19 / 03 / 2024

Akyazı Stadı, Türkiye’deki en özellikli stadyum olacak!

Akyazı Stadı, Türkiye’deki en özellikli stadyum olacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu stadyum ve spor tesisleri inşaatlarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Akyazı’da yapım çalışmaları devam eden stadyumun, Türkiye’deki en özellikli stadyum olacağını ifade etti.




Stadyum ve spor tesisleri inşaatlarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Trabzon’a, Trabzonspor’a yeni bir stadyum kazandırmak için verdikleri mücadeleyi hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Şükürler olsun ki bu işin yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Dönemin Başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle başlayan inşaatta çok büyük ilerlemeler kaydettik. Geçenlerde  TOKİ  Başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan ile birlikte stadyum inşaatında incelemelerde bulunduk. Kendileri de bizlere ifade ettiler. Akyazı’da yapılmakta olan stadyum, TOKİ tarafından yurt genelinde gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmekte olan toplam 18 stadyum inşaatı içerisinde en özellikli olan stadyumdur. Diğer statlar, sadece stat özelliği taşıyor. Bizim stadımız ise bir kompleks tesis. 41 bin kişilik stat yapılırken yanında 6 tane normlara uygun saha, Trabzonspor’un kullanacağı çok modern kamp eğitim tesisleri de yapılıyor. Bu stadyum sadece Türkiye’de değil, Avrupa’daki statlar içerisinde de en özelliklilerinden bir tanesi. Bu tesis sadece Trabzonspor’umuza değil, milli takımımıza da hizmet edecek. Çünkü böylesi yok” diye konuştu.



TRABZONSPOR’U BU STATTA İZLEMEK ÇOK KEYİFLİ OLACAK

Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Hedefimizin bu stadı ikinci yarının ilk haftasında Trabzonspor’umuzun emrine vermek. İnşaatta şu an için çözülmemiş olan hiçbir sistem yok. Çim dikimi var, bu çok önemli bir detay. TOKİ Başkanımızın da dediği gibi, ilk hafta olmazsa üçüncü, dördüncü ya da beşinci hafta olur. Ancak şunu söylemek istiyorum ki, bu Trabzonspor’u, bu takımı bu statta izlemek çok keyifli olacak.” 



Trabzon Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön