19 / 04 / 2024

Alaçatı, rotayı İngiliz pazarına çevirdi!

Alaçatı, rotayı İngiliz pazarına çevirdi!

Alaçatı, rotayı İngiliz pazarına çevirdi. 30 Alaçatı oteli, yanlarına Alaçatı'nın yüksek kalitede hizmet veren restoranları da alarak 30 bin Pound topladı ve İngiltere pazarında tanıtım atağına geçti.



Son yıllarda Türkiye’nin tartışmasız en popüler tatil beldesi haline gelen Alaçatı, rotayı İngiliz pazarına çevirdi. Butik standartlarındaki prestijli otellerin oluşturduğu Küçük Oteller Derneği üyesi olan 30 Alaçatı oteli, yanlarına Alaçatı'nın yüksek kalitede hizmet veren restoranları da alarak 30 bin Pound topladı ve İngiltere pazarında tanıtım atağına geçti.

İngiltere’deki bir PR ajansıyla anlaşılmasının ardından, The Sunday Times, Metro, Cosmopolitan, The Times, Daily Telegraph, Elle gibi yüksek tirajlı gazete ve dergilerde yaz ayından itibaren Alaçatı ile ilgili haberler yayınlanmaya başladı.  

İngiliz pazarında yaptıkları tanıtım çalışmasını önümüzdeki günlerde değerlendirecek olan Alaçatı’lı oteller; ABD ve Kuzey Avrupa ülkelerinde de, benzer bir PR çalışması yapılması konusunu masaya yatıracak.  

Bu yıl yaz sezonda yine yüksek dolulukları yakalayan Alaçatı’daki oteller; yerli misafirin yanı sıra, İngiltere ve Amerika başta olmak üzere, İtalya, Almanya, Fransa, Japonya ve Çin’den misafirlerini ağırladı.

 

Perihan Akbulut: “İngiltere pazarından, daha büyük pay almayı hedefliyoruz”

Küçük Oteller Derneği Üyesi ve Alaçatı Kurabiye Otel’in sahibi Perihan Akbulut, şunları söyledi:

“Bu proje ile hedefimiz, İngiltere pazarından daha büyük bir pay alabilmek. Bunun pozitif sonuçlarının, önümüzdeki yıldan itibaren alınabileceğini düşünüyoruz. İngiltere’nin önemli yayın organlarının editörlerini, önemli köşe yazarlarını ağırlıyoruz. İngiltere pazarında yaptığımız çalışmanın sonuçlarını değerlendirdikten sonra, eğer sonuçlar tatmin edici çıkarsa, Alaçatı’ya uygun potansiyeli olan diğer Avrupa ülkeleri için de benzer bir çalışma yapılabilir diye düşünüyoruz” dedi. 

 

Zeynep Öziş: “www.explorealacati.com sitesini hazırladık”

Küçük Oteller Derneği Üyesi ve Alaçatı Taş Otel’in sahibi Zeynep Öziş, şunları kaydetti:

“İngiltere basınında, Alaçatı hakkında övgü dolu yazılar çıkmaya başladıktan sonra, İngiltere ve diğer İngilizce konuşulan ülkelerden (ABD, Kanada ve Avustralya) turistler gelmeye başladı ve mutluyuz. Ön hazırlık olarak, www.explorealacati.com sitesini hazırladık ve bu siteye oteller ile birlikte restoranlar da maddi destek verdi. İngiltere’de başlattığımız PR çalışmasını, gelecekte ABD, Avustralya ve Kuzey Avrupa ülkelerinde de hayata geçirebiliriz” diye konuştu.

 

Sabahat Poshor: “İngiliz basınını takip eden, diğer ülkelerden de misafir alıyoruz”

Küçük Oteller Derneği Üyesi ve Alaçatı İncirliev’in sahibi Sabahat Poshor ise, konuyla ilgili olarak şunları belirtti:

“İngiltere’deki PR çalışması için, Küçük Oteller Derneği’ne üye olan otellerin, istisnasız tümü işbirliği yaptı. Bir bakıma, politikamızı da böyle oluşturduk. İngiltere pazarının yanı sıra,  İngiliz basını takip eden diğer ülkelerden de misafir almaya başladık. İngiltere pazarından alacağımız sonuçları, önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz. Hedef pazarlarda, bir çalışma yapılabilir mi konusunda, ortak akıl ile hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.  




Geri Dön