28 / 03 / 2024

Akyazı Stadı'nda son durum!

Akyazı Stadı'nda son durum!

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, gelecek ay Akyazı Stadı'nda top oynayabileceklerini belirtti. Usta, "Ben inanıyorum ki, burada yeni bir hayat başlayacak. Ayağa kalkmamız için mutlaka bir güç oluşturacak. Stadımız kulübümüz için bir dönüm noktası.



Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanlarımız Süleyman Soylu, Berat Albayrak ve Akif Çağatay Kılıç'a  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan olmak üzere, emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum" dedi. Kulübün çok zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulayan Usta, "Derdimiz takım olamamak. İskeleti oturtamadık. Trabzonspor'un her şeyiyle kendisini yenilemesi gerekiyor. Ama bu kolay değil. Daha çok çalışmak ve uykusuz kalmak zorundayız. Ortadaki tabloyu ve olanları benim de içime sindirmediğimi herkes bilsin. Başarılı sonuçlar için bana, teknik adama ve takım kaptanına çok iş düşüyor. Camianın da Trabzonspor'a sahip çıkması gerekli" ifadelerini kullandı.


SCOUT EKİBİ SUÇSUZ

Başkan Usta, scout ekibinin eleştirilere maruz kalmasıyla ilgili olarak da "Kimse suçu scout ekibine yüklemesin. Bir suç varsa bu hepimizin. 4 tane futbolcunun transferi için bizzat ben gittim. Onlar gerçekten çok iyi oyuncular da buldu ama biz şartlardan dolayı alamadık" dedi.


EREN'LE GÖRÜŞTÜK

Muharrem Usta, transfer dönemi içinde Galatasaray'ın yeni gol ayağı Eren Derdiyok'la görüştüğünü de vurguladı. Usta, "Ancak İstanbul'dan bir teklif gelince oyuncunun fikri değişebiliyor. Biz böyle sorunları çok yaşadık. Bundan sonra transferde nokta atışları yapacağız" diye konuştu.


İLKLERİN STADI

1- Stadı çevreleyen mebranlar kendi kendini temizleme özelliğine sahip.

2- Akıllı stat olan Akyazı, 2 bin 500 aracın yaptığı hava kirliliğini temizleyecek filtreleme sistemine sahip.

3- Akyazı Stadı'nda 2 adet 80 metrekarelik skorboard bulunuyor. Bu skorboardlar Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğini de taşıyor.

4- Akyazı'da Türkiye'de ilk defa sahanın etrafını dönen led reklam panoları bulunuyor. Türkiye'deki diğer tüm statlarda dikdörtgen reklam panoları mevcut.

5- Akyazı stadının yapımında toplam uzunluğu 125 kilometreyi bulan 3700 adet fore kazık kullanıldı.

6- Türkiye 'de ilk kez deniz doldurularak elde edilen alana yapılan stat.

7- Akyazı'da toplam 6 bin ton çelik kullanıldı. Stat bu özelliğiyle dünyanın 5, Türkiye'nin ise tek stadı.

8- Akyazı Stadı'nda, Türkiye'de sadece Vodafone Arena'da bulunan zemin ısıtma ve soğutma sistemlerinin yanı sıra havalandırma sistemi de bulunuyor.

9- Stat zeminin çimleri İtalya'dan özel olarak gelecek. Zeminde hem normal çim, hem de hibrit çim yer alacak.


KOMBİNE SATIŞI 10 BİNİ GEÇTİ

Stadın isim hakkı ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Muharrem Usta, "Şu an 10 binin üzerinde kombine satılmış durumda. Maça eşleri ve çocuklarıyla gelen kadınlara da kombinelerde kolaylık sağlayacağız" dedi.




Sabah


Geri Dön