20 / 04 / 2024

Aktif Duvar Sistemi konut projelerine yeni soluk getirecek!

Aktif Duvar Sistemi konut projelerine yeni soluk getirecek!

Aktif Duvar Sistemi, yeni konut projelerinde yararlı olacak. Bu sistem inşaat sektörüne, konutların maliyetini düşürüp, değerini artıran, satışını hızlandırıp, şirketlerinin kazancını artıran çözümler getiriyor.



Aktif Duvar Sistemi kıyasıya rekabetin yaşandığı inşaat sektörüne, konutların maliyetini düşürüp, değerini artıran, satışını hızlandırıp, şirketlerinin kazancını artıran çözümler getiriyor.


Sistemde modüler bölme duvarların kullanılması, sistemin işlevsel dönüşüm özelliği sayesinde, balkon için yer ayrılmaması, taşıyıcı sisteme daha az yük binmesi, konut maliyetini düşürüp şirketlerin kazancını artırıyor.


Sistem modüler bölme duvarların pozisyon değiştirmesi ile konutların tipini, bağımsız bölümlerin alanını, şeklini, yerini, işlevini ve cephesini tadilatsız değiştiriyor.


Örneğin konutun tipi 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 olabiliyor.


Sistemin bu özelliği, konutların değerini ve karlılığını artırıp, satışını hızlandırıyor.


İnşaat sektörünün temel sorunu

Temel sorun, birçok inşaat şirketlinin finansal gücü yeterli olmadığından, konut satışlarının daha inşaat başlamadan, kat planı üzerinden yapılmasını zorunlu kılması.


Sorunun kaynağı

Sorunun kaynağı ise, günümüzde Türkiye ve dünyada inşaat şirketlerinin yaşam biçimi, ihtiyacı, alışkanlığı, beklenti ve beğenisi ile imkânları farklı olan kullanıcılara, satın alacakları konutta değişmeyen tek seçenek sunuyor olması. 


Tek seçenekli konutlar ile tüm kullanıcıların beğenisini kazanıp ihtiyaçlarına cevap vermek mümkün olmadığından,  seçenek özellikle kadın kullanıcıların hayalindeki yuva ile örtüşmez ise satışın gerçekleşmemesi.


Sorunun çözümü

Çözüm İnşaat şirketlerinin her kullanıcının yaşam tarzına uyan, değişen kullanıcı ve ihtiyaçlar karşısında, tadilatsız değişebilen konutlar yapıp, kullanıcılara tek seçenek yerine çoklu seçenek sunmasıdır.


Sistemin uygulandığı projelerde kullanıcılar konut satın alırken, kat planından o günkü ihtiyaçlarına en uygun konut modelini seçer. Gelecekte ihtiyaçlarına göre tadilatsız değiştirebileceği konut modellerini görerek kararını verir.


Sistemin bu özelliğinden dolayı kullanıcı konutu, oda sayısına az ya da çok, mutfağa açık ya da kapalı, salona küçük ya da büyük, balkona var ya da yok diyerek satın almaktan vazgeçmez.


Arsa sahiplerine çoklu seçenek sunulması ise, kentsel dönüşüm ve konut projelerini hızlandırıp, zaman kaybından dolayı oluşabilecek zararları önler.


İnsanlar farkındalık yaratmayan, konut projelerini sıradanlaştıran, şablon evlerde değil, dilediğince değiştirebileceği konutlarda yaşamak istediğinden, daha yüksek bedel ödemeyi severek kabul ediyor.


1 KONUTTA 43 AYRI SEÇENEK İLE GELEN KAZANÇ

Sistemi tüm konut projelerinizde kullanabilirsiniz. Değeri yüksek konut projelerinizde kazancınız çok daha büyük olur.


Değeri 200 bin TL olup, 100 m2 alana sahip konutta toplam uzunluğu 15,5 m olan, maliyeti 7 000 TL artıran, 6 adet modüler bölme duvar ile kullanıcıya 1 yerine 43 ayrı seçenek sunuluyor.


40 bin TL (Sistem kullanıldığı konutun değerini en az  % 20 oranında artırıyor)


22 bin TL (Odanın balkona dönüşümü ve modüler bölme duvar kullanımı 11 m2 alan kazandırıyor)


5 bin TL (Binanın taşıyıcı sistemine 3 600 – 4 500 kg daha az yük biniyor)


60 bin TL KAZANÇ


Geri Dön