19 / 04 / 2024

Ala Taşınmaz Değerleme Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!


Ala Taşınmaz Değerleme Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Murat Baykan tarafından 100 bin sermaye ile 27 Mayıs'ta Küçükçekmece, İstasyon Mahallesi, İstasyon Caddesi'nde kuruldu.



Ala Taşınmaz Değerleme Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Murat Baykan tarafından 100 bin sermaye ile 27 Mayıs'ta Küçükçekmece, İstasyon Mahallesi, İstasyon Caddesi'nde kuruldu.


Ala Taşınmaz Değerleme Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi iş konusu; Şirketin iştigal konusu her türlü gayrimenkul ile gayrimenkule bağlı makine, teçhizat ve demirbaş gibi taşınır ve hareketli malların yerinde incelemelerini gerçekleştirmek suretiyle değerlemelerini yapmak ve bunlara ilişkin ekspertiz raporlarını düzenlemek. Bu kapsamda başlıca faaliyet konuları, A. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının gayrimenkullerinin ve bunların mütemmim cüzlerinin değerlemelerini yapmak, B. İnşaatların plan ve proje işlemleri ile ilgili yapı şartnamesinde yer alan koşulların yerine getirilip getirilmediğinin takibini yaparak raporlar hazırlamak ve hak ediş raporları düzenlemek, C. Her türlü gayrimenkulün ve mütemmim cüzünün günün rayiçlerine uygun olarak kira değerlerini tespit etmek, D. Her türlü gayrimenkullerin, gayrimenkul projelerinin veya gayrimenkullere bağlı hak ve faydaların ekspertiz ve değerleme işlemlerini yapmak, E. Ekspertiz raporlarının düzenlenmesi sırasında, imar planlarını incelemek, Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde araştırmalar yapmak, istimlâk durumlarını saptamak ve problemli durumlarda görüş raporu hazırlamak, F. Mevcut ve olası imar planlarına konu araziler üzerinde inşa edilebilecek tesislerin projeleri (avan projeler dahil) üzerinden muhtelif türdeki değerlemelerini (projeksiyon, halihazır durum ve finansal değerlemeler gibi) yapmak, G. Özel ihtisas gerektiren konulardaki değerlemeler için konularında uzmanlaşmış kurum ve kuruluşlardan eksper sağlamak suretiyle değerleme raporları tanzim etmek ya da ettirtmek, H. Başlamış ya da başlayacak inşaatların imar planlarına ve uygulama projelerine uygunluklarını takip ederek talep edilen aralıklarla global sitüasyonlarını belirlemek ve duruma ilişkin açıklayıcı raporları düzenlemek, İ. Daha önce düzenlenmiş ekspertiz raporlarını talep edilen zamanlarda ya da belli aralıklarla güncellemek, J. Özel ve tüzel kişiler ile yabancı sermayeli şirketlerin talepleri halinde de özetle belirtilen bu ve benzeri hizmetlerin tümünü ifa etmek, K. Gayrimenkullerle ilgili piyasa araştırması, fizibilite çalışması, gayrimenkul ve buna bağlı hakların boş arazi ve geliştirilmiş proje değeri analizi, en yüksek ve en iyi kullanım değer analizi gibi alanlarda danışmanlık hizmeti vermektir. L. Amacına ilişkin olarak yurt içinden ve yurt dışından gerekli ruhsat, izin, öncelik, ihtira beratlarını almak, devretmek ve devralmak M. Gayrimenkuller ile ilgili coğrafi yapı, vergi, mülkiyet araştırmaları, tapu kayıt bilgileri, kadastro bilgileri, imar ve yapılaşma bilgileri, proje ve ruhsat ve encümen kararı bilgileri, orman bilgileri, sulama havzası bilgileri, ipotek ve haciz ve benzer sınırlamaların takyidatların araştırılması ve incelemesi hususunda değerleme ve danışmanlık hizmeti vermek.


Ala Taşınmaz Değerleme Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi adres: Küçükçekmece, İstasyon Mahallesi, İstasyon Caddesi, Toki TCDD Göl Kon.Caddesi B1-1 Sitesi 56L-11 





Geri Dön