29 / 03 / 2024

Akyaka Park AVM'de kiralama TL ile olacak!

Akyaka Park AVM'de kiralama TL ile olacak!

Akyaka Park AVM bundan sonra Türk lirası kiralama sistemi ile çalışacak. Tüm kira ve kira ile ilgili ödemelerin Türk lirası ile yapılması 1 Ocak 2017 itibarıyla başlayacak.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Yönetim Kurulu üyesi ve Akasya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Sarı, Akyaka Park AVM'nin bundan sonra Türk lirası kiralama sistemi ile çalışacağını belirterek, uygulamanın 1 Ocak 2017 itibarıyla başlayacağını bildirdi. 


Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TL kullanımına ilişkin çağrısına yönelik AA muhabirine değerlendirmede bulundu.


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TMSF'ye devredilen Akasya Grubu varlıklarından olan Modern East AVM'nin yeni ismi ve yönetimiyle yoluna devam edeceğini belirten Sarı, söz konusu AVM'nin yeni isminin Akyaka Park olduğunu söyledi. 


Sarı, Akyaka Park'ın yeni isim ve yeni kiralama anlayışı ile çalışacağını ifade ederek şunları kaydetti:


"Bu AVM bundan sonra Türk lirası kiralama sistemi ile çalışacak. Tüm kira ve kira ile ilgili ödemelerin Türk lirası ile yapılması 1 Ocak 2017 itibarıyla başlayacak. Yani milli para ile çalışacak, milli duruş, milli para ile olur. Türk lirası ile desteklenmeyen hiçbir işlem güçlü olmaz. Türkiye'de de Türk lirasını güçlendirme ve ona sahip çıkma kampanyası var. Biz de İstanbul'da AVM'lerin ilki olmak istedik, bildiğimiz kadarıyla öyle. Her ülke kendi parasını öne çıkarıp bu mücadeleyi verirse dünyada dolar hakimiyeti kırılmış olur. Buna karşı mücadele vermek lazım. Türkiye bunun liderliğini yaptı, biz de katkı vermiş oluyoruz. Kiracı mutlu değilse, mal sahibi de yöneticiler de mutlu olmaz. Türk lirasını sevdirecek makul bir kur ile bunu yapacağız."


Türk milletinin 15 Temmuz'da saldırılara nasıl göğüs gerdiğinin görüldüğünü anlatan Sarı, vatandaşın şimdi de ekonomik saldırılara göğüs gerdiğini dile getirdi.


Sarı, kamu adına bu varlıkları yönettiklerini belirterek, "Esas olan ekonomiye zarar vermeden bu şirketleri doğru yönetmektir. Ülkenin çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapacağız." dedi. 


Akyaka Park'ın 48 bin metrekarelik toplam kiralanabilir alanı kapsamında, 2 bin metrekare hipermarkete, 41 bin 300 metrekare perakendeye, 1700 metrekare restoran ve kafeye, 400 metrekare eğlenceye, 2 bin 600 metrekare sinema alanına ayrıldı. 2 bin araçlık otoparkı da bulunan AVM'de 88 mağaza yer alıyor.


Bu arada, sanatçı Mustafa Ceceli 17 Aralık Cumartesi günü saat 16.00'da Akyaka Park'ta ücretsiz konser verecek. 


AA


Geri Dön