28 / 03 / 2024

Aksu'nun mülkiyet ve imar sorunu çözülüyor!

Aksu'nun mülkiyet ve imar sorunu çözülüyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu'da Çalkaya sorunu diye bilinen mülkiyet ve imar sorunlarının çözüme kavuşacağını açıkladı.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu'da Çalkaya sorunu diye bilinen mülkiyet ve imar sorununun çözümüne yaklaşıldığını bildirdi.


Türel ve Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Altıntaş ve Güzelyurt mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Bölgenin yıllardır mülkiyet ve imar sorunu yaşadığına dikkati çeken Türel, sorunun çözümü için ilk dönem belediye başkanlığından bu yana 13 senedir çalıştığını belirtti.


İlk belediye başkanlığı döneminde bölgenin sorununu çözmek için üst düzey bürokratlarla görüştüğünü ancak bölgedeki mülkiyet karmaşasının sorun yumağına dönüşmüş halde olduğunu gördüklerini vurgulayan Türel, "Bu sorunu aşmamızın birinci şartının 2B meselesi olduğunu gördük. Mecliste milletvekili olduğum dönemde 2B meselesi çözüldü ve bölgenin sorunlarını aşmamıza büyük katkı sağladı. 2B'yi istikrar sayesinde çözdük. Çalkaya sorunu diye bilinen ilçedeki imar sorununun çözümüne yaklaştık, Antalya'da sadece bu bölgenin sorunu değil Kırcami'den Ünsal Mahallesi'ne, Yukarıkaraman'dan Çakırlar'a birçok mahallenin yıllardır çözülemeyen sorunları artık ne mutlu ki çözülebilir hale geldi." ifadelerini kullandı.


Antalya Haber 




Geri Dön