19 / 04 / 2024

Aktaş Holding'ten, Bursa OSB'ye 30 milyon liralık tesis!

Aktaş Holding'ten, Bursa OSB'ye 30 milyon liralık tesis!

Körük üretiminde pazar payını artırırken farklı üretimleri de ürün gamına katmayı hedefleyen Aktaş Holding, 30 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği yeni tesisinin açılışını Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptı.



Körük üretiminde pazar payını artırırken farklı üretimleri de ürün gamına katmayı hedefleyen Aktaş Holding, 30 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği yeni tesisinin açılışını Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptı. 20 bin metrekare kapalı alana sahip tesiste hava süspansiyon sistemleri üretimi ile birlikte, otomotiv ve savunma sektörünün yanı sıra; inşaattan enerjiye kadar geniş bir yelpazedeki ürünlerin inovatif bir anlayışıyla üretilmesi hedefleniyor. 


Fabrikada düzenlenen açılış törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık'ın yanı sıra; milletvekili, sivil toplum kuruluşu ve iş dünyası temsilcileri katıldı. Açılışta söz alan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, 100'den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding olarak yeni pazarlara daha hızlı ulaşmak, yeni yatırım alanlarında entegre üretim sistemine geçmek ve sürdürülebilir verimlilik için yeni tesis yatırımı yaptıklarım söyledi. "Yenilenmek ve başarı yolunda gelişerek ilerlemek, kurulduğu günden bu yana Aktaş Holding'in her zaman önceliği oldu" diyen Aktaş, "Sanayiciler ürünlerinin bulunduğu her ortamda ülkemizi gururla temsil ediyor. İnovatif düşünce bizleri her adımda dinamik tutarken, gelişim isteği ile birlikte sürdürülebilir başarıyı da getirecektir. Ancak bu şekilde fark yaratarak dünya pazarlarından daha fazla pay elde edebiliriz. Alanında en fazla patent geliştiren bir şirketler grubu olarak; ülkemizi, küresel düzeyde markamızın adı altında temsil etmek ve toplumsal sorumluluk bilincimizle hareket etmekten hiçbir zaman vazgeçmedik" diye konuştu. 

Ar-Ge odaklı büyümeye devam Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı Sami Erol da, vizyonlarını dünya liderliği olarak belirlediklerini vurguladı. Körük üretiminin yanı sıra elektrik kontrollü sistemler üretmeye başladıkları büg'isini veren Erol, önümüzdeki 5 yıl içinde Aktaş'm körük alanında pazardaki payı artarken yanına süspansiyon sistemlerini de koymak istediklerini açıkladı. Savunma sanayiinde de yüksek gizliliği olan kritik ürünler ürettiklerini ayrıca tren körüğü alanında seri üretime geçtiklerini ifade eden Sami Erol, katma değeri yüksek üretimlere yöneldiklerinin altını çizdi. 


KÖRÜKTEPAZAR PAYINI ARTIRACAK

Halihazırda Bursa ve Bulgaristan'daki fabrikalarında körük üreten Aktaş Holdingin Çin'de üretime hazır bulunan fabrikası da dahil 2.5 milyon adet/yıl körük üretim kapasitesi bulunuyor. Holding'in toplam üretimi ise 1.3 milyon adet/yıl. Airtech, Aircomfort ve Aktaş markalarıyla toplam üretiminin yüzde 85'ini doğrudan 100'den fazla ülkeye ihraç eden Aktaş Holding, körükte pazar payını artırırken farklı üretimleri de ürün gamına katacak.



Geri Dön