28 / 03 / 2024

Alanya ASMEK hizmet binası açıldı mı?

Alanya ASMEK hizmet binası açıldı mı?

ASMEK Hizmet Binası'nı törenle açan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, "1 yılda 100'ün üzerinde proje başlattık, bir kısmını bitirdik. Halkımıza ne söz verdiysek yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.



Başkan Türel, Alanya'nın marka değerini artıracak projeler gerçekleştirdiklerini vurguladı Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik kapsamında binlerce kişiye eğitim veren ve iş imkanı sağlayan kursları ASMEK'ler ilçelerde de açılıyor. Alanya'da Alanya Sanat ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi (ASMEK) binası Büyükşehir Belediye Başkam Menderes Türel tarafından hizmete açıldı. Törene Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkam A" dem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet B aşsa vasi Musa Taşkın, Milletvekili Adayı Sena Nur Çelik, İlçe Koordinatörleri, Oda Başkanları, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


1 YILDA 100'ÜN ÜZERİNDE PROJE 

Başkan Türel, törende yaptığı konuşmada, ASMEKlerin ilk şubesini Alanya'da açmamn mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, göreve başladıktan bu yana geçen 1 yılın dolu dolu geçtiğini söyledi. Başkan Türel, 1 yıl içerisinde 100ün üzerinde projenin bir kısmına başladık, temelini attık, bir kısmım tamamladık, bir kısmının ihale hazırlıkları devam ediyor. 100'ün üzerinde proje demek yani 365 günde 34 günde bir proje hazırlanmış. Bu kadar arka arkaya büyük projeleri gerçekleştirmek beni çok mutlu etti" dedi.


SOSYAL PROJELERİNİ ANLATTI 

Sosyal belediyecik alanında yapılan hizmet ve Alanya'ya yapılan yatırımlar konusunda da bilgi veren Başkan Türel, Sosyal Kart Projesi'ni Alanyalılara anlattı. 

Başkan Türel şunları söyledi: "Artık Antalya'da ve 19 ilçede ihtiyacı olan vatandaşlara kredi kartı gibi bir yardım kartı veriyorum. 

Vatandaşlar 1 ay boyunca 4 kişilik aileye 100 liraya temel gıda ve temizlik maddesi alabiliyor. Bunun sayısını da miktarı da artıracağız. Kimsenin kuşkusu olmasın. îlk etapta 100 lira. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Milletimizin onurlu olduğunu biliyoruz. Fakir fukara kimsenin ayağına gitmez biz gideceğiz biz bulacağız. Onlara sağ elin verdiğini sol el görmeyen yardımda bulunacağız. Çünkü komşusu açken tok yatan bizden değildir. 

ASMEK binamızı açıyoruz. Korkuteli Küçükköy yolumuzu açacağız. Açılışlarımız devam edecek' dedi. 


144 BİN VATANDAŞ ASMEKDEN MEZUN OLDU

 Konuşmasında ASMEK'in önemine değinen Başkan Türel, "Vatandaşlarımızın koluna altın bilezik takmalarım sağlayarak önemli bir destek veriyoruz. ASMEK't e 134 branşta 713 kurs açtık. 16 bin 939 kişiye 149 öğreticimiz ile meslek edindirme yönünde önemli bir kurs eğitimi veriyoruz. ASMEK'ler 2005 yılında benim ilk başkanlık döneminde başlattığımız bir çalışmaydı. Bu projeyi kıymetli eşim Ebru hanım üstlenmiş ilk startı 10 sene önce vermiştik. Eşime de teşekkürü bir borç biliyorum. Bugün ASMEK Türkiye'deki en büyük 3 büyük meslek eğitim kursundan birisidir. 10 yılda yaklaşık 144 bin vatandaş ASMEK'ler den mezun oldu. Geçtiğimiz gün ASMEK'in aşçılık kursuna gittim ve eğitim alan kardeşlerimizin otellerde iş bulduğunu öğrenince çok mutlu oldum. Ayrıca ASMEK binalarımızda aileler eğitim alırken çocukları da ayırdığımız bölümler de hem bakılıyor hem eğitim alıyor. Böylece annelerimizin rahatlıkla bu kurslara gelebilmelerini sağlıyoruz" dedi. 


AK KÖPRÜİÇİN İHALE TARİHİ ALACAĞIZ

 Sosyal belediyecilikte vatandaşa temas eden projelerin önem arz ettiğim belirten Başkan Türel, "Bir taraftan bunları yaparken bir taraftan da şehirlerimizin güzelleşmesi için önemli yatırımlar yapıyoruz. Bu güne kadar ne söz verdiysek yerine getiriyoruz. 

örneğin adayken geldiğimde önemli bir köprü yapım işi vardı. Aslında DSl'nin yapması gereken bir köprüydü. Devreye girerek yapacağımıza dair söz vermiştik. 

Ve yaptık. Bu kapsamda özellikle yerine getiremeyeceğimiz bir sözü de kimse bize söyletemez. 

Ak köprü ile ilgili sözümüzü vermiştik. 

Ak köprü 90 metre uzunluğunda çok önemli bir yatırım. Proje ihalesi yapıldı, yapım ihalesi için ihale tarihi alacağız. Ihale tarihini de 60 günü geçmez, yapım ihalesini en geç 2 ay içinde gerçekleştirmiş olacağı dedi.


KAYMAK GİBİ OTOBAN 

Bir şehrin gelişiminin özellikle ulaşım projeleriyle gerçekleştiğine dikkat çeken Başkan Türel, "Yol medeniyettir su hayattır. Alanya'nın ulaşım bağlantıları çok güçlü bir şekilde değer kazanıyor. Kuş yuvasını çok iyi biliyorsunuz, ölüm yolu deniyordu. Bir kısmı Haziran sonu bitiyor. Mahmutlardan çıktığınızda Anadolu Taşkent üzerinde son derece konforlu bir yolla ulaşabileceksiniz. Artık Kuşyuvası yolundan Alanyalı hemşerilerimiz kuş gibi uçup gidecek. Alanya Antalya yolunu zaten biliyorsunuz. Adı ölüm yoluna çıkmıştı, 2001 senesine kadar yolun yüzde 40'lık bir bölümü tamamlanmıştı. 

2002de iktidar değişti ve kalan yüzde 60'ı iki yılda tamamlandı. Alanya çok büyüdü. Ülkemiz çok büyüdü, Antalya-Alanya yolu üzerinde 64 tane kırmızı ışık var. Vatandaş duraksayan trafikten çok şikayetçi. Artık kırmızı ışıkların olmadığı otoban yapmamız gerekiyor. 

Alanya otobanının proje ihalesi bitti. 

ÇED Raporları Yapım ihalesi 2016 da bitecek. Bu yolun projelendirilmesi için milletvekilliğimde önemli katkılarım oldu. Yakından takip ettim. Alanya'ya artık otobandan kaymak gibi yolla geleceğiz" dedi. 


HIZLI TREN GELİYOR

 Alanya'yı Konya üzerinden gelen hızlı tren hattı ile buluşturmak üzere projelendirme çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Türel, "Alanya artık hızlı trene de bu projeyle kavuşacak. Bu projeler Alanya'mızın marka değerinin artması için katkı sağlayacak projeler. 

Biz bunları başardığımızda Alanya'nın çok farklı bir görüntüsü olacak" dedi. 

Çevre yolu konusunda da Karayolları ile yeni güzergah belirlenmesi konusunda çalışma yaptıklarım anlatan Başkan Türel, " Büyükşehir olarak tüm imar uygulamalarım yapacağız. Sayın bakanımızın da katkıları çerçevesinde 7 Nisan tarihinde artık Alanya Çevreyolu karayolları ağına alındı. Hayırlı olsun. Şehir i" çinde kavşak yapılma ihtiyacım ortadan kaldıracağız. Sıkışan noktalarda kavşak yapılması söz konusu olursa kavşak inşaatı bizim işimiz biz bu kavşakları 4 ay da bitiriyoruz. îşte Mevlana Kavşağı'm 4 ayda tamamladık. Mayıs sonunda hizmete açıyoruz. Sizlerin desteği olmazsa bu hizmetler olamazdı. Menderes Türel, 5 yılda 11 kavşak yaptı. 2009 dan sonra Antalya'da bırakın tek kavşağı çeşme bile yapılmadı. Bu hizmetlerin gerçek sahipleri sizlersiniz. Sizler istikrarı koruduğunuz, işbaşına çalışacak kadroları getirdiğiniz sürece bu hizmetler oluyor'' şeklinde konuştu. 


KISKANANLAR ÇATLASIN 

Alanya Çevreyolu inşaatına bu yıl ya da gelecek yıl başı başlamayı planladıklarını belirten Başkan Türel, "Çevre yolu sorununu çözerek Alanya'nın trafik sorununa en önemli neşteri vuruyoruz. İhtiyaç olan yerlerde de kavşak çalışmalarını yapacağız. 

Alanya'dan Antalya'ya geliyorken 11 kavşağı milletimizin emrine sunuyoruz. 

2si hizmete girdi Toptancı Hal, Altmova ve Aksu Kavşağı, Mevlana Kavşağı ile birlikte bu ay sonunda hizmete giriyor. 

Devam eden Kemer kavşağı ile birlikte 12 kavşağı Eylül sonuna, bir buçuk yılda bu kavşakları gerçekleştirmiş oluyoruz. 

Alanya'da ve Antalya'da bir hizmet seferberliği ilan edilmiş durumda. Buradaki sorunları tüm kamu kurumlan ile ele ele vererek yapıyoruz. Hizmetin hasedi olmaz. Kimse bizim hizmetlerimizi kıskanmasın, kıskananlar da çatlasın" dedi. 


HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ

Hizmetin siyaseti olamayacağım belirten Başkan Türel, "Alanya belediyemiz i" le Alanya'nın menfaatleri söz konusu olduğunda istişare edebiliyoruz. Siyaset ayrı bir şey Hizmetin siyaseti olmaz. Bu seçim sürecinde siyasi mesajları herkes verecektir. Herkes bir takım söz ve vaatler verecek. Bizim kendimize güvenimiz sonsuz. Geçmişte bedava elektrik diyenler, 100 bin kişiye iş diyenleri bu millet i" yi biliyor. Biz göğsümüzü gere gere hizmetlimizi projelerimizi açıklıyoruz. Bu seçimde projelerin yarışması gerekir vaatlerin değil" dedi. 


TÜRELE TEŞEKKÜR 

Öte yandan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven de ilçelerinde açılan ASMEK için Büyükşehir Belediye Başkam Menderes Türel'e teşekkür ederek eğitim için konulan her tuğlanın kendilerini sevindirdiğini söyledi. 



Alanya Posta Gazetesi


Geri Dön