı, Burhan Çelik, Osman Sarı ve Kadir Şahbaz seçildi. 

İmar Komisyonuna ise Hüseyin Demirkaplan, Hamza Deniz, Gülsevim Bilgiç Yavuz, Mustafa Poyraz, Hakkı Ay seçilirken, Encümen üyeliklerine Hakkı Coşgun ve Ferit Özçelik seçildi. Faaliyet raporunun görüşüldüğü maddede meclisi, Meclis Başkan Vekili Nedim Darıcı yönetti. Faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. 

Mecliste, Çalkaya sınırları içerisinde yer alan ve başta belediye hizmet binası, Çalkaya 75. Yıl ilköğretim okulu, kaymakamlık gibi resmi kurum alanlarının içinde yer aldığı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de görüşülerek imar komisyonuna havale edildi. Böylece mayıs ayındaki meclis toplantısında kabul edilmesi düşünülen 1/1000 ölçekli planlara istinaden parselasyon yapılarak kültür merkezi, kreş binası, fen işleri binasının yasal zeminde yapılmasının önünde herhangi bir engel kalmamış olacak. 


Antalya Akdeniz Güncel 


Geri Dön