16 / 04 / 2024

Alaaddin Yılmaz, Bolu'daki 53 bin dönümlük arazi için kolları sıvadı!

Alaaddin Yılmaz, Bolu'daki 53 bin dönümlük arazi için kolları sıvadı!

Başkan Yılmaz; “Karacasu Belediyesiyle bu işleri yapmaya kalkarsanız Karacasu Belediyesi bir hata yaparsa bunun sorumluluğu bize gelir. Hiç ilginiz, alakanız olmasa da Bolu'da yanlış yapılan bir şey bize gelir” diye konuştu.



Bolu gündemini uzun süredir Meşgul eden Karacasu'daki Orman Genel müdürlüğüne ait 53 Bin dönüm arazi'nin ihalesiyle ilgili de açıklama yapan ve ihaleye neden girmek istediklerini açıklayan Başkan Yılmaz; “ Bolu gelecekte turizm kenti olacak. Bolu'nun turizm planlamasını doğru dürüst yapması lazım. 53 dönümlük bir alan Bolu'da bulunması zor olan bir alandır. Böyle bir alan da yarın yapılacak bir turizm planlaması bizim öngörülerimize bakılmayıp, bize sorulmadan tamamen Karacasu Belediyesiyle bu işleri yapmaya kalkarsanız Karacasu Belediyesi bir hata yaparsa bunun sorumluluğu bize gelir. Hiç ilginiz, alakanız olmasa da Bolu'da yanlış yapılan bir şey bize gelir. Öyleyse yanlış da yapılmaya bilir. Ama biz bu işe dahil olursak hata oranın daha az olma ihtimali var. İmkanlarımız da burayı almak için müsait. Burada herhangi bir şey varsa biz varız ve buraya talipliyiz. Yer tapulu mülk olduğu için Bakanlık taraflarla ihaleye çıkabiliyor. Onun için şu anda ola ki Belediye'nin ihaleye girememesin için bir karar yazılırsa, şirketimizin adına da girmeyi ve şirkete de para aktarma konusunda yetki istiyoruz” diye açıkladı.


BEYKOZ; KAZA KIRIM EKİBİNİN D-100’E YAKIN BİR YERDE OLMASINI İSTEDİ


Bolu Belediyesi Meclisi Şubat ayı ikinci toplantısı Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi ve Plan- Bütçe komisyonu üyesi Erhan Beykoz söz aldı. Beykoz, meclis'te yaptığı konuşmasında Bolu'nun sorunlarını ve geleceğini yakından ilgilendiren konular hakkında bilgiler vererek Başkan Yılmaz'a sorular sordu. Beykoz, yaptığı konuşmada, Bolu Atatürk Lisesinin bulunduğu arazinin Kültür Turizm Müdürlüğüne verilmesini, okulunun taşınmasını ve buranın park haline dönüşmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra Organize Sanayi Bölgesi için neden kimyasal atık arıtma sisteminin olmamasını sordu. Ardından Necip Fazıl Kültür Merkezinin çatısının aktığından ve Yeni yapılan otopark'ın tuvaletlerinin çok bakımsız olduğundan bahsetti. Beykoz, ayrıca Belediyelere bağlı olan itfaiyelerin AFAD'a bağlanma konusundaki son durumu sorarak, Kaza - Kırım Ekibinin Ticaret Odasının olduğu yere veya D-100’e yakın bir yere konuşlanmasının doğru olacağını söyledi. Son olarak Beykoz, Karacasu'da bulunan 53 Bin dönümlük arazinin ihalesine girme kararı alan Başkan Yılmaz'ı tebrik etti ve bu kararın kendi adına sevindirici olduğunu açıkladı.  


“FİRMALAR KENDİ KİMYAL ATIK TESİSLERİNİ KURMAK ZORUNLAR”


Beykoz'un konuşmasında sonra Meclisi açan Başkan Yılmaz Beykoz'un sorularına tek tek cevap verdi. Başkan Yılmaz, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesine yönelik neden kimyasal atık tesisinin olmadığıyla ilgili soruya cevap verdi. Başkan Yılmaz; “Bizim atık su arıtma tesisimiz evsel atıklara yönelik yapılmıştır. sanayi tesislerinin tamamı kendi atık sularını evsel atık sularına dönüştürmek zorundadırlar ve bize böyle vermek zorundadırlar. Bizde bütün atık suları düzgün bir şekilde kontrol ediyoruz. Bugüne kadar problem yaşamadık. Sadece biz atık su arıtma tesisi açısından Bolu'nun tamamının atık sularını aldığımız için kapasite açısından sıkıntı yaşıyoruz. Ancak bu bağlam da yeni atık su tesisimizde çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu yıl içerisinde ek arıtma tesisimizi de hizmete sokmuş olacağız. Kimyasal atık arıtma gerektiren tesislerde, arıtmalarını kendileri yapıp evsel atık seviyesine düşürüp bize öyle vermek zorundalar. Çünkü kimyasal atık konusunda Bolu'da bir sorun olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değilim. Bana bu konuda Bolu2da ihtiyaç olduğu noktasında gelen bir teklifte yok” dedi.


“HİSAR TEPESİYLE İLGİLİ PROJELERİMİZİ ENGELLEDİLER”


Kültür Turizm Müdürlüğünün hisar Tepesine taşınmasıyla ilgili projemiz vardı. Ama mimarlar odamız ve kültür Varlıkları Koruma üst kurulu'nun verdiği karar gereği bunun önüne geçti. Bizim orada bin metrekarelik şu anda kullanılmayan bir su depomuz var. Biz orada kazı yapmayacağız. Sadece ahşaptan bir kafeterya yapmak istiyoruz. Çünkü Bolu'nun en yüksek tepelerinden bir tanesi ve oradan Bolu panoramik olarak seyrilsin diye istiyoruz. Ama bu engellendi. Bolu turizm kenti olacaksa bunun olması gerekiyordu.


“AFAD BU İŞİ YAPABİLME KAPASİTESİNE SAHİP DEĞİL”


İtfaiyelerin AFAD'a bağlanması konusunda da açıklamalar yapan Başkan Yılmaz; “ İtfaiye'nin AFAD'a bağlanması hükümet projesidir. Eğer hükümet bunu sağlayabilirse çok ideal olur. Çünkü Belediyecilikle adlandırılan sistem tek elde toplanmış olur. Ama şu anda bu mümkün değil. Çünkü AFAD'ın ne elindeki tesisat ne de elindeki yetişmiş eleman kapasitesi bu işi yapabilme şansına sahip değil” diye açıkladı.


5 MADDE OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ


Başkan yılmaz'ın konuşmalarının ardından Meclis gündemindeki maddelerin görüşülmesine geçildi.  Meclis'de Plan- Bütçe komisyonun, Çeşitli İşler ve Teftiş Murakebe Komisyonun'dan, İmar komisyonundan gelen 5 madde görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı. Bu kararlardan en önemlisi ise Karacasu'da bulunan 53 Bin Dönümlük arazinin ihalesine girmek için Belediye'ye, Belediye giremezse, şirketin girmesi ve şirkete para aktarılması kararı oldu. Bu karar oy birliğiyle Meclis'ten geçti. 


PAŞAKÖY, KARAKÖY, DAĞKENT VE ÇİVRİL MAHALLELERİNİN SINIRLARI DEĞİŞTİ


Bolu Belediye Meclisi tarafından 4 mahallenin sınırları yeniden belirlendi. Haritaya göre üç parça olan Paşaköy, Çivril sınırından itibaren kesilerek tek parçaya düşürüldü. Böylece Paşaköyü'nün dağınık olan sınırları bir bütün haline getirildi. Buna karşılık Dağkent Mahallesi'nin sınırları da genişletilmiş oldu. D-100 boyunca uzanan Paşaköy yanında Sandallar Mahallesi ve Çivril ile komşu olurken, Karaköy ve Dağkent sınırları da yeniden çizildi. Paşaköy Mahallesi’nin kalan parçaları ise Dağkent Mahallesi’ne dahil edildi. Böylece Dağkent Mahallesi sınırları büyürken, Paşaköy Mahallesi küçültülmüş oldu. 14 Burada Alışveriş Merkezi gibi çeşitli alanlar ise yine Paşaköy sınırları içersinde kaldı.


SÜMER MAHALLESİ MUHTARLIĞI AİLE SAĞLIK MERKEZİ OLACAK


Belediye Meclisinde Çeşitli İşler ve teftiş Murakabe Komisyoundan gelen, Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğünün talebi üzerine mülkiyeti Bolu Belediyesinde bulunan Sümer mahallesi MuhartarlığınınAile Sağlık Merkezi olarak kullanılması ile ilgili karar görüşüldü. Bu karara göre Sümer mahallesi Muharlığı 5 yıl yeni Bina istememk şartıyla Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılacak. Bu karar oy birliği ile kabul edildi.


Bolu Olay


Geri Dön