27 / 04 / 2024

Akzirve Gayrimenkul Zeytinburnu'ndaki ambarları Hadımköy'e taşıyacak!

Akzirve Gayrimenkul Zeytinburnu'ndaki ambarları Hadımköy'e taşıyacak!

Akzirve Gayrimenkul, geçen yıl satın aldığı Zeytinburnu Ambarlar Sitesi’ndeki 225 ambarla ilgili önemli bir adım atıyor. Akzirve; Ambarlar’daki arazi üzerinde ise konut, otel ve rezidans yapmayı planlıyor.



Zeytinburnu Ambarlar'ın Hadımköy’e taşınması öncesi ilk kazma vuruluyor. Araziyi satın alan Akzirve, projesine hızlandırmak için Hadımköy'deki işi de üstlendi.


 


Peki, Hadımköy'e taşınmak için uzun süredir devletten yer göstermesini bekleyen Zeytinburnu Ambarlar'daki nakliyecileri rahatlatan bu haber ne anlama geliyor?


 


180 ortaklı İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifine (NAKO) ait Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'ni Suudi Arabistanlı Al Qemam Holdingin Türkiye'deki yatırım şirketi Akzirve Gayrimenkul satın almıştı. Akzirve, Mesa Mesken, Tahincioğlu, Varyap, Ege Yapı, Dumankaya, Nef gibi holdinglerin de peşinde olduğu 120 dönümlük arazi için, toplam 245 milyon dolar ödeme yapmıştı. Geçtiğimiz yıl haziran ayında satış işlemi tamamlanmış, nakliyecilere taşınmaları için 6 ay süre verilmişti. Nakliyeciler uzun süre devletten Hadımköy'de yer göstermesini bekledi. Hadımköy'deki projeyi TOKİ'nin üstleneceği konuşuluyordu. Akzirve projeyi hızlandırmak için bu projeyi de üstlendi, inşaatın bu yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.


 


Akzirve'nin 130 dönüm arazi için toplam 40 milyon dolarlık yatırım yapması bekleniyor. Yaklaşık 200 firma da Hadımköy'e taşınacak. Beklenti ise inşaatın bu sene başlaması yönünde…


 


Yeni Akit


 


Geri Dön