18 / 04 / 2024

Al-Habtoor-Vefa Group ortaklığı Dubai'de yankı uyandırdı

Al-Habtoor-Vefa Group ortaklığı Dubai'de yankı uyandırdı

VEFA Group, Avrupa'nın ardından gözünü Ortadoğu ve Körfez ülkelerine dikti



Dünyanın en büyük 225 inşaat şirketinden 30'unun tedarikçisi olan VEFA Group, Dubaili dev inşaat şirketlerinden Al-Habtoor ile yaptığı ortaklık anlaşması sonrasında VEFA Prefabricated UAE LLC'yi kurdu. VEFA Prefabricated UAE LLC ile katıldığı ilk uluslararası fuar olan Dubai `The BIG 5 Show 2009' da özellikle Körfez Ülkeleri'nden büyük ilgi gören VEFA Group, Avrupa'nın (*) ardından kurduğu uluslararası ortaklıklarla Ortadoğu pazarında da büyük bir pay sahibi olmayı hedefliyor. 

Ortadoğu'da sektörün yeni yıldızı: VEFA Prefabricated UAE LLC

Al-Habtoor ve VEFA Group ortaklığı ile kurulan `VEFA Prefabricated UAE LLC', Ortadoğu ve Körfez bölgesinin en büyük yapı ve inşaat fuarı olan `The BIG 5 Show 2009'un yıldızı oldu. Körfez bölgesinin en büyük inşaat şirketlerinden olan Al-Habtoor ile Türkiye'deki hafif çelik ve prefabrike yapı sektörünün öncüsü VEFA Group'un ortaklığıyla oluşan `VEFA Prefabricated UAE LLC' fuar katılımcılarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vefa Group'un 4. kez katıldığı ve Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen fuarda 48 ülkeden 1.700 firma yer aldı.

Sektörün en teknolojik ve en kaliteli panel markası olan Neopan Panel Teknolojileri'ni Ortadoğu ve Körfez pazarına sunan VEFA Group, fuarda ayrıca prefabrike yapı sektöründe faaliyet gösteren markası `VEFA Prefabrike Yapılar'ı ve üst segmente hitap eden hafif çelik yapı markası Steelife'ı tanıttı. 

`The BIG 5 Show 2009' / DUBAİ

Türkiye, 23-26 Kasım tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen `The BIG 5 Show 2009'a İGEME'nin (İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi) ve İMMİB (İstanbul Maden ve Metal İhracatçı Birlikleri) ortak organizasyonu ile katıldı. Türkiye, Dünyanın en büyük yapı fuarları arasında gösterilen BIG 5'e, 10. kez katılıyor. Türkiye'den 72 firmanın stant açtığı fuarda, 48 ülkeden bin 700 inşaat şirketi ürünlerini ve yeni teknolojisini sergiliyor. 

Körfez İşbirliği Konseyi üyesi olan Birleşik Arap Emirlikleri (B.A.E.), Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve Suudi Arabistan'da inşaat sezonunun başladığı  bir dönemde organize edilen fuar, zaman ve mekan olarak en önemli yatırım kararlarının verildiği fuar olarak biliniyor. Önceki yıllara ait ziyaretçi sayıları göz önünde bulundurulduğunda 50 bine yakın ziyaretçiyi ağırladığı tahmin edilen fuarın, Türkiye'nin geniş ihraç potansiyelinin fiili ihracata dönüştürülmesi yönünde önemli katkıları olması bekleniyor.


Geri Dön