27 / 04 / 2024

Akzirve Gayrimenkul Yatırım 2 projesini tanıttı!

Akzirve Gayrimenkul Yatırım 2 projesini tanıttı!

Akzirve Gayrimenkul Yatırım, kendi finansal olanakları ve deneyimiyle inşa edeceği 2 projesini tanıttı. Akzirve, Bahçeşehir'de ve İstanbul Nakliye Ambarları arazisinde hayata geçireceği projeleriyle faaliyetlerini genişletecek.



2010 yılından bu yana gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Akzirve Gayrimenkul Yatırım, kendi finansal olanakları ve deneyimiyle inşa edeceği 2 projesini tanıttı. 


BAHÇEŞEHİR PROJESİ HAKKINDA


Akzirve Gayrimenkul Yatırım 2 projesini tanıttı!


Bahçeşehir'de hayata geçirilecek proje, Akzirve Gayrimenkul & Yatırım'ın kendi finansal olanakları ve deneyimiyle İstanbul'da inşa edeceği iki projeden biri.


Proje, sosyal alanlar dahil toplam 190 Bin metrekarelik alanda, 124 bin metrekarelik inşaat arazisinde gerçekleşecektir.


Akzirve Gayrimenkul Yatırım 2 projesini tanıttı!


Projede, 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçeneklerini içeren konutların yanı sıra, ticari alanların yer alacağı "alışveriş caddesi" oluşturulacaktır.


Geniş bir arazide inşa edilecek projenin, dört parselde 2.600 bağımsız bölümden oluşması planlanmaktadır.


İnşaatına Temmuz 2016'da başlanacak olan projenin planlanan lansman zamanlaması Eylül 2016'dır.


Toplam İnşaat Maliyeti: 230 milyon dolar

Toplam Arazı (Sosyal Alanlar Dahil): 190 Bin metrekare

Toplam İnşaat Arazisi: 124.000 metrekare

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1, 4+1

İlk İnşaat Dönemi: Temmuz 2016

Ön Sipariş Dönemi: Ağustos 2016

Lansman Dönemi: Eylül 2016

Etap Bitiş Dönemleri: 1.Etap Nisan 2019, 2. Etap Nisan 2020, 3. Etap Nisan 2021 Mimarlık Şirketi: DM mimarlık / Bünyamin Derman



AMBARLAR/ZEYTİNBURNU PROJESİ HAKKINDA



Akzirve Gayrimenkul Yatırım 2 projesini tanıttı!


İstanbul Nakliye Ambarları arazisi 2014 yılında yaklaşık 250 milyon dolara Akzirve Gayrimenkul & Yatırım portföyüne katıldı.


Sosyal alanlar dahil toplamda 130 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek projede; konutların dışında ticari alanlar ve ortak yaşam alanları bulunacak.


6.000 civarı kişinin yaşaması planlanan projenin 36 ayda tamamlanması bekleniyor. Projedeki metrekare fiyatlarını bölgedeki rayice göre belirlenecek.


Proje içerisinde bir ilköğretim okuluyla birlikte, bölgedeki trafik yoğunluğunu büyük oranda azaltacak bir katlı otopark da yer alacak.


Zeytin burnu Ambarlar projesi İstanbul’un tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin bir bölgesinde yer alıyor. Bu tarihsel ve kültürel dokuya uygun mimari dokunuşlar projeye dahil edilecek.


Zeytinburnu Ambarla projesine başlamadan önce mimari alanda titiz bir seçim süreci başlatıldı. Sürecin sonunda Tabanlıoğlu Grubu'yla çalışma kararı verildi. Projenin konsepti belirlendi. çalışmalara devam ediliyor.



AKZİRVE BİLGİ NOTU


Akzirve Gayrimenkul Yatırım 2 projesini tanıttı!


- 2010 yılından bu yana gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Akzirve'nin ülkemizdeki geçmişi, 1992’ye kadar uzanmaktadır. Şirketin, mermer ve seramik alanları başta olmak üzere, üretim ve yatırım bazında ticari faaliyetleri yaklaşık 25 yıldır devam etmektedir,


- İlk fabrikasını 2000 yılında Antalya’da kuran; mermer ocakları satın alarak üretim ve ticaretine başlayan Akzirve, bugün bu alanda önemli büyüklükte bit ihracat seviyesini yakalamış konumdadır.


- Faaliyetlerini genişletmek için çalışmalarına 2010 yılından itibaren hız veren Akzirve Gayrimenkul Yatırım, inşaat sektörüne iş ortaklıklarıyla giriş yapmış; Ege Yapı ile Pega Kartal projesini gerçekleştirmiştir, Harbiye'de bir otel inşaatı da devam eden Akzirve Gayrimenkul Yatırım, Ataşehir'de de başka bir projeye imza atmıştır. Diğer yandan Antalya'da kurdukları Zirve Lojistik isimli bir lojistik merkezleri mevcuttur. Akzirve, ortaklık yaptığı şirketlerden kazandığı bilgi birikimi ve deneyimle sektöre geliştirici olarak hizmet vermeye başlamıştır.


- Akzirve sektörde pekçok konuda öncü ve kalıcı olmayı ve başarılı projelerle iyi iz bırakmayı hedeflemektedir.


- Akzirve'nin önümüzdeki dönemde üzerinde yoğunlaşacağı projelerden ilki, Bahçeşehir'de 203 bin metrekareye yakın büyüklükte bir arazi üzerinde kurulacak, konut ve ticari alanlardan oluşan prestijli bir projedir. Diğer yandan Zeytinburnu'nda bulunan Ambarlar arazisini satın alan Akzirve, söz konusu arazi üzerinde inşa edilecek projeyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.


- İstikrarlı bir şekilde büyümeyi hedefleyen Akzirve, garantili ve güvenli büyüme modelini tercih etmektedir.


- Akzirve tüm projelerini tamamı kendisine ait olan arsalar üzerinde geliştirecektir. Rakip birçok gayrimenkul geliştiricisiyle kıyaslandığında Akzirve; projelerini tek başına inşa ve teslim etme gücüne sahiptir.





www.akzirve.com



Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul'ün CEO'su İbrahim Maasfeh, İstanbul'da yaklaşık 500 milyon dolar inşaat maliyetiyle iki gayrimenkul projesi yatırımı yapacaklarını; projelerdeki toplam gelir beklentilerinin ise 1.25 milyar dolar olduğunu söyledi.


Akzirve Gayrimenkul'ün önümüzdeki dönem yatırım planları ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Maasfeh, "Grup olarak gayrimenkul de dahil Türkiye'de çeşitli yatırımlarımız vardı. Ancak artık gayrimenkul sektöründe geliştirici olarak da yer almak istedik" dedi ve ekledi:


"İstanbul'da Bahçeşehir ve Zeytinburnu'nda iki projeye yatırım yapıyoruz. İki projenin toplam inşaat maliyeti 500 milyon dolar olacak. Bahçeşehir projemizden 500 milyon dolar, Zeytinburnu projemizden ise 750 milyon dolar gelir bekliyoruz" dedi.


Suudi Arabistan'daki ana şirketlerinin uzun yıllardır Türkiye'de başka alanlarda faaliyet gösterdiğini belirten Maasfeh, bu nedenle Türkiye'de arsa stoklarının olduğunu söyledi. Bu nedenle arsa maliyetini inşaat maliyetinin dışında tuttuklarını belirten Maasfeh, "Bahçeşehir arsamızı 2011'de almıştık. Bu arsanın bugünkü değeri 120 milyon dolar. Zeytinburnu'ndaki arsa maliyetimiz ise 250 milyon dolar" diye konuştu.


Maasfeh'in verdiği bilgiye göre, Bahçeşehir projesi yaklaşık 2,600; Zeytinburnu projesi de yaklaşık 1,850 konut ve ticari alanlardan oluşacak.


Yatırımları bağlı oldukları ana şirket vasıtasıyla finanse edeceklerini söyleyen Maasfeh, konut alıcılarını da banka kredisine yönlendirmek yerine direkt olarak kendilerinin taksitlendirme imkanı sunacaklarını söyledi.


Geliştirecekleri diğer projeler için de hazırlıklara devam ettiklerini belirten Maasfeh, "Antalya'da arazilerimiz var. İstanbul'da da 2-3 arazi üzerinde daha çalışıyoruz. 2016'nın ikinci yarısında yeni yatırımlara devam edeceğiz. Tercihimiz özellikle İstanbul olacak" diye konuştu.


Maasfeh, önümüzdeki dönem planları kapsamında ayrıca Hadımköy'de de 200 milyon lira civarı yatırımla lojistik ve depolama alanı geliştireceklerini söyledi.


Gayrimenkul sektörüne yatırım kararları ile ilgili olarak da Maasfeh, "Türkiye'de son dönemdeki ekonomik istikrarı gördük. Güvenli bir liman. Gayrimenkulde de büyüme potansiyeli var" dedi ve ekledi:


"Sektörde bazı bölgelerde yavaşlama var. Ama bizim seçtiğimiz bölgeler gelişiyor. Stok oluşacağını düşünmüyoruz."


Maasfeh bir soru üzerine de, gayrimenkul geliştirici olarak Emlak Konut ve  TOKİ  gibi kurumların ihalelerine de girebileceklerini söyledi.


Dünya



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


2014 yılında İstanbul Zeytinburnu’ndaki Ambarlar arsasını satın alan Akzirve Gayrimenkul bölgede 750 milyon dolar değere sahip gayrimenkul projesi yapacak. Nakliyeciler Hadımköy’e taşınacak ve bölgede 1850 konut ve ticari birim inşa edilecek. Şirket Bahçeşehir’e de 500 milyon dolar değerinde 2 bin 600 konut yapacak.


SUUDİ Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul, İstanbul’da değeri 1 milyar 250 milyon dolar olan 2 büyük gayrimenkul projesi inşa edecek. 25 yıldır Türkiye’de olduklarını ve bugüne kadar orta ve küçük ölçekli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Akzirve CEO’su İbrahim Maasfeh, “Kartal’da Ege Yapı ile ortak Pega Kartal projesini yaptık. Ataşehir’de ofis yatırımımız oldu ve Harbiye’de bir otel inşaatımız devam ediyor. Şimdi Türkiye’de yatırımcı değil geliştirici olmak istiyoruz. Bu amaçla Zeytinburnu ve Bahçeşehir’de inşaat maliyeti 500 milyon dolar olan 2 proje yapacağız” dedi.


KİŞİ BAŞI  1 MİLYON DOLAR


Akzirve’nin Zeytinburnu’nda, İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’nden (NAKO) satın aldığı arsada yapacağı proje merak ediliyor. Büyük gayrimenkul şirketlerinin talip olduğu arsayı şirket 2014 yılında 250 milyon dolar bedelle satın almıştı. Projeyi yıl sonunda satışa çıkaracaklarını belirten Maasfeh, “Kooperatif arsasında 245 hak sahibi vardı. Yaklaşık her bir kişinin bize maliyeti 1 milyon dolar oldu. Sabırla, hepsiyle tek tek anlaştık. Kimi ev istedi, kiminden ise arsasını nakit aldık. Şimdi oradaki nakliyecilere Hadımköy’de 200 milyon TL yatırımla yeni bir lojistik tesis yapıyoruz. Orasının yapımı bir yıl sürer. O nedenle nakliyeciler Hadımköy’de geçici olarak başka alana taşınacak. Biz de yeni projemizi yıl sonu satışa sunarız” dedi. Proje için Tabanlıoğlu Mimarlık ile çalıştıklarını söyleyen Maasfeh, 130 dönüm alanda1850 konut ve ticari birim planladıklarını belirtti. 6 bin civarı kişinin yaşaması planlanan projenin 36 ayda tamamlanması bekleniyor. Bölgede çok sayıda yeni proje olduğunu ve gelişimin sürdüğünü söyleyen Maasfeh, Zeytinburnu Topkapı bölgesinde konutların metrekare satış fiyatının 7-10 bin TL aralığında olduğunu hatırlattı.


Hürriyet


Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul'ün CEO'su İbrahim Maasfeh, İstanbul'da yaklaşık 500 milyon dolar inşaat maliyetiyle iki gayrimenkul projesi yatırımı yapacaklarını; projelerdeki toplam gelir beklentilerinin ise 1.25 milyar dolar olduğunu söyledi.


Akzirve Gayrimenkul'ün önümüzdeki dönem yatırım planları ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Maasfeh, "Grup olarak gayrimenkul de dahil Türkiye'de çeşitli yatırımlarımız vardı. Ancak artık gayrimenkul sektöründe geliştirici olarak da yer almak istedik" dedi ve ekledi:

"İstanbul'da Bahçeşehir ve Zeytinburnu'nda iki projeye yatırım yapıyoruz. İki projenin toplam inşaat maliyeti 500 milyon dolar olacak. Bahçeşehir projemizden 500 milyon dolar, Zeytinburnu projemizden ise 750 milyon dolar gelir bekliyoruz" dedi.


Suudi Arabistan'daki ana şirketlerinin uzun yıllardır Türkiye'de başka alanlarda faaliyet gösterdiğini belirten Maasfeh, bu nedenle Türkiye'de arsa stoklarının olduğunu söyledi.


Bu nedenle arsa maliyetini inşaat maliyetinin dışında tuttuklarını belirten Maasfeh, "Bahçeşehir arsamızı 2011'de almıştık. Bu arsanın bugünkü değeri 120 milyon dolar. Zeytinburnu'ndaki arsa maliyetimiz ise 250 milyon dolar" diye konuştu.


Alıcı direk taksitlendirilecek


Maasfeh'in verdiği bilgiye göre, Bahçeşehir projesi yaklaşık 2,600; Zeytinburnu projesi de yaklaşık 1,850 konut ve ticari alanlardan oluşacak.


Yatırımları bağlı oldukları ana şirket vasıtasıyla finanse edeceklerini söyleyen Maasfeh, konut alıcılarını da banka kredisine yönlendirmek yerine direkt olarak kendilerinin taksitlendirme imkanı sunacaklarını söyledi.


Geliştirecekleri diğer projeler için de hazırlıklara devam ettiklerini belirten Maasfeh, "Antalya'da arazilerimiz var. İstanbul'da da 2-3 arazi üzerinde daha çalışıyoruz. 2016'nın ikinci yarısında yeni yatırımlara devam edeceğiz. Tercihimiz özellikle İstanbul olacak" diye konuştu.


Maasfeh, önümüzdeki dönem planları kapsamında ayrıca Hadımköy'de de 200 milyon lira civarı yatırımla lojistik ve depolama alanı geliştireceklerini söyledi.


"Türkiye güvenli bir liman"


Gayrimenkul sektörüne yatırım kararları ile ilgili olarak da Maasfeh, "Türkiye'de son dönemdeki ekonomik istikrarı gördük. Güvenli bir liman. Gayrimenkulde de büyüme potansiyeli var" dedi ve ekledi:


"Sektörde bazı bölgelerde yavaşlama var. Ama bizim seçtiğimiz bölgeler gelişiyor. Stok oluşacağını düşünmüyoruz."

Maasfeh bir soru üzerine de, gayrimenkul geliştirici olarak Emlak Konut ve TOKİ gibi kurumların ihalelerine de girebileceklerini söyledi.




Yeni Şafak








Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Suudi Arabistan merkezli Akzirve Gayrimenkul, İstanbul'da yaklaşık 400 milyon $'a iki gayrimenkul projesi yatırımı yapacak. Şirket projelerden toplam 1 milyar 250 milyon $ gelir bekliyor

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul'ün CEO'su İbrahim Maasfeh, İstanbul'da yaklaşık 400 milyon dolar inşaat maliyetiyle iki gayrimenkul projesi yatırımı yapacaklarını söyledi. Akzirve Gayrimenkul'ün önümüzdeki dönem yatırım planlarıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Maasfeh, "Gayrimenkul de dahil Türkiye'de çeşitli yatırımlarımız vardı. Ancak artık gayrimenkul sektöründe geliştirici olarak da yer almak istedik" dedi. Maasfeh, projelerden toplam gelir beklentilerinin ise 1.25 milyar dolar olduğunu söyledi.


Maasfeh, şunları kaydetti: "İstanbul'da Bahçeşehir ve Zeytinburnu'nda iki projeye yatırım yapıyoruz. İki projenin toplam inşaat maliyeti 400 milyon dolar olacak. Bahçeşehir projemizden 500 milyon dolar, Zeytinburnu projemizden ise 750 milyon dolar gelir bekliyoruz" dedi. Suudi Arabistan'daki ana şirketlerinin uzun yıllardır Türkiye'de faaliyet gösterdiğini belirten Maasfeh, bu nedenle arsa stoklarının olduğunu ifade etti. 


Taksitlendirme yapacak 


Bu nedenle arsa maliyetini inşaat maliyetinin dışında tuttuklarını belirten Maasfeh, "Bahçeşehir arsamızı 2011'de almıştık. Bu arsanın bugünkü değeri 120 milyon dolar. Zeytinburnu'ndaki arsa maliyetimiz ise 250 milyon dolar" dedi. Maasfeh, konut alıcılarını da banka kredisi yerine direkt olarak taksitlendirme imkanı sunacaklarını söyledi.


İhalelere girebiliriz


Diğer projeler için de hazırlıklara devam ettiklerini belirten Maasfeh, "Antalya'da arazilerimiz var. İstanbul'da da 2-3 arazi üzerinde daha çalışıyoruz. 2016'nın ikinci yarısında yeni yatırımlara devam edeceğiz. Tercihimiz özellikle İstanbul olacak" dedi. Maasfeh, Emlak Konut ve TOKİ'nin ihalelerine de girebileceklerini söyledi.


Türkiye güvenli liman


GAYRİMENKUL sektörüne yatırım kararlarıyla ilgili olarak da Maasfeh, "Türkiye'de son dönemdeki ekonomik istikrarı gördük. Güvenli bir liman. Gayrimenkulde de büyüme potansiyeli var" dedi ve ekledi: "Sektörde bazı bölgelerde yavaşlama var. Ama bizim seçtiğimiz bölgeler gelişiyor." 


Akşam




Bu haber Habertürk'te şöyle yer aldı:



Suudi Al Qemam Grubu şirketlerinden Akzirve Gayrimenkul'ün CEO'su İbrahim Maasfeh, İstanbul'a iki proje ile 500 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyledi


Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul'ün CEO'su İbrahim Maasfeh, İstanbul'da yaklaşık 500 milyon dolar inşaat maliyetiyle iki gayrimenkul projesi yatırımı yapacaklarını; projelerdeki toplam gelir beklentilerinin ise 1.25 milyar dolar olduğunu söyledi.

Akzirve Gayrimenkul'ün önümüzdeki dönem yatırım planları ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Maasfeh, "Grup olarak gayrimenkul de dahil Türkiye'de çeşitli yatırımlarımız vardı. Ancak artık gayrimenkul sektöründe geliştirici olarak da yer almak istedik" dedi ve ekledi: "İstanbul'da Bahçeşehir ve Zeytinburnu'nda iki projeye yatırım yapıyoruz. İki projenin toplam inşaat maliyeti 500 milyon dolar olacak. Bahçeşehir projemizden 500 milyon dolar, Zeytinburnu projemizden ise 750 milyon dolar gelir bekliyoruz" d


Suudi Arabistan'daki ana şirketlerinin uzun yıllardır Türkiye'de başka alanlarda faaliyet gösterdiğini belirten Maasfeh, bu nedenle Türkiye'de arsa stoklarının olduğunu söyledi. Bu nedenle arsa maliyetini inşaat maliyetinin dışında tuttuklarını belirten Maasfeh, "Bahçeşehir arsamızı 2011'de almıştık. Bu arsanın bugünkü değeri 120 milyon dolar. Zeytinburnu'ndaki arsa maliyetimiz ise 250 milyon dolar" diye konuştu.


Habertürk



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


Kökeni inşaat malzemeleri üretimi olan Suudi arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul, İstanbul Zeytinburnu Ambarlar ve Bahçeşehir’de yatırım bedeli toplamda 870 milyon dolar olan iki büyük projeye başlıyor. Akzirve Gayrimenkul’ün CEO’su İbrahim Maasfeh, projelerin inşaat maliyetinin 500 milyon dolar olduğunu belirterek, “Arsa için ise Ambarlar’a 250 milyon dolar, Bahçeşehir’e 120 milyon dolar yatırıldığını söyleyebiliriz” dedi. Maasfeh yatırımlar karşılığında ise Ambarlar projesinden 750 milyon dolar, Bahçeşehir projesinden ise 500 milyon dolar gelir beklediklerini söyledi. 


Maasfeh, grup olarak gayrimenkul de dahil Türkiye’de çeşitli yatırımları olduğunu belirtirken, gayrimenkul sektöründe artık geliştirici olarak yer almak istediklerini ifade etti. Akzirve’nin Zeytinburnu’nda, İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’nden satın aldığı arsaya büyük gayrimenkul şirketleri de talip olmuştu. Akzirve 2014 yılında 250 milyon dolar bedelle arsayı satın almıştı. Yıl sonunda projeyi satışa çıkaracaklarını belirten Maasfeh, şunları söyledi:

“Kooperatif arsasında 245 hak sahibi vardı. Yaklaşık her bir kişinin bize maliyeti 1 milyon dolar oldu. Sabırla, hepsiyle  tek tek anlaştık. Kimi ev istedi, kiminden ise arsasını nakit aldık. Şimdi oradaki nakliyecilere Hadımköy’de 200 milyon TL yatırımla yeni bir lojistik tesis yapıyoruz. Oranın yapımı bir yıl sürer. O nedenle nakliyeciler Hadımköy’de geçici olarak başka alana taşınacak. Biz de yeni projemizi 2017 başında satışa sunarız.”

Proje için Tabanlıoğlu Mimarlık ile çalıştıklarını söyleyen Maasfeh, 1850 konut ve ticari birim planladıklarını kaydetti. DB Architects tarafından tasarlanan Bahçeşehir projesinde ise 2 bin 600 bağımsız ünite yer alacak. 


Yeni projeler yolda

Maasfeh, yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, “Antalya’da arazilerimiz var. İstanbul’da da 2-3 arazi üzerinde daha çalışıyoruz. 2016’nın ikinci yarısında yeni yatırımlara devam edeceğiz. Tercihimiz özellikle İstanbul olacak” dedi. 

Ayrıca Maasfeh, gayrimenkul geliştirici olarak emlak Konut ve TOKİ gibi kurumların ihalelerine de girebileceklerini söyledi. 


Milliyet/Duygu Erdoğan




Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Suudi Al Qemam'ın iştiraki Akzirve, İstanbul Zeytinbumu ve Bahçeşehir'deki iki konut projesine toplamda 875 milyon dolaryatırdı. Suudi şirketin, projelerden gelir beklentisi ise 750 milyon dolar. 


Suudi Al Ocmam'ın iştiraki Akzirve, Zeytinburnıı ve Bahçeşehir'deki iki konut projesine toplam 875 milyon dolar yatırım yapacak. Bu yatırımlardan birini, uzun zamandır gündemde olan Zeytinburnıı'ndaki Nako arazisinde gerçekleştirecek. Kentsel dönüşüm kapsamında ilçedeki 250 hak sahibine 250 milyon dolar ödeyerek arsayı alan Suudi şirket. Bahçeşehir'deki arazi için de 125 milyon dolar ödedi. Şirketin, Taksim bölgesindeki otel yatırımı da devam ediyor. 


KARMA PROJE OLACAK 


Topkapı bölgesinde yer alan Zeytinburnıı arazisini 2014 yılında satın aldıklarını açıklayan Akzirve CEO'su İbrahim Maasfeh, burada bin 850 üniteden oluşan karma proje inşa edeceklerini bildirdi. Zcytinbuınu'nda birinci etabı bitirdiklerini, ikinci etap için çalıştıklarını söyleyen Maasfeh, "Şu anda mimari süreci devam ediyor. Bu da yıl sonunda bitmiş olur" dedi. Bahçeşehir'de ise proje geliştirdiklerini açıklayan Maasfeh, "Bahçeşehir'in bu yıl eylül ayında lansmanı olacak. Sosyal alanlarıyla birlikte 200 bin metrekarelik bir alanda 2 bin 500 konut olacak" diye konuştu. İki projede inşaat maliyetinin 500 milyon dolar olduğunu söyleyen Maasfeh, "Zeytinburnu'nda hak sahipleriyle anlaştıktan sonra mimari sürece başladık" dedi ve bölgedeki hak sahiplerinin Eylül ayında Hadımköy'e taşınacaklarını iletti. Suudi Al Qemam'ın iştiraki Akzirve, Zeytinburnu'ndaki 250 hak sahibine 250 milyon dolar ödeyerek arsayı satın aldı. Suudi şirketin, Zeytinbumu ve Bahçeşehir projelerinde gelir beklentisi, 750 milyon dolar. 




Karar




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Akzirve Gayrimenkul, İstanbul Bahçeşehir ve Zeytinburnu projeleri için 500 milyon dolarlık yatırım yaptı. Şirket iki projeden toplam 1.25 milyar dolar gelir hedefliyor. Akzirve Gayrimenkul'ün üst düzey yöneticisi İbrahim Maasfeh, "Bahçeşehir projesinden 500 milyon dolar, Zeytinburnu projesinden ise 750 milyon dolar gelir bekliyoruz" dedi. "2011 'de Bahçeşehir'den alınan arsanın bugünkü değeri 120 milyon dolar" diyen Maasfeh, Zeytinburnu'ndaki arsa maliyetinin ise 250 milyon dolar olduğunu söyledi. Şirket, Hadımköy'de de 200 milyon lira civarı yatırımla lojistik ve depolama alanı geliştirecek. 


Cumhuriyet



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Suudi Grup Al Qemam'ın iştiraki Akzirve Gayrimenkul, Türkiye'de iki konut projesine 875 milyon dolar yatırım gerçekleştiriyor. Bunlardan biri, uzun zamandır gündemde olan Zeytinburnu'nda bulunan İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifl'ne (NAKO) ait arazisi üzerinde yapılacak. Buradaki 250 hak sahiplerine 250 milyon dolar ödeyerek arsayı alan şirket, Bahçeşehir'de de konut projesi geliştirecek. Akzirve, 130 dönümlük NAKO arazisi üzerinde bin 850 üniteden oluşan karma proje yapacak. Tabanlıoğlu'nun mimarlığını üstlendiği projede NAKO arazisindeki konutlar 2017 yılında satışa çıkacak. Akzirve Gayrimenkul CEO'su İbrahim Maasfeh, 25 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren firmalarının Türkiye'de geliştirici olarak değil yatırımcı olarak girdiğini kaydederek, "Biz artık geliştirici olmak istiyoruz" diye konuştu. 


Bahçeşehir'de 2 bin 600 ünite yapacak 

Zeytinburnu'nda bulunan NAKO arazisini 250 hak sahibinden toplam 250 milyon dolara aldıklarını belirten İbrahim Maasfeh, "Toplam.1850 ünitenin olduğu projede rezidans ve ticari ünitelerden oluşan karma proje yapacağız" dedi. 6 bin kişinin yaşaması beklenen projeyi 36 ayda tamamlamayı ve gelecek yılın ilk çeyreğinde satışa çıkarmayı hedeflediklerini belirten Maasfeh. Zeytinburnu Topkapı projesinde 750 milyon dolar gelir beklediklerini ifade etti. Bahçeşehir'de 190 bin metrekare arazi üzerinde yapacakları projede 2 bin 600 ünite olacağını kaydeden Maasfeh, projenin arsa hariç 230 milyon liraya mal olacağını söyledi. Maasfeh, eylülde satacakları projeden 500 milyon dolar gelir beklediklerini kaydetti. NAKO arazisi ve Bahçeşehir'deki iki projenin arsa hariç 500 milyon dolarlık yatırımla yapılacağını kaydeden Maasfeh, arsa bedelleri da dahil edildiğinde iki yatırımın bedelinin 875 milyon dolara çıktığını açıkladı. 


Dünya



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


SUUDİ Arabistan merkezli Al Qemam Grubu'nun bünyesinde yer alan Akzirve Gayrimenkul, 870 milyon dolar yatırımla İstanbul'da iki projeye başlıyor. Akzirve Gayrimenkul CEO'su İbrahim Maasfeh, 2011 yılında 120 milyon dolara satın aldıkları Bahçeşehir'deki 124 bin metrekarelik arazide 2 bin 600 konutluk proje geliştireceklerini, Eylül 2016'da projeyi tanıtacaklarını bildirdi. 


1.2 MİLYAR DOLAR GELİR 

Zeytinburnu'ndaki 130 bin metrekarelik Nakliye Ambarları arazisini 2014'te 250 milyon dolara satın aldıklarım hatırlatan Maasfeh, burada hayata geçirecekleri 1850 ünitelik karma projeyi 2017 yılının ilk çeyreğinde lanse edeceklerini belirtti. İki projede inşaat maliyetinin 500 milyon İbrahim dolar olacağım, arsa dahil toplam 870 milyon dolar yatırım yapacaklarım vurgulayan Maasfeh, toplam 1 milyar 250 milyon dolar gelir elde etmeyi hedeflediklerini kaydetti. 


Geliştirecekleri diğer projeler için de hazırlıklara devam ettiklerini belirten Maasfeh, "Antalya'da arazilerimiz var. İstanbul'da da 2-3 arazi üzerinde daha çalışıyoruz. 2016'nın ikinci yansında yeni yatırımlara devam edeceğiz. Tercihimiz özellikle İstanbul olacak" diye konuştu. Sektörde bazı bölgelerde yavaşlama olduğunu, ancak seçtikleri bölgelerin geliştiğini ve stok oluşacağını düşünmediklerini ifade eden Maasfeh, gayrimenkul geliştirici olarak kamu kurumlarının ihalelerine ve kentsel dönüşüme girebileceklerini söyledi. 


Sözcü




Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul, İstanbul'da Zeytinburnu Ambarlar ile Bahçeşehir projeleri için toplam 870 milyon dolar yatınm yapacak. Kökeni inşaat malzemeleri üretimi olan Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul, İstanbul Zeytinburnu Ambarlar ve Bahçeşehir'de yatınm bedeli toplamda 870 milyon dolar olan iki büyük projeye başlıyor. 

Akzirve Gayrimenkul'ün CEO'su ibrahim Maasfeh, projelerin inşaat maliyetinin 500 milyon dolar olduğunu belirterek, "Arsa için Ambarlar'a 250 milyon dolar, Bahçeşehir'e 120 milyon dolar yatırıldığını söyleyebiliriz" dedi. Maasfeh yatırımlar karşılığında ise Ambarlar projesinden 750 milyon dolar, Bahçeşehir projesinden ise 500 milyon dolar gelir beklediklerini söyledi. 





Yurt Gazetesi




Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Suudi Arabistan merkezli Akzirve Gayrimenkul, İstanbul'da yaklaşık 500 milyon dolar inşaat maliyetiyle iki gayrimenkul projesi yatırımı yapacak. Şirket projelerden 1.25 milyar dolar gelir bekliyor. Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul'ün CEO'su İbrahim Maasfeh, İstanbul'da yaklaşık 500 milyon dolar inşaat maliyetiyle iki gayrimenkul projesi yatırımı yapacaklarını; projelerdeki toplam gelir beklentilerinin ise 1.25 milyar dolar olduğunu söyledi.Akzirve Gayrimenkul'ün önümüzdeki dönem yatırım planları ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Maasfeh, "Grup olarak gayrimenkul de dahil Türkiye'de çeşitli yatırımlarımız vardı. Ancak artık gayrimenkul sektöründe geliştirici olarak da yer almak istedik" dedi ve ekledi: "İstanbul'da Bahçeşehir ve Zeytinburnu'nda iki projeye yatırım yapıyoruz, iki projenin toplam inşaat maliyeti 500 milyon dolar olacak. Bahçeşehir projemizden 500 milyon dolar, Zeytinburnu projemizden ise 750 milyon dolar gelir bekliyoruz" dedi. 





Yeniçağ



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


SUUDİ Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul'ün CEO'su İbrahim Maasfeh, İstanbul'da yaklaşık 500 milyon dolar inşaat maliyetiyle iki gayrimenkul projesi yatırımı yapacaklarını, projelerdeki toplam gelir beklentilerinin ise 1.25 milyar dolar olduğunu söyledi. 


BAHCESEHİR VE ZEYTİNBURNU 

Akzirve Gayrimenkul'ün önümüzdeki dönem yatırım planlan ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Maasfeh "Grup olarak gayrimenkul de dahil Türkiye'de çeşitli yatırımlarımız vardı. Ancak artık gayrimenkul sektöründe geliştirici olarak da yer almak istedik" dedi. İstanbul'da Bahçeşehir ve Zeytinburnu'nda iki projeye yatırım yaptıklarını kaydeden Maasfeh "İki projenin toplam inşaat maliyeti 500 milyon dolar olacak. 


Bahçeşehir projemizden 500 milyon dolar, Zeytinburnu projemizden ise 750 milyon dolar gelir bekliyoruz" dedi. Suudi Arabistan'daki ana şirketlerinin uzun yıllardır Türkiye'de başka alanlarda faaliyet gösterdiğini belirten Maasfeh, bu nedenle Türkiye'de arsa stoklarının olduğunu söyledi. Bu nedenle arsa maliyetini inşaat maliyetinin dışında tuttuklarını belirten Maasfeh "Bahçeşehir arsamızı 2011'de almıştık. Bu arsanın bugünkü değeri 120 milyon dolar. Zeytinburnu'ndaki arsa maliyetimiz ise 250 milyon dolar" dedi. Maasfeh'in verdiği bilgiye göre, Bahçeşehir projesi yaklaşık 2.600, Zeytinburnu projesi de yaklaşık 1.850 konut ve ticari alanlardan oluşacak. 


TERCİHİMİZ İSTANBUL YATIRIMLARI 

Bağlı oldukları ana şirket vasıtasıyla finanse edeceklerini söyleyen Maasfeh, konut alıcılarını da banka kredisine yönlendirmek yerine direkt olarak kendilerinin taksitlendireceklerini söyledi. Diğer projeler için hazırlıkları sürdürdüklerini belirten Maasfeh "Antalya'da arazilerimiz var. İstanbul'da da 2-3 arazi üzerinde daha çalışıyoruz. Yılın ikinci yarısında yeni yatırımlara devam edeceğiz" dedi. Gayrimenkul sektörüne yatırım kararları ile ilgili olarak da Maasfeh "Türkiye güvenli bir liman. Gayrimenkulde de büyüme potansiyeli var" dedi. 


Star


Geri Dön