25 / 04 / 2024

Akyurt Konya'da 38. şubesini açtı!

Akyurt Konya'da 38. şubesini açtı!

Bin nitelikli personeli, toplam 40 bin metrekare satış alanı ile yılda 50 milyon tüketiciye hizmet veren süpermarketin yeni açılan Konya mağazasında, 2 bin metrekare satış, bin metrekare depo alanı buluyor.



 Akyurt Süpermarket, yatırım planları çerçevesinde Konya'da şube açmaya başladı. 55 personelin çalışacağı süpermarkette 6 kasa yer alıyor.

'Konya'daki ürünleri Ankara'da olacak'

Akyurt Süpermarket Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Uyanık, 38. şubeyi Konya'da açmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:
 "Akyurt, tüm yatırımlarını öz sermaye ile gerçekleştiren teknoloji, insan kaynakları alanında yaptığı yatırımları ile sürekli gelişen başta müşterileri olmak üzere tüm tedarikçi ve paydaşanları ile kazanımlarını paylaşarak büyümeyi ilke edinmiş bir kuruluş. Yapılan fizibilite çalışmalar ile başlangıç olarak Konya'da 3 mağaza yatırımı kararı alan Akyurt A.Ş. 2011 hedefi olarak da 10 mağaza açacak. Sırası ile Mesnevi ve Bosna Hersek mağazaları açılışları planlanmış ve yatırım çalışmalarına başlanmıştır.

'200 çalışana istihdam'

Akyurt prensip olarak tüm ürün tedarikini Konya'nın yerli üreticilerinden ve tedarikçilerinden karşılayarak Konya'nın ticaretine ve üretimine katkı sağlamayı Konya'nın yerli üretimi olan tüm ürün ve markaları ile birlikte hareket ederek büyümeyi amaç edindik. Konya'nın büyüme ve gelişimine katkı sağlamak için tüm istihdamını Konya'dan gerçekleştirerek 2011 şubat ayma kadar gerçekleşecek yatırımlarımızda 200 çalışanı istihdam etmeyi panlıyoruz.Yatımlarımız Ankar'a Konya'da hızla devam edecek."

'Konya'ya güç katacak'

Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de, Akyurt Süpermarketler zincirinin Konya'ya yapmış olduğu yatırımdan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu önemli markanın Konya'da rekabete değer katacak, güç katacak ve Konya ticaretinde önemli bir yer teşkil edeceğini söyledi.Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akyurt Süpermarket'in istihdam ve ürün tedarikini Konya'dan yapmış olmasının önemli bir durum olduğunu vurguladı,Ak Parti Milletvekili Özkan Öksüz ise,yeni alışveriş merkezinin hayırlı olmasını diledi.Hızlı tren çalışmaları ve havaalanı yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Öksüz 3-4 aya kadar başlayacak olan Ankara-Konya hızlı tren seferinin Konya ile ticari ilişkileri daha da artıracağını ifade etti.

'Ankaralı firmaya kucak açtık'

Konya Valisi Aydm Nezih Doğan ise, Konya'daki büyüme ve gelişmeye dikkat çekti. Konya'da ekonomik anlamda değişim I yaşandığını A belirten Doğan şunları söyledi: "Konya'da Konyalı olmayan firmaların yatırım Yapması biraz dirençle
arşüaşıyordu. Konyalı artık dünyaya gerçek bir marka, değer olabilmesi için başkalarıyla iş birliği yapması gerektiğini anladı.Onun için bugün burada Ankaralı bir firmaya kucak açtı."
Posta

 


Geri Dön