26 / 04 / 2024

Alaattin Yüksel'den İzmirli müteahhitlere destek sözü!

Alaattin Yüksel'den İzmirli müteahhitlere destek sözü!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve bağlı derneklerin başkanları CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret ederek inşaat sektörünün yaşadığı sorunları aktardı.



MÜTEAHHİTLER Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve bağlı derneklerin başkanları CHP  İzmir  İl Örgütü'nü ziyaret ederek inşaat sektörünün İzmir genelinde yaşadığı sorunları aktardı. CHP İzmir İl Örgütü Başkanı Alaattin Yüksel'in kabul ettiği ziyarette Nasır, İzmirli müteahhitlerin en büyük sorununun İzmirli çimento firmalarının hazır betona yaptığı zam, kentsel dönüşümde yaşanan sorunlar ve Büyükşehir'in yaptığı planlara meslek odalarının yaptığı itirazlardan dolayı yaşanan mağduriyetler olarak sıraladı. Hükümetin belediyelere Mastır Planlar konusunda yetki vermesi gerektiğinin de altını çizen Nasır, "Planlama için hükümet belediyelere personel istihdamı ile ilgili fınansal destek sağlamalı. Belediyeler ve hükümet el ele vererek bu sorunu çözmeli" dedi. 


Sabah Egeli



Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Müteahhitler Federasyonu  Başkanı Necip Nasır ve bağlı derneklerin başkanları CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret ederek inşaat sektörünün yaşadığı sorunları aktardı. Nasır, İzmirli müteahhitlerin en büyük sorunlarını; çimento firmalarının hazır betona yaptığı zam, kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntılar ve Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı planlara meslek odalarının yaptığı itirazlardan dolayı yaşanan mağduriyetler olarak sıraladı. Nasır ayrıca Müteahhitler Yasa Tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçmesi için muhalefet ve iktidar partisinden de destek istedi. CHP olarak müteahhitlerin sorunlarının çözümünde aktif rol oynamaya hazır olduklarını bildiren Yüksel, meslek odaları ve müteahhitler arasında kurulacak diyaloğun hem İzmir hem de İzmirliler açısından olumlu olacağını dile getirdi, İzmir'in gelişmesi ve kentsel dönüşüm açısından İzmirli müteahhitlere büyük görevler düştüğünü söyleyen Yüksel, kentsel dönüşümün parti olarak kendi öncelikleri de olduğunu belirtti. 


Posta Ege




Haber Yeni Ekonomi Gazetesi'nde şu şekidle yer aldı...


Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve bağlı derneklerin başkanları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütünü ziyaret ederek inşaat sektörünün İzmir genelinde yaşadığı sorunları aktardı. CHP İzmir İl Örgütü Başkanı Alaattin Yüksel'in kabul ettiği ziyarette Nasır izmirli müteahhitlerin en büyük sorununun İzmirli çimento firmalarının hazır betona yaptığı zam, kentsel dönüşümde yaşanan sorunlar ve Büyükşehir Belediyesinin Yaptığı Planlara meslek odalarının yaptığı itirazlardan dolayı yaşanan mağduriyetler olarak sıraladı. Nasır ayrıca müteahhitler yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmesi için muhalefet ve iktidar partisinden de destek istedi. 


Parti olarak hazırız 


Müteahhitler Federasyonunun il örgütlerine yaptığı ziyaretin çok önemli olduğunu dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, inşaat sektörünün Türkiye'nin büyümesinde en önemli sektör olduğunu aktardı. CHP olarak müteahhitlerin sorunlarının çözümünde aktif rol oynamaya hazır olduklarını bildiren Yüksel, meslek odaları ve müteahhitler arasında kurulacak diyaloğun da hem İzmir hem de İzmirliler açısından olumlu olacağını dile getirdi. İzmir'in gelişmesi ve kentsel dönüşüm açısından İzmirli müteahhitlere büyük görevler düştüğünü söyleyen Yüksel, kentsel dönüşümün parti olarak kendi öncelikleri de olduğunu belirtti. 


Çimento firmaları İzmir dışına taşınsın


İzmirli müteahhitlerin Türkiye'nin diğer illerine oranla yaklaşık hazır betonu 1 m3'de 60 TL daha pahalıya kullandığına dikkat çeken Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, çimento firmalarının hem çimentonun tozunu İzmirlilere soluttuğunu hem de diğer illere oranla Betonu daha pahalıya sattığını söyledi. Yıllardır inşaat sektörünün çimento fabrikalarının şehir dışına çıkarılmasına karşıymış gibi bir algı oluşturulduğunu ifade eden Nasır "Biz müteahhitler olarak çimento firmalarının İzmir dışına çıkarılmalarını istiyoruz. 

Şehrin dışına daha iç kısımlara taşınmaları gerekiyor. STK'lar da burada tavırlarını koymalı. İzmirliler bu firmaların çimento tozlarını yutmak zorunda değil. Daha sağlıklı bir İzmir için gerekli adımlar atılmalı" dedi. 

İzmirli müteahhitlerin kentsel dönüşümde de büyük sorunlarla boğuştuğuna dikkat çeken Nasır, "Türkiye'deki en şuulu arsalar İzmir'de. Parseller küçük. 1985 yılında çıkarılan 3194 sayılı Kanun yapılan revizyonlarla yamalı bohçaya dönmüş durumda. Kent küçük küçük parsellerden oluştuğu içki arsa üretilemiyor. Bu konuda hem yerel belediyler hem de ilgili bakanlık harekete geçmeli. Burada belediyelere düşen görev 50 yıllık master planlarını hazırlayarak sosyal donatı alanlarını oluşturmalı. İzmir'de maalesef yapıların yüzde 80'i mevcut yasalar gereğince kaçak yapı konumunda. Esas dönüşüm ise merkezde, bir an önce master planlar hazırlanmalı ,Ada bazında planlar oluşturulup ve müteahhitler dönüşümü üstlenmeli" diye konuştu. 




Yeni Ekonomi


Geri Dön