28 / 03 / 2024

Akyazı Stadı bordo-mavilileri darboğazdan kurtaracak!

Akyazı Stadı bordo-mavilileri darboğazdan kurtaracak!

Akyazı Stadı, Trabzonspor'un kasasına getireceği 350 milyon TL'lik kazançla bordo-mavililer adına içinde bulunulan darboğazdan kurtulmanın en önemli faktörü olacak.




Trabzonspor, yapımı uzun süredir devam eden ve son aşamaya gelinen Akyazı Stadı'na ayak basmak için gün sayıyor. Bordo-mavili yönetim, A Milli Futbol Takımımız'ın Dünya Kupası grup elemelerinde 12 Kasım'da Kosova ile yapacağı karşılaşma için lige verilecek aranın ardından yapılacak Antalyaspor maçında yeni stadına kavuşmayı planlıyor. Akyazı Stadı, Trabzonspor'u modern ve çağdaş bir stada kavuşturacak olmasının yanı sıra kulübe sağlayacağı ekonomik kazançla da dikkat çekiyor.

Dönemin başkanı Nuri Albayrak döneminde gündeme getirilen ancak günümüzde hayata geçirilmesi mümkün olabilen yeni stattan 350 milyon TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

Recep Tayyip Erdoğan her zaman destek verdi

Akyazı Stadı, dönemin Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak tarafından gündeme getirilmişti. Yine aynı dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklemesine rağmen karşı çıkılan ve bürokratik engellerle durma noktasına gelen stat şimdi tamamlanma aşamasına gelirken, kulübün kasasına sağlayacağı ekonomik girdi, borç kıskacında bulunan bordo-mavililer için aynı zamanda bir çıkış kapısı olacak. 23 milyon TL borçla görevi devreden Nuri Albayrak döneminden sonra başkanlık koltuğuna geçen Sadri Şener döneminde yaklaşık 230 milyon TL olan borç, İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte 420 milyon TL'ye çıkmış, Muharrem Usta'nın görevde kaldığı 11 ayda da 538 milyon 102 bin 706 lira olarak açıklanmıştı. UEFA'nın kıskacında olan Trabzon, Akyazı'yı teminat gösterip sezon sonu için transfer yasağının önüne geçmişti.




İsim hakları değerlendiriliyor

Geride bıraktığımız haftada gerçekleştirilen pan kurulu toplantısında açıklanan 538 milyon 102 bin 706 lira borcun öz kaynaklardan karşılama şansı bulunmuyor. Bordo-mavili kulüpte, Akyazı Stadı'ndan başta isim hakları olmak üzere, tribün ve kombine satışları sonrasında yaklaşık 350 milyon TL gelir elde edilmesi bekleniyor. Trabzonspor'un muhtemel çöküşünün de önüne bu parayla geçilecek. Bu ay sonuna kadar yapımcı firma TOKİ'den alınması planlanan stadın isim hakkı konusunda teklifler değerlendirilirken kombine satışlarına başlandı.



Yeni Şafak




Geri Dön