23 / 04 / 2024

Akyazı Stadyumu'nun kaba inşaatında sona gelindi!

Akyazı Stadyumu'nun kaba inşaatında sona gelindi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Trabzon'da yapımına başlanan 'Türkiye'nin deniz dolgu alanına yapılan ilk stadının kaba inşaatının yüzde 98'lik kısmı tamamlandı. Akyazı Stadı'nın 2015-2016 futbol sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.




Akyazı mevkisinde deniz dolgu alanının tamamlanmasının ardından 24 Kasım 2013'te temeli atılan 41 bin 461 seyirci kapasiteli statta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 


Trabzonspor Kulübü'nün Akyazı Projesi'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erol İbrahimağaoğlu, yaptığı açıklamada, kaba inşaatın yüzde 98'inin bittiğini anlatarak, "Çelik kolonlar geliyor. Şantiyeye gelen kolon sayısı 16yı bulmuş durumda. Fabrikada imalat devam ediyor. Loca hazırlanıyor, bodrum katlarda imalatlar devam ediyor. Kulup binası ve yemekhanelerin imalatı da sürüyor dedi. Akyazı Stadı'nın 2015-2016 futbol sezonuna yetişmesini hedeflediklerini dile getiren İbrahimağaoğlu, bu konuda çalışmaların hızla sürdüğünü ifade etti. 


İbrahimağaoğlu, stadın 41 bin 461 kişilik olacağını belirterek, "1461 Trabzon'un fethini simgeliyor. UEFA standartları gereği de statların 40 bin kişinin altında olmaması gerekiyor. İnşallah bu statta nice şampiyonluklar yaşayacağız. Stat tamamladıktan sonra en yalan zamanda şampiyon olacağız. Hüseyin Avni Aker'in tarihinde nasıl Dozer Cemiller, Kadirler, Şenollar varsa Akyazı'da da inşallah yeni efsaneler yetişecek" ifadelerini kullandı. 


Akyazı Stadı'nın çatı sistemiyle Türkiye'nin kendini temizleyen ve hava kirliliğini gideren ilk stadyumu olacağına işaret eden İbrahimağaoğlu, "Çatı malzemeleri gelmeye başladı. Stadyum kendi kendini hatta dışarıdaki kirli havayı temizleme özelliğine sahip dünyada ömek olabilecek stat olacak. Haziran sonunda çatı imalatım tamamlamayı düşünüyoruz" diye konuştu. 



TRİBÜN KOLTUKLARINI TARAFTARLAR SEÇECEK 


Statta hazırlanan 123 locanın da kaba inşaatının tamamlandığım belirten İbrahimağaoğlu, bu localardan ciddi gelir elde etmeyi planladıklarını anlattı. İbrahimağaoğlu, Trabzonspor taraftannın görüşlerini de dikkate aldıklarını vurgulayarak, 'Tribün koltuklarını taraftarımız seçecek. 3 renk belirlenecek, bunlardan biri seçilecek. Taraftarlarımızın her önerileri, eleştirileri baş tacımız" dedi. 

Stadyumun isim hakkına da değinen İbrahimağaoğlu, şöyle konuştu: "Futbol bir endüstri. Dolayısıyla çağa ayak uydururken efsaneleri de unutmayacağız. 

Yeni stadımızda efsanelerimizin de isimleri olacak. Elbette o insanları göz ardı etmemiz mümkün değil. Stadın asıl sahibi kuruculardır, taraftarlardır. Stadın ismi konusunda 3-4 firmayla görüşüyoruz. Zamanı gelince bizim için en iyisi, en avantajlı, prestijli ismi belirleyeceğiz" diye konuştu. Avrupa'nın en modem spor tesisleri arasında gösterilen Trabzon Akyazı Spor Kompleksi projesinde, stadyumun yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, kamp eğitim merkezi, açık spor tesisleri, 2 doğal çim saha, 5 sentetik çim saha, 4 tenis kortu, 2 basketbol sahası, 1 voleybol sahası, 4 bin kişilik paket antma tesisi ile açık otopark bulunuyor. Akyazı Spor Kompleksi'nin temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakam Mehdi Eker ile eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla 24 Kasım 2013'te yapılmıştı. 



Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön