19 / 04 / 2024

Aksu merkezde planlama süreci başladı!

Aksu merkezde planlama süreci başladı!

Aksu Belediye Meclisi mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Halil Şahin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Başkan Şahin, "Aksu merkezde planlama yapmak için süreç başladı, ilçemize hayırlı olsun" dedi



Aksu Belediye Meclisi mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. MHP Meclis üyesi Ahmet Yaşar'ın istifa etmesi ile meclise Mehmet Ali Öztürk dahil oldu. Yaşar'ın istifası ile boşalan Plan ve Bütçe Komisyonuna ise Osman San seçildi. Macun, Barbaros, Konak, Fatih, Cumhuriyet, Çalkaya ve Soğucaksu Mahallelerinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon imar planlarının yapılabilmesi için kurum görüşleri aşamalarından biri olan Tarım görüşünün gerekli incelemeleri yapılmış ve Tarım İ1 Müdürlüğü tarafından Aksu Belediyesine kamu yararı kararı alınması için bildirimde bulunulmuştu. Bu konuda imar müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışma meclis gündemine önerge ile sunularak konu görüşmeye açıldı. Konuyu meclis, imar komisyonuna havale etti. 


Alt geçit talebine cevap

Konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Halil Şahin, "Yıllardır en büyük sorunumuz planlama olmamasıydı. Daha önce bazı yerlerde planlama yapılmış ama tarım görüşü olmadığı için inşaat yapılamamıştı. Şimdi biz Aksu merkezde planlama yapılabilmesi için süreci başlattık" diye konuştu. 


MHP'nin yeni grup sözcüsü Mustafa Poyraz'ın kavşak çalışmaları ile ilgili yaptığı eleştiriye de açıklık getiren Başkan Şahin, alt geçit yapımının teknik olarak mümkün olmadığım yineledi. Çalışmaların halka neden sorulmadığına da açıklık getiren Şahin, "Kavşakların halka sorulması için uygulanabilir iki proje olması gerekli. Oysa Aksu merkezde uygulanabilecek tek proje var. Alttan geçiş mümkün değil. Bundan sonra yapılması gereken yan yolların daha kullanılır olmasının sağlanması ve biz bu konuda da çalışmalar yapıyoruz. Pınarlı'ya da kavşak yapılması için temaslarda bulunduk ve bu konuda başarılı olduk." dedi.


Antalya İleri


Geri Dön