28 / 03 / 2024

Aktaş Holding yeni tesisinin inşaatına Şubat ayında başladı!

 Aktaş Holding yeni tesisinin inşaatına Şubat ayında başladı!

Aktaş Holding CEO'su Sami Erol, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesislerinin inşaatına şubat ayında başladıklarını söyledi.



Hava süspansiyon körüğü üreticisi Aktaş Holding, başladığı yeni fabrika inşaatını bu yıl tamamlamayı hedefliyor. Aktaş Holding CEO'su Sami Erol, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesislerinin inşaatına şubat ayında başladıklarını söyledi. Yaklaşık 30 milyon lirayı bulmasını bekledikleri yatırımı, yılın üçüncü çeyreğinde tamamlamayı hedeflediklerini belirten Erol, böylece yurtiçinde tam anlamıyla entegre bir yapıya kavuşacaklarını vurguladı. 


Yeni tesisleriyle birlikte yurtiçinde 30-35 bin metrekare kapalı alana ulaşacaklarını ifade eden Sami Erol, "Küresel ölçekte ise üretim, satış ve dağıtımda binalarımızda kapalı alanımız 50 bin metrekarenin üzerine çıkacak. Yıllık global üretim hacmimiz de 2.5 milyon adetten 3 milyon adede yükselecek" diye konuştu. 

Faaliyet gösterdikleri alanda global pazarda liderlik hedeflediklerini ifade eden Sami Erol, "Bu hedefimiz doğrultusunda, özellikle son iki yıldır yönetim organizasyonundan rekabet ve yatırını stratejilerine kadar birçok alanda iyileştirme ve geliştirme yaptık. Yapısal alandaki bu gücü yeni bir fabrika yatırımıyla ivmelendirmek istedik. Bugün itibarıyla 550 çalışanla faaliyet gösteriyoruz"dedi. 


Bursa, Çin ve Bulgaristan'da üretim tesisleri, Amerika ve Almanya'da satış-dağıtım depoları, Brezilya'da da satış şirketlerinin bulunduğunu kaydeden Sami Erol, "Airtech, Aircomfort ve Aktaş markalarıyla üretimin yüzde 75 ila 80'ini doğrudan 90 ülkeye ihraç ediyoruz. 2014 yılında 2013'e oranla yüzde 12 ila 15 seviyesinde büyüyerek, 110 milyon dolarlık ciroya ulaştık. Bu yıl ise yaklaşık yüzde 35 ila 40 büyüme öngörüyoruz" açıklamasını yaptı. 


Önümüzdeki süreçte aftermarkette büyümeye devam edeceklerini, OEM'deki büyümelerini ise yüzde 100'ler seviyesinde öngördüklerini vurgulayan Sami Erol, "Üretimimizin yüzde 30'unu OEM, Yüzde 70'ini de aftermarket pazarına yönelik üretmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki süreçte yeni süspansiyon alanlarının ciromuza yüzde 35 ila 40 ilave katkı sağlamasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 


Dünya ek


Geri Dön