20 / 04 / 2024

Alaçatı Havalimanı ihalesi Nisan'da!

Alaçatı Havalimanı ihalesi Nisan'da!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Alaçatı Havalimanı projesiyle ilgili çalışmaları bitirdik. İzmirlilere verdiğimiz bir sözü daha tutacağız” dedi.



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kamulaştırma ve tahsisi biten Alaçatı Havalimanı'nın Mart-Nisan ayında yapım ihalesine çıkılacağını açıkladı. Dün geldiği İzmir'de önemli açıklamalar yapan Bakan Arslan, Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolunun ihale tekliflerinin de 15 Şubat'ta alınacağını söyledi.


Büyük değişim başlıyor


Bakan Arslan, İzmir'deki yatırımlarla ilgili basın toplantısı düzenledi. AK Parti  İzmir  İl Başkanı Bülent Delican'ın da katıldığı parti il binasındaki toplantıda Bakan Arslan, İzmir'in 2017 yılında büyük bir değişim yaşayacağını dile getirdi. Arslan, "Alaçatı Havalimanı projesiyle ilgili bütün çalışmalarımızı bitirdik. Kamulaştırma önemliydi ve tamamlandı. Daha önce yatırım planında olması nedeniyle ÇED ihtiyacı zaten yoktu. İhtiyaç listesi çalışmaları da tamamlandı. Önümüzdeki 3-4 ay içinde avam projesi çalışmalarını tamamlayacağız. Daha sonra da yap-işlet-devret ihalesini de gerçekleştirerek İzmirlilere verdiğimiz bir sözü daha tutacağız" dedi.


Körfez geçişi 2017'de


İzmir'in iki yakasını birleştirecek Körfez Geçiş Projesi'nin yalnız İzmir için değil Türkiye için de çok önemli olduğunu dile getiren Arslan, "İzmir'in etrafındaki çevre yolları da dahil ring haline getirmesi için Körfez Geçiş Projesi önemli. Bu ihtiyacın giderilmesi, ulaşımının kolaylaşması, ihracatın artması anlamına geliyor. ÇED süreci de önümüzdeki ay bitmiş olacak. 2017 başında yapıma ilişkin ihale sürecini başlatmış olacağız" diye konuştu.


Orta Asya ile bağlantı


İzmir-Ankara arasında gerçekleşecek Yüksek Hızlı Tren projesiyle İzmir'in Orta Asya'ya bağlanacağını dile getiren Arslan, "Sadece Ankara'ya değil. İzmir Ege'yi, ülkemizin doğusuna, sonra Bakü üzerinden Türkmenistan'a Kazakistan'a bağlamış olacağız. Biz bir projenin yalnızca ülkemiz için değil dünya için ne anlama geldiğini bilerek çalışıyoruz" dedi.


Denizli'ye otoyol


İzmir-Aydın Otoyolu'nun Denizli'ye kadar uzayacağını belirten Bakan Arslan, "Bunun yanı sıra İzmir-Ankara Otoyolu sözümüz var. İzmir-Aydın Otoyolu'nu Denizli'ye uzatmak gerekiyor. Bu Aralık ayında Aydın-Denizli Otoyolunun ihale süreçlerini başlatacağız" diye konuştu.


Mesafeler kısalıyor


İzmir ile İstanbul arasını 3 saate indirecek otoyol projesinin devam ettiğini dile getiren Arslan, "Osmangazi Köprüsü de dahil Orhangazi'ye kadar açılmış durumda otoyol. Sene sonu Bursa'ya kadar da açmış olacağız. İstanbul- Bursa arasını İzmir'den 25 kilometreyi de düşünürseniz bu yolun bir kısmını bitirmiş olacağız. 2018'e doğru giderken ticaretimizi büyüten adımlardan birini atmış olacağız" dedi. Arslan, AK Parti hükümeti ile birlikte Cumhuriyet'in ilk yıllarında devlet politikası olan demiryolunun yeniden devlet politikası haline geldiğini belirtti.


15 Şubat'ta ihale


Bakan Arslan, Menemen-Nemrut-Çandarlı istikametinin İzmir'in ticareti ve sanayisi için önemli olduğunu dile getirdi. Arslan, "Yoğun ticaret trafiği bir sıkışıklıkta getiriyor. Biz bu sıkışıklığı gidermek için Menemen-Aliağa Çandarlı otoyolunun 15 Şubat'ta ihale tekliflerini alıp 76 kilometrelik kısmını da otoyola kavuşturacağız" dedi.


'İzmir'e YILDIRIM şans'


Bakan Arslan, İzmir'in Türkiye'nin batıdaki en önemli kapısı olduğunu belirterek, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir Milletvekili olmasının da İzmir için çok büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Başbakan Yıldırım'ın İzmir'in sorunlarını çok iyi bildiğini de söyleyen Arslan, "İzmir'in avantajı, İzmir'in ihtiyaçlarını ve çözümlerini çok iyi bilen Başbakanın olması. İzmir milletvekili bir Başbakanın olması" dedi.


Başbakan'dan açılış


Bakan Ahmet Arslan, projelerin açılışını İzmir'de Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılacağının da müjdesini vererek, "İzmir-İstanbul otoyolu projesinin tamamlanan bölümünün açılışı, Adnan Menderes Havalimanı'nda yapılan kavşağın açılışını, denizlerimizdeki güvenliği sağlamak adına VTS merkezi yaptık, onun da açılışını yapacağız. Bu projeler bitti diyerek rehavete kapılma lüksümüz yok. Yeni projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. İzmir'in buna ihtiyacı var. İzmir'i sahiplenenler bunun bilincinde. Biz de o sahiplenenler kervanının içinde koşturmaya devam edeceğiz. İzmirlilerin hizmetinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


'Hükümetimiz sorunlarımızı çözüyor'


AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İZBAN'daki grev nedeniyle yaşanan krizin çözümü için Bakan Ahmet Arslan'a teşekkür etti. Delican, "İzmir'de 300 binden fazla yolcunun taşındığı İZBAN krizi Başbakan ve bakanımızın talimatlarıyla kısa sürede çözüldü. Bu yüzden sayın bakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. İzmir'e ait ne sorun varsa Hükümetimiz bizzat başta Başbakanımız sonra Bakanlarımız ilgileniyor. Bu bizi İzmirliler adına mutlu ediyor" dedi.


Yeni Asır 


Geri Dön