20 / 04 / 2024

Alaçatı'da inşaat yapacak alan kalmadı!

Alaçatı'da inşaat yapacak alan kalmadı!

Ünlülerin tercih ettiği turizm merkezi Çeşme Alaçatı'da inşaat yapacak alan kalmadı. Sektör temsilcileri, Alaçatı'da imara açık sadece 250 dönüm yer kaldığını söyledi.




Ünlülerin tercih ettiği turizm merkezi Alaçatı'da inşaat yapacak alan kalmadı. Sektör temsilcileri, Alaçatı'da imara açık sadece 250 dönüm yer kaldığını söyledi.   Turizm cenneti Alaçatı eğlence, dinlence, spor, gastronomi ve tarihi evleri ile Türkiye'nin parlayan yıldızı olurken, bu popülerlik arsa fiyatlarını da uçurdu. Bir çok ünlünün ev ve arazi sahibi olduğu Alaçatı'da imara açık arazi miktarı 250 dönüm kalırken, metrekare fiyatları ise konumuna göre değişim gösterdiğine dikkat çekiliyor.


Alaçatı merkez ve Hacı Memiş Mahallesi'nde üstünde taş ev bulunan ya da boş imara açık yerlerin metre karesi 20 bin lirayı bulurken, Alaçatı'nın Çamlık, Sakızlar gibi bir kaç noktasında ise metre kare fiyatları bin ila 3 bin lira arasında bir fiyatla satılıyor. Alaçatı'nın son 15 yılda kazandığı ivme sonrasında taş evler ve imara açık boş arazilerin altın değerine kavuştuğu belirtiliyor. Turizm cenneti Alaçatı'da şu an imara açık araziler içinde sadece yüzde 10'luk bir yerin boş kaldığı belirtilirken bu yerlerin ise kısa sürede dolacağına dikkat çekiliyor. İmarlı son arazilerin de tükenmesinin ardından gayrimenkul fiyatlarının çok daha artacağına dikkat çeliyor.


ÜNLÜLERİN TERCİHİ ALAÇATI


Çeşme'ye bağlı belde olarak 2000'li yıların başında turizm adına patlama yaşayan Alaçatı'dan bir çok ünlü isim ev ve arazi aldı. Fatih Terim, Muhtar Kent, Carolin Koç, Mustafa Koç, Tuncay Özilhan, Tolga Çevik, Fatih Terim, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Ece Erken gibi isimlerin yanı sıra her geçen yıl bir çok ünlü isimde Alaçatı'da ev sahibi olmaya devam ediyor. Son olarak ünlüler listesine katılanlar ise Doğa Rutkay, Güler Sabancı, Okan Buruk, Derin Mermerci, Ender Mermerci, Mehmet Ali Yılmaz, Ender Alkoçlar, Çağla Kubat, Demet Akbağ, Caner Erkin, Emre Altuğ, Saba Tümer.



Yeni Asır



Geri Dön