27 / 04 / 2024

Akyazı Stadı´nın Ağustos´ta dolgu ihalesi yapılacak!

Akyazı Stadı´nın Ağustos´ta dolgu ihalesi yapılacak!

Sadri Şener, Akyazı Stadı´nın Ağustos´ta dolgu ihalesinin yapılacağını bildiğini söyledi



Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Çek golcü Roman Bednar´ın zor izah edilecek bir probleminin olduğunu ve bu transfere sıcak bakmadıklarını söyledi.

Üç gündür bulunduğu Hollanda kampından bu akşam ayrılarak Türkiye´ye dönecek olan Sadri Şener, basın mensuplarının sorularının yanıtladı. Şener, golcü arayışlarını sürdürdüklerini ve 3-4 oyuncuyla görüşme halinde olduklarını belirterek, "Çek oyuncu Roman Bednar da takip ettiğimiz oyunculardan biriydi. Ama zor izah edilecek özel bir problemi var. O nedenle bu transfere sıcak bakamadık, bakamıyoruz. Teknik tarafına bakamıyoruz. Bu transferin olması zor gibi geliyor bana" dedi.

Brezilya´da bulunan yardımcı antrenör Ünal Karaman´ın da kampa geleceğini ifade eden Şener, Brezilyalı oyuncu Fred´in takip ettikleri bir oyuncu olduğunu belirterek, "Ama astronomik bir fiyatı var. Bütçemizi zorlar. 3-4 adayımız daha var. Pazartesi, Salı gününe kadar birini veya ikisini bitiririz. Başka da ihtiyacımız yok" diye konuştu.

Golcü arayışlarının sürmesinin Umut Bulut´u etkilememesi gerektiğini anlatan Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Umut´un morali bozulmaz. Biz Diyarbakır´dan Barış´ı aldık, Polonyalı Glowacki´yi aldık, Giray ve Egemen´in morali bozulmadı ki... Rekabet bir takımda olmalı. Bir mevkide alternatifsiz olarak ligi götürmek mümkün değil. Umut, topla buluştuğu zaman, kaleciyle karşı karşıya kaldığı zaman 10 numara bir çocuk, ama son vuruşta eksik. Kulübün büyüklüğünden dolayı bekleyecek halimiz yok.

Dolayısıyla 1-2 takviye yapmamız lazım. Onun için uğraşıyoruz. Alacağımız isimler rastgele isimler olmayacak. Maliyeti olacak, ama yapacak bir şeyimiz yok."

-"ZOR BİR AĞUSTOS AYI VAR"-
Başkan Şener, Trabzonspor´un önünde zor bir Ağustos ayının bulunduğunu belirterek, "Bu maçları iyi geçersek lige lider olarak gideriz. Ağustos ayında Süper Kupa oynayacağız. Fenerbahçe, Trabzon´a geliyor. Avrupa Kupası maçlarımız var. Sonra çok sıcak Antalya´ya gidiyoruz. Alt alta koyarsan ciddi maçlar oynayacağız. 4 günde bir maç oynayacağız. Büyük takımlar her 4 günde maç oynayabilir ve iyi sonuçlar alabilmelidir. Biz onu becereceğimize inanıyoruz" değerlendirmesi yaptı.

Çok iyi bir ortamda kamp çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Şener, "Trabzonspor, büyük bir takım. Başka kulüplerden gelen futbolcular da bunun bilincinde. O havayı veriyorsun dışarı. Şenol hoca arkadaşımız. Futbolcular da ondan çok memnun. Takımı iyi çalıştırıyor. İyi bir takımız var. Biraz gol sıkıntısı yaşıyoruz. Onu da çözmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

-"AVANTAJIMIZ OTURMUŞ KADROMUZ"-
Şener, oturmuş kadrolarının lige girilirken en büyük avantajları olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:
"3 yıldır, yan yana oynuyorlar. Futbol şov oyunu olduğu için seyirci takımı her sene değiştirmekten çok hoşlanıyor. Belki benim de hoşuma gidiyor. Mantıklı bakınca yan yana oynayan oyuncular uzun süre bir arada oynayınca liglerde o takımlar çok iyi sonuçlar alıyorlar. Belki biz de öyleyiz. Standard Liege maçında ilk yarı iyiydi takım. 6-7 gol pozisyonu vardı. Son vuruş eksikliği yaşadık. Polonyalı oyuncu Glowacki, garantili oynuyor. Bayılırım öyle garanti oynayan oyuncuya. Diyarbakırspor´dan aldığımız Barış çok gayretli çocuk, iyi çalışıyor. Mustafa Yumlu da öyle. Hepsi bir değer. Yedeğe bakıyorsun ciddi adamlarımız var. Ama zamanında ciddi de paralar harcadık. Hepsini yüzde 100 bildik mi bilemedik. Bizden sonra da hatalar olacak. Şu anda Türkiye liginde en iyi kadrolarından biriyiz."

Akyazı Stadı´nın Ağustos´ta dolgu ihalesinin yapılacağını bildiğini söyleyen Şener, "TOKİ devlet kuruluşu. Galatasaray´ın muazzam bir stadı ortaya çıkıyor. İyi bir müteahhide verilirse 2 yılda stat tamamlanır. Benim tahminin minimum 2 yıl daha Hüseyin Avni Aker´de maçları oynarız. Stat yapıldıktan sonra Hüseyin Avni Aker´i yıkmayın da deriz belki..." dedi.
AA


Geri Dön