28 / 03 / 2024

Alaçatı'da arsa fiyatları yükselişe geçti!

Alaçatı'da arsa fiyatları yükselişe geçti!

Son yılların cazibe merkezi haline gelen Alaçatı'da 5 yıl önce metrekaresi 1.000 lira olan arsa fiyatları bugün 2 bin liradan satılıyor.



Son yılların cazibe merkezi haline gelen Alaçatı'da 5 yıl önce metrekaresi 1.000 lira olan arsa fiyatları bugün 2 bin liradan satılıyor. İnşaat şirketlerinin yakın markajında olan bölgede firmalar arsa satın almaya ya da arsa sahipleri ile kat karşılığı anlaşmalar yapmaya devam ediyor. Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Veryeri, Alaçatı'da yazlık sayısının bölgesel olarak farklılık gösterdiğini belirterek, "Alaçatı köy merkezinde 2 bin ev var. Bunların içindeki 400 taş evi biz yaptık. Son aylarda Alaçatı'dan ev sahibi yaptığımız kişiler arasında Acun Ilıcalı, Ergin Ataman ve Şansal Büyüka bulunuyor. Müşteri profilimiz yüzde 90 oranda İstanbul'dan, yüzde 3 oranda yabancılardan oluşuyor" diye konuştu. Ev ve arsa fiyatlarının 10 yılda çok ciddi arttığını söyleyen Veryeri, "Eski taş evler 2003'te 20 bin dolar iken bugün taş ev fiyatları 450 bin ila 2 milyon dolar arasında değişiyor. Aynı yıl 10 bin dolar olan arsalar ise bu yıl 500 bin dolar. Evlerin kullanım alanları arsanın imarına göre bodrum katla birlikte 100 metrekareden başlayarak 750 metrekareye kadar çıkabiliyor" dedi.


Hemen teslim villa

Alpan Veryeri, Ayasaranda mevkisinde hayata geçirdikleri 8 dubleks villa ve 6 rezidanstan oluşan Quattordici'de teslimlerin bu ay yapılacağını söyledi. Veryeri, "Bu projeye toplam 6 milyon dolar yatırım yaptık. 3 bin 300 metrekare alana kurulan projede, 250 ila 300 metrekare arası bahçe içinde yer alan ve ortalama 200 metrekareden oluşan evlerden oluşuyor" diye konuştu.


Sabah 



Geri Dön