29 / 03 / 2024

Al-Beatı Türk firmalarını Irak'a yatırım yapmaya çağırdı!

Al-Beatı Türk firmalarını Irak'a yatırım yapmaya çağırdı!

Irak Kerkük Yatırım Komisyonu Genel Müdür Yardımcısı Al-Beatı: Irak'ın her alanda yatırıma ihtiyacı var. Türk iş adamları bu imkanı değerlendirsin...




     Antalya'da düzenlenen 4. Anfaş CityExpo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı'na katılan Al-Beatı, gazetecilere yaptığı açıklamada, savaştan çıkan Irak'ın her türlü teknolojiye ihtiyacı olduğunu söyledi. 

     Yatırımcının bir ülkeye giderken belirli kriterlere baktıklarını, en fazla emniyete önem verildiğini anlatan Al-Beatı, emniyet konusunda sorun olması halinde yatırıma tereddütle yaklaşıldığını belirtti. 


     Irak'ta güven ortamının her geçen gün arttığını ifade eden Al-Beatı, "Televizyonda hep ölümler, savaşlar görünüyor. Hep savaş ortamı var sanılıyor ama gelmeyen bilmez. Dünyanın her yerinden insanlar gelmeye başladı. Türklerin de ülkemize gelmesini, ofis açmasını istiyoruz. Irak'ın her alanda yatırıma ihtiyacı var. Türk iş adamları bu imkanı değerlendirsin" dedi. 

     

     -Irak'ta 1 milyon konut inşa edilecek- 

     

     Al-Beatı, Irak Hükümeti'nin 1 milyon konutluk proje başlattığına dikkati çekerek, ilk etapta Bağdat'ın 25 kilometre güneyinde, Bismaya'da 100 bin konut yapılacağını bildirdi. 


     Bismaya'da 8 bin dönümlük arsaya inşa edilecek konutlardan 10 bininin 2 yıl, tamamının ise 7 yılda tamamlanacağını ve 7 milyar dolara mal olacağını anlatan Al-Beatı, Koreli bir firmanın yapacağı projenin temelinin 1 Mayıs'ta atılacağı söyledi. 


     Projenin şantiyenin bir Türk şirketi tarafından yapıldığını belirten Al-Beatı, "Projenin bedeli 7 milyar dolar ama belki 70 milyar dolarlık iş var. Japonya'dan yatırım için geliyorlar. Sadece konut değil, diğer sektörler için de geliyorlar" diye konuştu. 


     Al-Beatı, "Diğer 900 bin konut Irak'ın farklı şehirlerine inşa edilecek. Türk inşaat firmalarını ülkemize davet ediyorum" dedi. 



AA


Geri Dön